• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Η προετοιμασία του ταξιδιού χαλάει το ταξίδι;

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Πας με τις πληροφορίες στο χέρι αλλά τα επιπλέον που εσύ θα ανακαλύψεις, αυτά που κανένας οδηγός δεν τα γράφει έχουν περισσότερη αξία. Αν είσαι τυχερός ή παρατηρητικός ή σ ενδιαφέρει το θέμα και δεν το βλέπεις για φωτογράφιση μόνο.
Π.χ. ποιος τουριστικός οδηγός ενημερώνει τον ΄Έλληνα κυρίως τον Ηρακλειώτη αυτό που ανακάλυψα, ότι μέσα στο ναό πάνω σε μαρμάρινη πλάκα είναι σκαλισμένα τα ονόματα όλων των επισκόπων που λειτούργησαν, μεταξύ αυτών του Pietro Filargo που από φτωχό κρητικάκι την εποχή της ενετοκρατίας έγινε πάπας της Ρώμης με το όνομα Αλέξανδρος V. (ιστορία που γνώριζα αλλά όχι ότι είχε περάσει από το Μιλάνο).
Ή τη λεωφόρο Via Paleokapa που πήρε το μάτι μου έξω από το κάστρο Σφόρζα, όμοια ονομασία δρόμου λίγο πιο πάνω από το σπίτι μας.

despoinapan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία, Καναδάς, Η.Π.Α
Για εμένα, δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το να προετοιμάζεις το επόμενο ταξίδι σου. Όσα ταξίδια κι αν έχω κάνει, δεν έχει υπάρξει κάτι που να με χαλάσει ενώ τα οργανώνω. Ίσα-ίσα, το focus που κάνω ψάχνοντας, κοιτώντας, ξενοδοχεία, μαγαζιά, δρόμους κλπ με κάνει να "δυσκολεύομαι" να επανέλθω στην πραγματικότητα! Καλά και ασφαλή ταξίδια σε όλους!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επιστρέφοντας πάντως από ένα πρόσφατο ταξίδι μου, είχα αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό. Επειδή είμαι αρκετά οργανωτικό άτομο, θέλω να έχω σχεδιάσει από πριν όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού μου. Σε γενικές γραμμές δηλαδή γνωρίζω τι πρόκειται να συναντήσω και να δω. Χάνω όμως έτσι σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της έκπληξης και μου απομένει "απλώς" η ζωντανή αίσθηση του χώρου. Ή μήπως έτσι πρέπει να είναι; Διάβασα ποικίλες απόψεις στο νήμα, πολλές από τις οποίες με κάλυψαν. Δεν ξέρω όμως τελικά πού είναι το μέτρο και πού η υπερβολή.
Για 'μένα (όπως και για τους περισσότερους απ' όσο βλέπω) ο σχεδιασμός είναι πάντα το μισό ταξίδι. Εντάξει, σίγουρα υπάρχει και το στοιχείο του απρόοπτου, ωστόσο δε μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να μην ασχολείται, ιδιαίτερα με τα μακρινά και απαιτητικά εξ' αυτών.
Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, οπότε αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που ο κύριος όγκος του προγράμματος θα είναι σχεδιασμένος εκ των προτέρων. Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω το αντίθετο, πηγαίνοντας κάπου και ψάχνοντας επιτόπου, ωστόσο δε ξέρω πότε θα είμαι σε θέση να το καταφέρω, οπότε καλώς ή κακώς πάμε με το πρώτο πλάνο.
Τώρα άμα μπλέξουμε και αλλάξουν λίγο τα προγράμματα, έ δε πειράζε συμβαίνουν αυτά, ευτυχώς όμως σχεδόν αποκλειστικά εντός Ελλάδας.. :haha:

Evi_Stav

Member
Ο σχεδιασμός του ταξιδιού είναι η μισή χαρά για εμένα!

Τρελαίνομαι να ψάχνω τα πάντα για το επόμενο ταξίδι, να φτιάχνω χάρτες, εξελακια με το πρόγραμμα κάθε μέρας, να παρακολουθώ με τις ώρες βίντεο και να διαβάζω πληροφορίες εδώ!

Ωστόσο, τελευταία έχω καταλήξει πως ίσως ο σχεδιασμός μου παίρνει λίγη από τη χαρά ή την ανυπομονησία του να επισκεφτώ το μέρος. Στο πασχαλινό μας ταξίδι ας πούμε στη Γεωργία, οι γονείς μου έμειναν εκστασιασμένοι από την Τιφλίδα και έλεγαν συνέχεια "δεν την περίμενα τόσο όμορφη"! Εγώ, επειδή είχα δει εκατοντάδες βίντεο, ήξερα ακριβώς πόσο όμορφη είναι πριν καν την δω, οπότε δεν εντυπωσιάστηκα εκεί..

Επομένως, υπό αυτήν και μόνο την έννοια, ίσως ο υπερβολικός σχεδιασμός να μην μου κάνει καλό τελικά.

Robert

Member
@varioAthens δεν θα συμφωνησω εντελως γιατι ειμαι απο τους πρωτους που κοιταω ενα σωρο video ,vlogs απο youtubers και εννοειται καψιμο με 4κ walking tours ,αλλα οταν παω ανακαλυπτω αν και εχω μια οικοιοτητα οτι ειναι αλλιως απο κοντα ,νιωθεις το vibe και να το περπατας real live ισως που δεν σου περναει απλα απο ενα βιντεο.Εαν τωρα με ενα landmark ή με κατι ξενερωσω τελικα πιστευω οτι ειτε εβλεπα δεκαδες βιντεακια ή και οχι παλι μπορει να μην με εντυπωσιαζε ετσι κι αλλιως.Βεβαια στον καθενα ειναι διαφορετικα ,δεν ειμαι απολυτως.
Εγώ τα walking tours δεν τα βλέπω ποτέ πριν απο ταξίδι,αλλά μόνο αφού επιστρέψω.Καλά καλά,ούτε φωτογραφίες δε βλέπω.Αυτήν την προσμονή να δω και να περπατήσω ένα μέρος για πρώτη φορά,δεν την χαλάω με τίποτα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.000
Μέλη
39.712
Νεότερο μέλος
Teo46

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom