psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Σχεδιασμός ταξιδιού
- Μέρα 1η - Αναχώρηση & μίνι περιπέτεια
- Μέρα 2η - Για αρχή Βαλέτα
- Μέρα 2η - Στις τρεις πόλεις και το St Julian's
- Μέρα 3η - Η Rabat και οι κατακόμβες της
- Μέρα 3η - Mdina, η σιωπηλή πόλη
- Μέρα 4η - Βαλέτα αναλυτικά
- Μέρα 4η – Πρωτεύουσας συνέχεια & αναχώρηση
- Συμπεράσματα - Απολογισμός
Η σειρά της Μάλτας
Έτσι απλά, σχεδόν κυνικά, όπως άλλωστε πολλά από τα ταξίδια των τελευταίων ετών. Με μοναδικό κριτήριο το τριήμερο των Φώτων. Από κει και πέρα, απλά και μόνο μια αναζήτηση για εισιτήρια σε καλή τιμή με απευθείας πτήσεις. Είναι θα μου πείτε αυτό σοβαρό κριτήριο επιλογής ταξιδιού; Θα σας απαντήσω «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη, μιας και είτε θέλετε βάσει τύχης, είτε κυρίως βάσει επιμονής & θέλησης, αυτά τα ταξίδια μου βγαίνουν και με το παραπάνω.
Εδώ αρκετά χρόνια μάλιστα η Ryan της καρδιάς μας εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, γεγονός που το είχε εντάξει στους υποψήφιους προορισμούς μου, χωρίς όμως ποτέ να παρθεί η απόφαση ζεστά που λέμε, ούτε ακόμα κι όταν έπεφτε στην κουβέντα ως πιθανό ταξίδι. Βλέπετε οι περισσότεροι -κι όχι άδικα- θεωρούν τη Μάλτα αμιγώς καλοκαιρινό προορισμό. Άλλοι πάλι-εντελώς άδικα- δε τη λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους, θεωρώντας ότι δεν έχει κάτι παραπάνω να προσδώσει σε σύγκριση μ’ ένα απ’ τα μεγάλα Ελληνικά νησιά.
Τη δική μου άποψη φυσικά την ξέρετε και είναι ανορθόδοξη όπως άλλες. Όσο προτιμώ τα μεγάλα νησιά για εκδρομές εκτός σεζόν, τόσο δε τα μπορώ το καλοκαίρι, μιας και δε θέλω με τίποτα να βάλω στη ζυγαριά τα διαμάντια της άγονης γραμμής με οποιοδήποτε άλλο μέρος. Εκτός της τουριστικής σεζόν όμως όλα είναι διαφορετικά και σίγουρα μπορείς να εκτιμήσεις με άλλο μάτι έναν τόπο και τους ανθρώπους του.
Όλα αυτά τα γράφω μιας και η Μάλτα δεν μπαίνει στη συζήτηση απλά και μόνο ως μια χώρα του εξωτερικού, μια μικρή νησιωτική χώρα όπως είναι, αλλά και σαν ένας ακόμα πιθανός προορισμός για την καλοκαιρινή περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται για όσους κυνηγούν διακοπές εκτός Ελλάδας.
Κρατήστε λοιπόν τη συγκεκριμένη πρόταση όσον αφορά τη σύντομη -θέλω να πιστεύω- ιστορία που ακολουθεί, έχοντας κατά νου ότι η εκδρομή έγινε καταμεσής του χειμώνα και δε μπορεί να συγκριθεί με άλλες αντίστοιχες σε διαφορετικές περιόδους, όποτε ίσως να ‘χει αξία μόνο για κάποιον που θα κάνει το ταξίδι τέτοια εποχή. Βέβαια ο χειμώνας του 22-23 υπήρξε μόνο κατ’ ευφημισμόν μιας και τα κρύα του δε τα είδαμε ποτέ, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην εκδρομή.
Μια εκδρομή που πραγματοποιήθηκε μέσα σε δύσκολες για μένα εργασιακά συνθήκες, τραβηγμένη στην κυριολεξία απ’ τα μαλλιά, βγάζοντας αρκετά μεγάλη κούραση που ευτυχώς δε κόστισε καθόλου στα λίγα έτσι κι αλλιώς σχέδια που είχα για τη Μάλτα.
Πέτυχε όμως το όλο εγχείρημα;
Πάμε να δούμε.
Last edited: