• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η κρίση γεννά νέες τάσεις

varioAthens

Member
Παρά την οικονομική κρίση, τις συρράξεις, την κοινωνική νευρικότητα και τα μεγάλα ερωτηματικά για το μέλλον μας, κανείς δεν δείχνει να αμφισβητεί ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.
To 2020 οι διεθνείς ταξιδιώτες θα ξεπεράσουν τα 1,6 δισεκατομμύρια.

Το φιλανθρωπικό ταξίδι
Οι πιο εύποροι Βορειοαμερικανοί το ρίχνουν στο φιλανθρωπικό ταξίδι. Η 11η Σεπτεμβρίου, ο τυφώνας Κατρίνα, ακόμη και ο μεγάλος σεισμός στο Σιτσουάν της Κίνας φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη συνείδηση των ανθρώπων και στις προτεραιότητές τους. Νέες εταιρείες, όπως η Go Philanthropic και η Exquisite Safaris, συνδυάζουν πολυτελή διαμονή, γκουρμέ φαγητό και υπηρεσίες spa με την κοινωνική προσφορά. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Ritz Carlton ή το Fairmont Hotel, υποστηρίζουν τοπικές οργανώσεις. Ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, όπως η καναδέζικη True Travellers Society - Volunteer Abroad and Meaningful Travel - Home, δημιουργούν κοινότητες σκεπτόμενων πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν «πραγματικά» και εθελοντικά.

passport - Καθημερινή

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Go Philanthropic

Το ιδιαίτερο αυτό πρακτορείο προτείνει ταξίδια στην Καμπότζη και το Βιετνάμ, στην Ταϊλάνδη και την Ινδία, στην Κόστα Ρίκα και τη Βενεζουέλα. Στα μέρη αυτά, οι ταξιδιώτες υποστηρίζουν τοπικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που κάνουν τη διαφορά.

Οι έρευνες λένε ότι μέχρι το 2020 η Αμερική θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλει φιλανθρωπικά με 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η Go Philanthropic καθώς και άλλες αντίστοιχες εταιρείες έχουν κάθε λόγο να νιώθουν αισιόδοξες.

Για περισσότερες πληροφορίες: GoPhilanthropic : Meaningful Sustainable Philanthropic Travel. Καθώς το φιλανθρωπικό ταξίδι, το «ταξίδι με πρόθεση», αναπτύσσεται ραγδαία, το Ιδρυμα των Ηνωμένων Εθνών (UNF) ίδρυσε το Partnership for Global Sustainable Tourism Criteria (Global Sustainable Tourism Criteria), που δίνει κατευθυντήριες γραμμές στις «ευαισθητοποιημένες» τουριστικές εταιρείες.

passport - Καθημερινή

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
...τωρα πως θα συνδιαστει το γκουρμε , το spa και οτι αλλο θελει να κανει με τη πολυτέλεια των ευπορων φιλανθρωπων αμερικανων, με τις MKO , που ζουν σε εμπολεμες , καταστροφικες καταστασεις και συνθηκες.. ειναι αποριας αγνωστον...προσωπικα δεν θέλω νε βρεθω πχ στο Νταφουρ να γυρνω απο τεντα σε τεντα και το βραδυ ναχω και το φιλανθρωπο να μου ζητα spa η φρεσκια μοτσαρέλα με σπαραγγια........:(:(

varioAthens

Member
...τωρα πως θα συνδιαστει το γκουρμε , το spa και οτι αλλο θελει να κανει με τη πολυτέλεια των ευπορων φιλανθρωπων αμερικανων, με τις MKO , που ζουν σε εμπολεμες , καταστροφικες καταστασεις και συνθηκες.. ειναι αποριας αγνωστον...προσωπικα δεν θέλω νε βρεθω πχ στο Νταφουρ να γυρνω απο τεντα σε τεντα και το βραδυ ναχω και το φιλανθρωπο να μου ζητα spa η φρεσκια μοτσαρέλα με σπαραγγια........:(:(

Κι εγώ γι' αυτό το έβαλα το άρθρο.....μου δίνεται η εντύπωση πώς η έννοια "φιλανθρωπία" έχει χάσει κάθε νόημα....Κάποιοι (βλέπε ταξιδιωτικά πρακτορεία) προσπαθούν να κάνουν τη φιλανθρωπία μία νέα μόδα για πλούσιους και βαριεστημένους καλοζωϊσμένους, προκειμένου να βγάλουν χρήμα!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Παρά την οικονομική κρίση, τις συρράξεις, την κοινωνική νευρικότητα και τα μεγάλα ερωτηματικά για το μέλλον μας, κανείς δεν δείχνει να αμφισβητεί ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.
To 2020 οι διεθνείς ταξιδιώτες θα ξεπεράσουν τα 1,6 δισεκατομμύρια.

Το φιλανθρωπικό ταξίδι
Οι πιο εύποροι Βορειοαμερικανοί το ρίχνουν στο φιλανθρωπικό ταξίδι. Η 11η Σεπτεμβρίου, ο τυφώνας Κατρίνα, ακόμη και ο μεγάλος σεισμός στο Σιτσουάν της Κίνας φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη συνείδηση των ανθρώπων και στις προτεραιότητές τους. Νέες εταιρείες, όπως η Go Philanthropic και η Exquisite Safaris, συνδυάζουν πολυτελή διαμονή, γκουρμέ φαγητό και υπηρεσίες spa με την κοινωνική προσφορά. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Ritz Carlton ή το Fairmont Hotel, υποστηρίζουν τοπικές οργανώσεις. Ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, όπως η καναδέζικη True Travellers Society - Volunteer Abroad and Meaningful Travel - Home, δημιουργούν κοινότητες σκεπτόμενων πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν «πραγματικά» και εθελοντικά.

passport - Καθημερινή
δεν καταλαβαίνω ακριβώς,θες να μου το εξηγήσεις;δηλ οι εταιρείες αυτές θα προσελκύουν τους ευπορους ανα τον κοσμο παρέχοντας σουπερ διαμονη ,υπηρεσίες σπα κλπ με σκοπό την απο μερους των ευπόρων φιλανθρωπία;

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..το ιδιο φοβαμαι και εγω ..απο την αλλη σκεψου ποσες οργανωσεις θα φυτρωσουν σαν μανιταρια με το τιτλο της MKO.. και που θα κανουν προγραμματα, ποιοι θανε οι αποδεχτες και τι κριτηρια θα θετουν για τους στοχους τους...το πιο επικυνδυνο θανε να εισχωρησουν σε προγραμματ επιδοτουμενα απο ΕΟΚ, ΥΠΕΞ και ακομη χειροτερα να δελεάσουν τις διεθνεις ΜΚΟ σε συνεργασια με τιμημα καποια εκκατ, ευρω χρηματοδοτησης σε προγραμματα....ασε δε θελω ουτε να το σκεφτομαι...εφιάλτης ειναι...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom