Ryanair Η πρώτη μου φορά (Ryanair test fly)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ώρες ώρες λυπάμαι που ανήκω σε μια κοινώτητα έστω και ψηφιακή όπου "τα γούστα είναι αυτά" και "προσωπική μου άποψη" κρίνονται λες και είναι εγκλιαμτικές πράξεις. Μήπως πρέπει να απολογούμαστε κιόλας;
Αγαπητή, στο ίδιο θέμα ο Borealis έχει γράψει γύρω στους 10 αντίστοιχους αφορισμούς, στοχεύοντας σε άλλα κείμενα που κατά καιρούς έχω γράψει στο forum, για τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία. Να μη γράψω κι εγώ έναν?

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
αν είναι για μια φορά να σου συγχορέσουμε :D

και το σχολίο του από κάτω που έκανα παράθεση δεν το θεωρώ σωστό, αλλά φανερά ήταν και σχετική απάντηση (μια φορά και αυτό όσο κατάλαβα εγώ )

άρα...συνεχίστε με πιο ωραίους ριθμούς...διασταυρώστε τις απόψεις σας, αλλά όχι να πέφτουν και διακρίσεις ποιος έχει γνώσεις και ποιος όχι..

σαιτας

Member
Τις οποίες μπορείς να πιείς κι εδώ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί όλος αυτός ο ντόρος για Βελγικές μπύρες στο Βέλγιο.Η μεγάλη τους πλειοψηφία -και όλες οι trappist- μπορεί εύκολα να βρεθεί στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Και τα malt whisky υπαρχουν στην Ελλαδα, αλλα πολλοι πανε στην Σκωτια για να τα δοκιμασουν. Πολλες φορες τα μαθαινουν εκει κιολας.:bleh:
Παντως πολλες μπυρες δεν υπαρχουν στην Ελλαδα, οπως και δεν εισαγουν ολη την γκαμα των εταιριων.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τα Σκοτσέζικα malts είναι κυριολεκτικά χιλιάδες.Και βρίσκεις ελάχιστα εδώ και κακοτιμολογημένα.Ναι,αν δεν γνωρίζεις ένα προϊόν συμφωνώ πως είναι καλό να το μαθαίνεις στην χώρα παραγωγής του.Προσδίδει και στην ψευδαίσθηση και στην εμπειρία του ταξιδιού.Αλλά από ανθρώπους που γνωρίζουν γύρω από ένα θέμα βρίσκω ακατανόητο γιατί να εκτιμούν την κατανάλωση ενός συσκευασμένου προϊόντος περισσότερο σε μια ξένη μεγαλούπολη απ'ότι στη δική τους.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
περι μπυρας ο λόγος. Αν θέλω να πιω μπύρα, δεν θα παω ούτε Γερμανία, ουτε Βελγιο, ούτε Ολλανδία, αλλα φυσικά θα παω Τσεχία (για τους γνώστες δεν χρειαζεται να προσθέσω τιποτε άλλο)

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
περι μπυρας ο λόγος. Αν θέλω να πιω μπύρα, δεν θα παω ούτε Γερμανία, ουτε Βελγιο, ούτε Ολλανδία, αλλα φυσικά θα παω Τσεχία (για τους γνώστες δεν χρειαζεται να προσθέσω τιποτε άλλο)
και έξω από την Πράγα, και τοπικές μπύρες πάντα ;)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και τώρα,αν μου επιτρέπει η "πλειοψηφία" θα τοποθετηθώ κι εγώ για την Ryan και τις low cost γενικά.

Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με low cost.Κυρίως γιατί δεν με βολεύουν τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν στη χώρα μου ή οι κάκιστες ώρες τους.Επίσης i don't do weekends.Αν πέταγε βέβαια μια Ryan από το Βενιζέλος ενδεχομένως να έκανα.Αυτό σημαίνει ότι κουβαλάω μπαγκάζια και άρα οι low-cost δεν βολεύουν.Έχω και το κόλλημα να κουβαλάω μπουκάλια στην επιστροφή οπότε....

Από την άλλη παραδέχομαι ότι θα έφευγα πιο εύκολα για 2-3ήμερα αν είχα τόσο φτηνές επιλογές δίπλα μου.Αυτό προφανώς ισχύει για οποιοδήποτε σκεπτόμενο ταξιδιώτη και άρα αυξάνει την τουριστική κίνηση.Δεν βλέπω λοιπόν γιατί να μην δίνει ένας δήμος χρήματα ή ανταποδοτικά οφέλη σε εταιρείες ώστε να προσελκύσει τουρισμό και να βγάλει υπερδιπλάσια χρήματα ως δήμος αλλά και να στηρίξει τους δημότες του που δεν κατέβηκαν από τον Άρη αλλά ζουν και εργάζονται εκεί.Αλλά ακόμα κι αν δεν γυρίζουν εκεί γυρίζουν στο ΑΕΠ της χώρας.Μακάρι να έβαζαν όλες οι αεροπορικές διαφημίσεις Ελληνικών πόλεων στα περιοδικά τους με ανταπόδοση να πετάνε με 10-20 ευρώ.

Τώρα που το σκέφτομαι ακόμα και ανάποδα να ήταν πάλι καλό μου φαίνεται.Να βγάζουν οι δήμοι περιοδικά που να λένε ποιές αεροπορικές πετάνε φτηνά από/προς την πόλη τους.Ο δήμος έχει σκοπό να εξυπηρετεί το δημότη του και όχι τον εκάστοτε δήμαρχο.Τα παρκόμετρα και οι δημοτικές κλήσεις δεν νομίζω να ωφέλησαν ποτέ καμία πόλη (εκτός από την Φλωρεντία ίσως) όσο οι πτήσεις χαμηλού κόστους.

Άκου μονοπωλιακές,μάλλον το αντίθετο βλέπω ότι είναι οι low-cost και μάλλον πιέζουν τις regular για επανεκτίμηση του κόστους τους.

Προφανώς και θα έχουν και χίλια δυο κακά που δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω ασχοληθεί επιστημονικά όπως κάποιοι άλλοι,όπως δεν έχω ασχοληθεί και με τις regular.Αλλά όχι να αγιοποιούμε τα μεγαθήρια που όντως μονοπωλούν τις αγορές εδώ και δεκαετίες επειδή δεν πολυγουστάρουμε τις loco.Και τα δύο εταιρειών έχουν γνώμονα το κέρδος,κι αφού αυτό για να αλλάξει πρέπει να πιάσουμε άλλη κουβέντα τότε θα πρέπει ως καταναλωτής να ψάχνω τι συμφέρει πιο πολύ την τσέπη μου και με τι ανταλλάγματα (δηλαδή αν μαστιγώνουν κόσμο για να τραβάει κουπί δεν θα τους προτιμήσω,αλλά χωρίς σάντουιτς ζω).

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Και με την ευκαιρία να αναφέρω εδώ ότι οι διορθώσεις για την ταυτοτητα του αεροδρομίου πρέπει να απευθύνονται όχι στην ράιαν αλλά στο ίδιο, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται σαν: South Brussels Charleroi airport
Ωραία λέξη το αυτοπροσδιορίζομαι, πολύ βολική. Όσο για τη Ryanair έχει τόσους σκελετούς στο ντουλάπι της στο θέμα ονομασιών προορισμών που καλύτερα θα ήταν να μην πολυεπιμένεις.

Borealis

Member
Ωραία λέξη το αυτοπροσδιορίζομαι, πολύ βολική. Όσο για τη Ryanair έχει τόσους σκελετούς στο ντουλάπι της στο θέμα ονομασιών προορισμών που καλύτερα θα ήταν να μην πολυεπιμένεις.
Είτε θες είτε όχι έτσι το λένε το αεροδρόμιο, σταματώ εδώ όμως γιατί με κατατρόμαξες με τους σκελετούς και τα ντουλάπια και ότι άλλο μπορεί να σου έρθει στο μυαλό....

Borealis

Member
Και τώρα,αν μου επιτρέπει η "πλειοψηφία" θα τοποθετηθώ κι εγώ για την Ryan και τις low cost γενικά.

Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με low cost.Κυρίως γιατί δεν με βολεύουν τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν στη χώρα μου ή οι κάκιστες ώρες τους.Επίσης i don't do weekends.Αν πέταγε βέβαια μια Ryan από το Βενιζέλος ενδεχομένως να έκανα.Αυτό σημαίνει ότι κουβαλάω μπαγκάζια και άρα οι low-cost δεν βολεύουν.Έχω και το κόλλημα να κουβαλάω μπουκάλια στην επιστροφή οπότε....

Από την άλλη παραδέχομαι ότι θα έφευγα πιο εύκολα για 2-3ήμερα αν είχα τόσο φτηνές επιλογές δίπλα μοu
Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς? έχεις Εδιμβούργο, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Βερολίνο, Ρώμη, Μιλάνο, Γενεύη. Και μάλιστα με την Easy που είναι σαφώς καλύτερη από την Ράιαν.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα αν είναι να μου βγει το Βερολίνο όσο μου βγαίνει με τη Lufthansa και να πάρω μαζί μου ένα νεσεσέρ προφανώς δεν έχει νόημα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τα παρκόμετρα και οι δημοτικές κλήσεις δεν νομίζω να ωφέλησαν ποτέ καμία πόλη (εκτός από την Φλωρεντία ίσως) .
κάποια κλήση "πόνεσε"?:haha:
η Φλωρεντία έχει από τις χαμηλότερες εισπραξεις στη γείτονα μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων (μετα την 1η δεκάδα) σε σχέση με τον πληθυσμο πάντα. και εκ του ιταλικού νόμου, μίνιμουμ 50% των εισπράξεων των κλήσεων επανεπενδύεται στην ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom