Zoe the painter
New Member
Δεν εχεις και αδικο..χαχαχα... καληνύχτα παιδια..χαρηκα που ειπαμε.. ελπίζω να δωθουν κι αλλες ευκαιριές για κουβέντα.
Οποιος δεν διαβασε η ειδε στο θεατρο και το σινεμα τον Τιτο Ανδρονικο σου Σεξπιρ να ταιζει την εχθρο του σε τραπεζι τα παιδια της μαγειρεμενα σε πιτα αφου τα εσφαξε, δεν φανταζεται ποση ωμοτητα υπηρχε παλια στη μυθοπλασια . Αυτη ηταν η αισθητικη παλια...
Αυτο ειναι κορυφαιο συμβολικο εργο. Αλλα ηθελα να τονισω οτι υπαρχει μια εσφαλμενη αντιληψη οτι η αισθητικη παλιοτερα ηταν πιο "μελισταλαχτη" και μονο οι καινουριοι δημιουργοι σοκαρουν. Αμ δε, ψαχνω να βρω το γραφικο με τον αριθμο των φονων ανα σεξπιρικη τραγωδια που το αιμα ερρεε ποταμι.
του Πίτερ Γκρίναγουεϊ σαν πιο προσφατο παράδειγμα (λατρεμένο soundtrack από τον Μάικλ Νάιμαν)
Την ειδα. Εφυγα απο το σινεμα με το στομαχι κομπο x10 σε σχεση με τον Κυνοδοντα. Σπουδαια ταινια γιατι η βια ειναι τοσο υπογεια.Αν θέλετε να δείτε μια πραγματικά βίαιη και σκοτεινή ταινία, για την Αγία (ελληνική) Οικογένεια, που μπροστά της ο Κυνόδοντας φαντάζει παιδική, δείτε τη Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά (ασημένιος λέων στη Βενετία, μεταξύ άλλων). Μπόνους οι πολύ καλές ερμηνείες (Θέμης Πάνου - βραβείο καλύτερου ηθοποιού επίσης στη Βενετία, Ρένη Πιττακή).
κι εγώ την είχα δει παλαιότερα δεν την πολυθυμάμαι..αλλά δεν με άγγιξε τόσο όσο ο Κυνόδοντας..ουτε οι ερμηνείες μου είχαν αρέσει σε αντίθεση με τις ερμηνείες των ηθοποιών στον Κυνόδοντα ,την είχα βρεί προβλέψιμη και όχι τόσο εύστοχη...Αν θέλετε να δείτε μια πραγματικά βίαιη και σκοτεινή ταινία, για την Αγία (ελληνική) Οικογένεια, που μπροστά της ο Κυνόδοντας φαντάζει παιδική, δείτε τη Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά (ασημένιος λέων στη Βενετία, μεταξύ άλλων). Μπόνους οι πολύ καλές ερμηνείες (Θέμης Πάνου - βραβείο καλύτερου ηθοποιού επίσης στη Βενετία, Ρένη Πιττακή).
Και το σημαντικότερο: παρουσιάζει με ένα έξυπνα συμβολικό τρόπο τους βαθυτερους μηχανισμούς λειτουργίας της ελληνικής οικογένειας. Ενώ για παράδειγμα το miss violence απλά παρουσίαζε μια ιστορία οικογενειακής βίας κ γενικά την οικογενειακή βία, ο Κυνόδοντας μέσα από αυτή τη συμβολική κ weird ιστορία του έδειχνε το πόσο ομφαλοσκοπει η πατριαρχικη ελληνικη οικογένεια κ ποσο κόβει τα φτερά στα μέλη της (κ ειδικα από τα παιδιά της) κ τα απομακρύνει -μέσω του πλεγματος της- από την αληθινή ζωήΕχω δει τον Κυνόδοντα 2-3 φορές . Αυτο το κάνω με ταινίες που μου κάνουν εντυπωση .
Επειδή πάντα είχα θέμα με την οικογένεια και την ¨αγία ελληνική¨ αλλά και όλες τις οικογένειες γενικά, μου άρεσε .
Και ωραια ταινια είναι και πιάνει το θέμα ταμπου τι συμβαινει πίσω απο τις κλειστες πόρτες , που δεν ειναι ανάγκη να ειναι ακραία όπως της ταινιας .Τη ζημιά τους την κάνουν ετσι και αλλοιως .