• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ryanair Η πρώτη μου φορά (Ryanair test fly)

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
στο Charleroi, ήταν η πρώτη φορά που έκανα τόσα πολλά ψώνια στα Duty Free, με τόσο φθηνές μπύρες :)

Borealis

Member
Πάντως- αν και μικρό - είναι πολύ καλοβαλμένο αεροδρόμιο, έχει και ένα δύο χαριτωμένα καφέ να καθήσεις. Το παλιό τους που λειτουργούσε μέχρι λίγα χρόνια πριν ήταν σκέτη απελπισία.[/quote

Εξαιρετικό το Paul, ξέχασα πόσα γλυκά έφαγα (και πόσους καφέδες ήπια) εξαιρετικό, επαναλαμβάνω. Είναι το μόνο που θα μου λείψει από το Βέλγιο.

Borealis

Member
Λοιπόν, επειδή νοιώθω άσχημα που δεν σας έδωσα μια σωστή ανταπόκριση, επανορθώνω τώρα (δεν έχω τι άλλο να κάνω πιο ευχάριστο).
Να πάω ή να μην πάω Βρυξέλλες με τη Ράιαν?
Καταρχήν υπάρχουν 4 σοβαροί λόγοι για να πάτε στις Βρυξέλλες:
1. Μόλις εκλεγήκατε στο Ευρωκοινοβούλιο
2. Μόλις τα φτιάξατε με την Δαμανάκη
3. Πίνετε οποιαδήποτε άθλια μπύρα βρεθεί στο δρόμο σας
4. Δεν θυμάμαι- δεν ξέρω- δεν απαντώ

Αν δεν ανήκετε στις δύο πρώτες κατηγορίες, για τις οποίες υπάρχει ένα ισχυρό γαλαντόμο κράτος να σας καλύψει, τότε ένα φθηνό λονγκ αξέχαστο τριήμερο σας περιμένει.
1. Οι πτήσεις πολύ βολικές, φεύγεις πριν το μεσημέρι γυρνάς βραδάκι
2. Το λεωφορείο 40 λεπτά 13 ευρώ. Γλιτώνεις 4 ευρώ αν πάρεις με επιστροφή. Προσοχή:πρέπει να θυμάστε την ώρα επιστροφής ή να έχετε την αναισθησία να αφήσετε όλο τον κόσμο να περιμένει καθώς εσείς θα ψάχνετε το μπόαρτινγκ πας της επιστροφής.
3. Το τριήμερο για τα ΜΜΜ 13 ευρώ αλλά κυριολεκτικά ΑΧΡΗΣΤΟ. Τα πάντα είναι κοντά με τα πόδια. Και όπως δεν έχει τίποτα να χαζέψετε στους δρόμους θα φτάνετε αμέσως στον προορισμό σας. ( το ξενοδοχείο μου ήταν 5 στάσεις με το τραμ από τον κεντρικό σταθμό, με τα πόδια το έκανα σε 5 λεπτά).
4. Πίνετε μπύρες στη μισή τιμή μόλις 5 βήματα από την Μεγάλη Πλατεία (γλιτώνετε πολλά λεφτά και έχετε και την ελπίδα να βρείτε μια που να πίνετε)
5. Αγοράζετε βελγικές σοκολάτες από Μαροκινά σουπερμάρκετ (προτιμήστε αυτές με γεύση μέντας)
Στο φινάλε, μπορεί να μη σας αρέσει τίποτα στις Βρυξέλλες αλλά τουλάχιστον δεν θα έχετε ξοδέψει και ένα μάτσο λεφτά.
Σε κάθε περίπτωση ρίξτε και μια ματιά στους υπόλοιπους προορισμούς της Ράιαν.
Ο χρηματιστής του Pan Pan

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Αθλιες και οι μπυρες???
Καλα.... τις Βρυξελλες τις ακυρωνεις για πλακα.....αλλα και τις μπυρες????

Borealis

Member
Αθλιες και οι μπυρες???
Καλα.... τις Βρυξελλες τις ακυρωνεις για πλακα.....αλλα και τις μπυρες????
Το ήξερα ότι θα τσιμπήσεις... μη σου πω ότι το έκανα και επίτηδες:D
Η αλήθεια είναι ότι καλώς ή κακώς αυτές τις Βρυξέλλες πρόλαβα να δω εγώ. Φυσικά δεν έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι σε δυόμισυ μέρες έζησα τις Βρυξέλλες. Οι μπύρες, αυτές που δοκίμασα ή μου πρότειναν να δοκιμάσω, ήταν πολύ ελαφρές για τα δικά μου γούστα. Εκεί που την πάτησα κυριολεκτικά και κόντεψα να ξεράσω ήταν όταν με έπεισαν να δοκιμάσω την κρικ. Τέλος πάντων, το τριήμερο ήταν Low cost και δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ μοναστήρια για να δοκιμάσω μπύρες:D

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Το ήξερα ότι θα τσιμπήσεις... μη σου πω ότι το έκανα και επίτηδες:D
Η αλήθεια είναι ότι καλώς ή κακώς αυτές τις Βρυξέλλες πρόλαβα να δω εγώ. Φυσικά δεν έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι σε δυόμισυ μέρες έζησα τις Βρυξέλλες. Οι μπύρες, αυτές που δοκίμασα ή μου πρότειναν να δοκιμάσω, ήταν πολύ ελαφρές για τα δικά μου γούστα. Εκεί που την πάτησα κυριολεκτικά και κόντεψα να ξεράσω ήταν όταν με έπεισαν να δοκιμάσω την κρικ. Τέλος πάντων, το τριήμερο ήταν Low cost και δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ μοναστήρια για να δοκιμάσω μπύρες:D
Ειπα κι εγω!!!!Οχι τιποτα αλλο αλλα ..εχω ευαισθητη καρδια και ....μην βαλαντωσει:bleh:
Ή με low ή με regular στον ιδιο προορισμο φτανεις.Δεν σου φταινε οι μπυρες αν εσυ δεν πηρες πληροφοριες απο κει που επρεπε;)
Κρικ εχει και εδω....δεν ρωτησες...εμαθες ομως...
Δεν ηταν αναγκη να φτασεις σε μοναστηρια για να πιεις μια Trappist Rochefort ή μια Mort Subite ή...

Λαθος εποχη για Βρυξελλες....εκτος κι αν εχεις ξαναπαει

chrisbd

Member
Μόλις τα φτιάξατε με την Δαμανάκη

Το λεωφορείο 40 λεπτά 13 ευρώ. Γλιτώνεις 4 ευρώ αν πάρεις με επιστροφή.
40 λεπτά;;; Αφου το site λέει 60 λεπτά ...βαλτός είσαι και σύ;;

Ούτε κεφτεδάκια δεν θα φτιάχναμε με τη Δαμανάκη....:D

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Η αλήθεια είναι ότι καλώς ή κακώς αυτές τις Βρυξέλλες πρόλαβα να δω εγώ. Φυσικά δεν έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι σε δυόμισυ μέρες έζησα τις Βρυξέλλες.
Ε, μη νομίζεις ότι χρειάζονται και πολλές περισσότερες... Μετά την 4η μέρα, αρχίζεις και κόβεις φλέβες...

Borealis

Member
40 λεπτά;;; Αφου το site λέει 60 λεπτά ...βαλτός είσαι και σύ;;

Ούτε κεφτεδάκια δεν θα φτιάχναμε με τη Δαμανάκη....:D
Eπίσης η εταιρία των λεωφορείων σου προτείνει να ξεκινήσεις τρεις ώρες τουλάχιστον πριν τη πτήση από τις Βρυξέλλες για το αεροδρόμιο. Αν τους ακούσεις (όπως εγώ) θα έχεις δυο ολόκληρες απελπιστικές ώρες να περάσεις σε ένα αεροδρόμιο που δεν έχει ΤΙΠΟΤΕ (εκτός του Πωλ που είπαμε παραπάνω).
Το Σάββατο και την Κυριακή που η κίνηση στους δρόμους είναι μικρότερη, το λεωφορείο κάνει λιγότερο από 40 λεπτά. Τις καθημερινές υπολόγισε μέχρι 40.
Καλά κάνεις που δεν φτιάχνεις κεφτεδάκια με τη Δαμανάκη, φτιάξτα (και φάτα) μόνος σου...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εξαιρετικό το Paul, ξέχασα πόσα γλυκά έφαγα (και πόσους καφέδες ήπια) εξαιρετικό, επαναλαμβάνω. Είναι το μόνο που θα μου λείψει από το Βέλγιο.
Μάλιστα. Από όλο το Βέλγιο, θα σου λείψει το αεροδρομιακό παράρτημα από μια Γαλλική αλυσίδα φούρνων, με παραρτήματα σε ένα σωρό χώρες (ΚΑΙ στην Ελλάδα). Και θες να τα πάρουμε και σοβαρά τα υπόλοιπα που έγραψες....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom