Στην πλατεία του Κάστρου της Παλιάς πόλης της Νυρεμβέργης, έχουν στήσει και το παρακάτω άγαλμα του λαγού. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και το σπίτι του ΝτύρερΣωστά ΕΡΣΗ, αυτό είναι.
Ο Αλμπρεχτ Ντίρερ, γέννημα θρέμμα της Νυρεμβέργης ηταν o ζωγράφος αυτής της ακουαρέλας, η οποία βρίσκεται στην Albertina της Βιέννης.
Σχετικά με τον ζωγράφο και το εργο αυτό στην βικιπέδια υπάρχει τα παρακάτω λινκ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Albrecht_Dürer
Ετυχε τον Αυγουστο του 2003 να είμαι στην Νυρεμβέργη οπου ο δήμος της πόλης θέλοντας να τιμήσει το γνωστότερο "πνευματικό" της παιδί, σε κεντρική πλατεία τοποθέτησε δεκάδες τετοιους λαγούς.
Ιδού το αποτέλεσμα:
Είδες λοιπόνπόσο ισχυρή είναι η ευρωπαϊκή πολιτιστική ηγεμονία; Να συνεχίζεις λοιπόν να μας επιμορφώνεις έστω και από σπηλιές και υφάλους. Το έχουμε ανάγκη.Καλοι μου φιλοι μαλλον σας μπερδευω με αυτα που βαζω..παρολο που το θεμα ειναι η τεχνη στον κοσμο , παρατηρω οτι γνωριζετε περισσοτερο απο ευρωπαικη τεχνη.Εγω παλι δεν ασχολουμαι με τεχνες πολυ , και οσο ασχολουμαι αφορα κυριως τη Λατινικη αμερικη απ'οπου και το εργο που εχω βαλει..
Αν δεν το βρειτε θα το παρει το ποταμι και θα αποσυρθω στη σπηλια μου και στους υφαλους μου :snorkel: