Klair
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Άντε μπράβο, με το καλό. Ίσως έτσι μάθουμε από σένα τη συνέχειαΜα δε γράφει. Δυό βδομάδες το περιμένουμε το δεύτερο κεφάλαιο.... (ναι, διαβάζω κι εγώ. Θα πάω σύντομα).
Άντε μπράβο, με το καλό. Ίσως έτσι μάθουμε από σένα τη συνέχειαΜα δε γράφει. Δυό βδομάδες το περιμένουμε το δεύτερο κεφάλαιο.... (ναι, διαβάζω κι εγώ. Θα πάω σύντομα).
Εννοείς την σαρκοφάγο. Είναι στην 2η φωτο στο ποστ 31. Φυσικά είναι η καινούργια. Η παλιά (από τσιμέντο) ειχε αρχίσει τις διαρροές. Η καινούργια θα κρατήσει για 100 χρόνια. Την έφτιάξαν οι Γάλλοι με κονδύλια από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Τεράστιο έργο που απαιτούσε συντονισμό,π προσπάθεια και μελέτη για το πως θα την σύρουν πάνω σε ράγες ώστε να καλύψει τον αντιδραστήρα. Το μέγεθος και η επιβλητικότητα βέβαια δεν μπορει να το αποδώσει μια απλή φωτογραφία. Το σημείο απο το οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία θέλει προσοχή: ούτε δεξιά ούτε αριστερά η κάμερα, μόνο ευθεία, ώστε να μην πάρεις φωτογραφίες το υπόλοιπο εργοστάσιο.Οι παλαιότεροι φοβάστε γνωρίζοντας την συγγραφέα, ότι η ιστορία δεν θα συνεχιστεί και θα μείνει όπως και το Τσέρνομπιλ, με αδιευκρίνιστο επίλογο. Εμένα προσωπικά με έφερε πίσω στο χρόνο, όταν ο θείος μου ξεριζωνε όλο το μπαχτσέ στο χωριό λέγοντάς μας ότι δεν πρέπει να φάμε τίποτα πια και για λίγο καιρό μέχρι οι ειδήσεις να δώσουν οδηγίες τι μέλη γενέσθαι. Μόλις σήμερα το πρωί, έβλεπα επίσης ένα ντοκυμαντέρ με θέμα την δημιουργία μιας "σαρκοφορου " του αντιδραστήρα στο Τσερνομπίλ. Εδειχνε την προκάτοχό της και πως κατέρρευσε αφήνοντας τα φονικά αέρια ελεύθερα στην ατμόσφαιρα. Λέγανε ότι για πολλά πολλά χρόνια θα εκπέμπει στην ατμόσφαιρα μικρές ποσότητες ραδιενέργειας μέχρι που πριν επτά χρόνια ξεκίνησε η δημιουργία της νέας,μετά από δεκαοκτώ χρόνια σχεδιασμού. Οπως και να χει ωραία πρωτοβουλία στην υπενθύμιση εκείνων των χρόνων
Μα δε μιλάμε. Απλά μετράμε μέρες ως την επόμενη συνέχειαΧΑ! Μίλησε κανείς? Δεν πιστεύατε ότι θα έγραφα την συνέχεια εε?