amantab
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Όπου γης και πατρίς...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρος
Καλησπέρα καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας Λοιπόν, Ρότερνταμ! Υποθέτω θα εννοείς το Erasmus University. Προσωπική εμπειρία από το πανεπιστήμιο δεν έχω, αλλά έχω δύο φίλους που σπουδάζουν/σπούδασαν εκεί. Γενικώς φημίζεται το συγκεκριμένο για τις χρηματοοικονομικές σπουδές και απ' ότι μου ΄χουν πει τα παιδιά είναι πολύ ικανοποιημένοι. Όσα αναφέραμε στην συζήτησή μας ως τώρα περί φόρτου εργασίας και μελέτης, ολλανδικής νοοτροπίας κτλ ισχύουν και γι αυτό το πανεπιστήμιο, με βάση τα λεγόμενα των φίλων πάντα . Εννοείται ότι και σε αυτό το πανεπιστήμιο η ελληνική κοινότητα κάνει αισθητή την παρουσία της (μα πόσοι είμαστε τέλος πάντων!!). Όσον αφορά την πόλη, δεν έχει καμία σχέση με παραδοσιακή Ολλανδική πόλη..μοντέρνα κτίρια, βιομηχανικό στυλ και γενικά λίγη γραφικότητα. Φημίζεται όμως για την νυχτερινή της ζωή και γενικώς γίνονται συχνά διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις (όπως σε όλη την Ολλανδία) με την πιο ξακουστή το φεστιβάλ κινηματογράφου του Ροτερνταμ, το οποίο είναι όντως αξιόλογο! Κάποια περεταίρω και πιο συγκεκριμένη πληροφορία δυστυχώς δεν έχω να σου δώσω. Αν όμως όντως αποφασίσεις να πας ενημέρωσε μας γιατί όλο και κάποιος γνωστός/ φίλος θα 'χει ξομείνει και στο Ροττερνταμ, και σίγουρα η συμβολή του θα 'ναι πολύτιμηκαλησπέρα παιδια, είμαι κανούργια στο φόρουμ και διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όλα όσα λέτε για τις σπουδές στην Ολλανδία. Εγώ προσωπικά ενδιαφέρομαι να κάνω μεταπτυχιακό πάνω στα logistics στο πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ. Υπάρχει κάποιος από εδώ από το φόρουμ που να σπουδάζει εκεί? Έχετε ακούσει τίποτα για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ή για το πως είναι η πόλη?
Κάθε άποψη και κάθε σας συμβουλή θα μου φανεί πολύ χρήσιμη!