Μάλτα Η σειρά της Μάλτας

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Μελετώ την ιστορία σου αγαπητέ psilos3 και αλήθεια με κάνεις να ανυπομονώ ακόμα περισσότερο να κάνω κι εγώ αυτό το ταξίδι. Λόγω ενός υπόλοιπου περσινης άδειας που τελικά μου εγκρίθηκε για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και μετά απο αναζήτηση αρχικά φθηνων αεροπορικών για εκείνη την εποχή η Μάλτα είναι η επικρατέστερη. Είναι ένας προορισμός που πάντα φλερτάριζα αλλά τελικά δεν πήγα ποτέ.
Σε σχετικό ερώτημα μου στην αναζήτηση προορισμου όμως όλοι συνηγορούν πως είναι προτιμότερο να μείνω Βαλέτα και όχι κάπου αλλού.
Απο την δική σου εμπειρία πόσο εύκολες ήταν οι μετακινήσεις και η διαμονή στην Gżira που ομολογουμένως έχει μισές και κάτω τιμές σε διαμονή. Με ποιά κριτήρια την διάλεξες εκτός απο τις τιμές και σε τι θεωρείς πως υπερτερεί αν γνωρίζει σχετικά με άλλες περιοχές εκτός Βαλέτας;
Kοίταζα και προς Sliema για κάποιες μέρες διαμονής για να ρίξω το budget αλλα η Gzira απο τις φωτογραφίες σου τουλάχιστον μοιάζει καλύτερη και είναι πιο κοντά στα σημεία ενδιαφέροντος.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Μελετώ την ιστορία σου αγαπητέ psilos3 και αλήθεια με κάνεις να ανυπομονώ ακόμα περισσότερο να κάνω κι εγώ αυτό το ταξίδι. Λόγω ενός υπόλοιπου περσινης άδειας που τελικά μου εγκρίθηκε για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και μετά απο αναζήτηση αρχικά φθηνων αεροπορικών για εκείνη την εποχή η Μάλτα είναι η επικρατέστερη. Είναι ένας προορισμός που πάντα φλερτάριζα αλλά τελικά δεν πήγα ποτέ.
Σε σχετικό ερώτημα μου στην αναζήτηση προορισμου όμως όλοι συνηγορούν πως είναι προτιμότερο να μείνω Βαλέτα και όχι κάπου αλλού.
Απο την δική σου εμπειρία πόσο εύκολες ήταν οι μετακινήσεις και η διαμονή στην Gżira που ομολογουμένως έχει μισές και κάτω τιμές σε διαμονή. Με ποιά κριτήρια την διάλεξες εκτός απο τις τιμές και σε τι θεωρείς πως υπερτερεί αν γνωρίζει σχετικά με άλλες περιοχές εκτός Βαλέτας;
Kοίταζα και προς Sliema για κάποιες μέρες διαμονής για να ρίξω το budget αλλα η Gzira απο τις φωτογραφίες σου τουλάχιστον μοιάζει καλύτερη και είναι πιο κοντά στα σημεία ενδιαφέροντος.
Για το τέλος του μήνα έχω κλείσει στη Gzira, πέτυχα μάλιστα σε ξενοδοχείο 5 διανυκτερευσεις με πρωινό 180 ευρώ.
Φίλοι που έμειναν στη Gzira έμειναν ευχαριστημένοι.
Edit: Μόλις είδα στο ίδιο ξενοδοχείο οι ίδιες μέρες 336 ευρώ!!!

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σ' ευχαριστώ για τα ωραία σου πάντα λόγια.

Είναι ένας προορισμός που πάντα φλερτάριζα αλλά τελικά δεν πήγα ποτέ.
Είναι ένας προορισμός που είχα υποτιμήσει και με εξέπληξε ευχάριστα όταν πήγα. Σαφώς κι εγκρίνω την επιλογή σου λοιπόν για λίγες μέρες εκτός καλοκαιρινής σεζόν.
Ισχύει ότι η Βαλέτα είναι πιο όμορφη ως μέρος αλλά ως εκεί.
Με ποιά κριτήρια την διάλεξες εκτός απο τις τιμές και σε τι θεωρείς πως υπερτερεί αν γνωρίζει σχετικά με άλλες περιοχές εκτός Βαλέτας;
Σίγουρα η τιμή έπαιξε το ρόλο της, πόσο μάλλον όταν ήταν αρκετά χαμηλότερες για καλύτερες παροχές. Ήταν και τόσο κοντά η Βαλέτα που δε χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ.
Σίγουρα υστερεί σε ομορφιά αλλά δεν έγινε και κάτι, μου φάνηκε μάλιστα κι αρκετά πιο ζωντανή σε σχέση με τη Βαλέτα που από μια ώρα και μετά άδειαζε, τουλάχιστον την εποχή που πήγα εγώ.
Δε τίθεται θέμα, η απόσταση μεταξύ τους είναι έως και περπατήσιμη, παράλληλα αρκετά εύκολη με τις καλές τους συγκοινωνίες. Συμπερασματικά δεν είμαι καθόλου αρνητικός για διαμονή εκεί.

connosp

Member
Πήγα Μάλτα την πρωτοχρονιά έμεινα στο Alavits στη Sliema σε δωμάτιο με θέα θάλασσά. https://www.simplebooking.it/ibe2/hotel/8566?lang=EN&cur=EUR&coupon= είχε καλύτερη τιμή από booking αλλά πρέπει να γίνεις μέλος στην ιστοσελίδα τους. Πολύ καλή συγκοινωνία σε όλο το νησί Malta Public Transport

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δε τίθεται θέμα, η απόσταση μεταξύ τους είναι έως και περπατήσιμη, παράλληλα αρκετά εύκολη με τις καλές τους συγκοινωνίες. Συμπερασματικά δεν είμαι καθόλου αρνητικός για διαμονή εκεί.
Δεν είχα πάει καν στην Gzira, ούτε στη Sliema (δεν υπήρχε λόγος, αφού έμενα Vallelta). Το google maps την απόσταση την βγάζει 1 ώρα περπάτημα και σε περιόδους αιχμής (δεν ισχύει αυτό για @Thalassaki ) οι συγκοινωνίες μπορεί να είναι αρκετά προβληματικές.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Για το τέλος του μήνα έχω κλείσει στη Gzira, πέτυχα μάλιστα σε ξενοδοχείο 5 διανυκτερευσεις με πρωινό 180 ευρώ.
Φίλοι που έμειναν στη Gzira έμειναν ευχαριστημένοι.
Edit: Μόλις είδα στο ίδιο ξενοδοχείο οι ίδιες μέρες 336 ευρώ!!!
To ξενοδοχειο του psilos3 το βρήκα με 328 στις 5 διανυκτερεύσεις με πρωινο. Μου έκανε εντύπωση πως στα ψιλά γράμματα και στο επίσημο site αλλα και στην booking αναφέρει για εγγύηση 100 euro σε μετρητά που καταβάλονται κατά το check in και επιστρέφονται στο check out. Δεν το είδα σαν προυπόθεση κάπου αλλού.
Πήγα Μάλτα την πρωτοχρονιά έμεινα στο Alavits στη Sliema σε δωμάτιο με θέα θάλασσά. https://www.simplebooking.it/ibe2/hotel/8566?lang=EN&cur=EUR&coupon= είχε καλύτερη τιμή από booking αλλά πρέπει να γίνεις μέλος στην ιστοσελίδα τους.
Aυτό το σταμπάρισα κι εγώ στο booking και για τις μέρες που με ενδιαφέρουν το δίνει 308 τις 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό δωρεαν ακύρωση και χωρίς προπληρωμη. Τιμή πέρα απο τις προσδοκίες μου ομολογω!
Απο τοποθεσία πως ήταν; Κοντά στα μέσα; Επίσης σε καλή τιμή βρήκα και το Strand Suites by NEU Collective στα 300.
Δεν είχα πάει καν στην Gzira, ούτε στη Sliema (δεν υπήρχε λόγος, αφού έμενα Vallelta). Το google maps την απόσταση την βγάζει 1 ώρα περπάτημα και σε περιόδους αιχμής (δεν ισχύει αυτό για @Thalassaki ) οι συγκοινωνίες μπορεί να είναι αρκετά προβληματικές.
Mιά ώρα περπάτημα δεν παίζει να κάνω για να πηγαινοέρχομαι στη Βαλέτα. Μην κοιτάς που ο psilos3 είναι νέο παιδί με αντοχές και πολύ δίψα για μπύρες που λειτουργούν θεωρώ σαν καύσιμο στα ταξίδια του !
Εγώ σε 5 μέρες προσφατα στην Κωνσταντινουπολη και με μέσο όρο πεζοπορίας τα 10km μαζί με ανηφοροκατηφόρες γύρισα πιασμένη παντού και με χειρότερο γόνατο απο ότι ξεκίνησα . "Εχουμε και τα λουμπάκα μας!"

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι αν πέρα απο την επίσκεψη στην Βαλέτα υπάρχουν μέσα και για τις άλλες περιοχές απευθείας απο απο Gzira ή Sliema ή υποχρεωτικά πρεπει για όπου κι αν θέλω να πάω να έχω ως αφετηρία την Βαλέτα; Σε αυτήν την περίπτωση νομίζω είναι μονόδρομος η διαμονή στη Βαλέτα αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να μειώσω τις ημέρες διαμονής γιατι η καλύτερη τιμή που βρήκα για την ώρα ξεπερνά τα 100 ανα διανυκτεύρευση και σε όχι και τόσο κοντινές τοποθεσίες με τις συγκοινωνίες .
Παρεπιπτόντως νομίζω πως με αυτην την συζήτηση έχω βγει πλέον offtopic και απολλογούμαι. Αν είναι δυνατόν να την "μετακομίσουμε" σε όποιο θέμα θεωρείς εσύ πιο σχετικό.

Σίγουρα η τιμή έπαιξε το ρόλο της, πόσο μάλλον όταν ήταν αρκετά χαμηλότερες για καλύτερες παροχές. Ήταν και τόσο κοντά η Βαλέτα που δε χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ.
Σίγουρα υστερεί σε ομορφιά αλλά δεν έγινε και κάτι, μου φάνηκε μάλιστα κι αρκετά πιο ζωντανή σε σχέση με τη Βαλέτα που από μια ώρα και μετά άδειαζε, τουλάχιστον την εποχή που πήγα εγώ.
Σε ευχαριστώ psilos3 για τις απαντήσεις σου και φυσικά για τις πληροφοριές και τις υπέροχες εικόνες που μοιράστηκες μέσα απο την ιστορία σου.Το περπατήσιμη είναι σχετικό νομίζω ανάλογα με τις αντοχές του καθενός. Έτσι πίστευα και για την Κωνσταντινουπολη αλλά κλάταρα μετά απο τα 10-12 km κατά μέσο όρο που περπατούσα καθημερινα! Εκτός αν εξυπηρετεί η μεταφορά με ferry απέναντι όπως έχει και απο Sliema.
Ειλικρινά νοιώθω όμως πως θα έπρεπε να συνεχιστεί η κουβέντα και οι ερωταπαντήσεις μου σε άλλο topic γιατί δεν θέλω να επιβαρύνω άλλο την τόσο όμορφη Ιστορία σου !

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.812
Μέλη
39.544
Νεότερο μέλος
Van Kouk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom