• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

varioAthens

Member
Η καλλιέργεια πνεύματος πρωτίστως σε αποτρέπει από το να χαρακτηρίζεις με ελεεινούς χαρακτηρισμούς αγνώστους, γιατί τόλμησαν να μην πουν αυτό που ήθελες εσύ.
Θα μπορουσε να ειναι και η αυτοκριτικη σου...

kabamarou

Member
Marios διάβασα τελικά εχθές το θέμα "που πήγατε το 2024" και ομολογώ ότι εκπλάγηκα και εγώ. Γνωρίζω για τις ανισότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Γνωρίζω επίσης την δυνατότητα που έχουν να κάνουν κάποια μέλη από εδώ μέσα πολύ συχνά ταξίδια και αρκετές φορές ακριβά αλλά δεν περίμενα ότι τόσα πολλά μέλη έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό περίπου μια φορά τον μήνα για λόγους αναψυχής. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι είναι η μειοψηφία του forum και δόθηκε μια πλασματική εικόνα. Αυτοί που κάνανε ένα ταξίδι τον χρόνο πχ. βλέπωντας τι γράφουν οι άλλοι δεν μπήκαν στην διαδικασία να γράψουν. Διαβάζοντας όμως εσύ και εγώ νιώσαμε η μειοψηφία και αναρωτηθήκαμε τι στο καλό συμβαίνει στην ζωή μας.

Στην τελευταία ταξιδιωτική έρευνα που βρήκα από το παρόν forum για το 2018 το 51% απάντησε ότι έκανε ένα με δύο ταξίδια στο εξωτερικό. Το 15% έγραψε ότι δεν έκανε κανένα ταξίδι εκτός Ελλάδας και μόλις ένας στους 10 (11%) είπε ότι έκανε τουλάχιστον 5 ταξίδια στο εξωτερικό. Επίσης αυτοί που κάνανε τουλάχιστον 5 ταξίδια στην Ελλάδα (που μπορεί να ήταν και για λόγους εργασίας η για να επισκεφτούνε συγγενείς) ήταν πάλι μόλις οι 2 στους 10 (22%)

Last edited:

AERAS

Member
να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα? διάβασα τις πρώτες 2-3 σελίδες...
ως ζευγάρι και οι δυο με μισθό λίγο πάνω από τον βασικό, κάναμε οικονομίες όλη την χρονιά και πηγαίναμε ένα μακρινό ταξίδι 2 εβδομάδων, προς Ασία η Usa. Από την στιγμή που ήρθε και τρίτο μέλος στην παρέα στένεψαν τα οικομικά και πάμε ένα μακρινό και ένα κοντινό εναλλαξ. Μεγάλο πλεονέκτημά μας θεωρώ είναι ότι δεν ξοδεύουμε για διακοπές εντός Ελλάδος και εννοείτε κόβουμε από παντού προσανατολισμένοι να μαζέψουμε χρήματα για τους ταξιδιωτικούς μας στόχους.
Το θέμα δεν είναι που τα βρίσκει ο καθένας ...αλλά πόσο πολύ θέλει να ταξιδέψει.

Marios_Gr

Member
Marios διάβασα τελικά εχθές το θέμα "που πήγατε το 2024" και ομολογώ ότι εκπλάγηκα και εγώ. Γνωρίζω για τις ανισότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Γνωρίζω επίσης την δυνατότητα που έχουν να κάνουν κάποια μέλη από εδώ μέσα πολύ συχνά ταξίδια και αρκετές φορές ακριβά αλλά δεν περίμενα ότι τόσα πολλά μέλη έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό περίπου μια φορά τον μήνα για λόγους αναψυχής. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι είναι η μειοψηφία του forum και δόθηκε μια πλασματική εικόνα. Αυτοί που κάνανε ένα ταξίδι τον χρόνο πχ. βλέπωντας τι γράφουν οι άλλοι δεν μπήκαν στην διαδικασία να γράψουν. Διαβάζοντας όμως εσύ και εγώ νιώσαμε η μειοψηφία και αναρωτηθήκαμε τι στο καλό συμβαίνει στην ζωή μας.

Στην τελευταία ταξιδιωτική έρευνα που βρήκα από το παρόν forum για το 2018 το 51% απάντησε ότι έκανε ένα με δύο ταξίδια στο εξωτερικό. Το 15% έγραψε ότι δεν έκανε κανένα ταξίδι εκτός Ελλάδας και μόλις ένας στους 10 (11%) είπε ότι έκανε τουλάχιστον 5 ταξίδια στο εξωτερικό. Επίσης αυτοί που κάνανε τουλάχιστον 5 ταξίδια στην Ελλάδα (που μπορεί να ήταν και για λόγους εργασίας η για να επισκεφτούνε συγγενείς) ήταν πάλι μόλις οι 2 στους 10 (22%)
Όπου θέλουν ας πηγαίνουν οι άνθρωποι και όσο θέλουν. Η δική μου γνώμη είναι ότι η υπερπροβολή της καλοζωίας μας είναι ανούσια και κακόγουστη. Κάνουμε πράγματα για εμάς, όχι για να λέμε στους άλλους ότι τα κάναμε.
Όποιος θέλει, λοιπόν, ας απαριθμεί τα ταξίδια του και ομοίως όποιος θέλει ας λέει ότι αυτό είναι αχρείαστο και ενοχλητικό. Τόσο απλά.

maria91

Member
Όπου θέλουν ας πηγαίνουν οι άνθρωποι και όσο θέλουν. Η δική μου γνώμη είναι ότι η υπερπροβολή της καλοζωίας μας είναι ανούσια και κακόγουστη. Κάνουμε πράγματα για εμάς, όχι για να λέμε στους άλλους ότι τα κάναμε.
Όποιος θέλει, λοιπόν, ας απαριθμεί τα ταξίδια του και ομοίως όποιος θέλει ας λέει ότι αυτό είναι αχρείαστο και ενοχλητικό.
Ηρθε προσωπικα κανεις κ σου ειπε τι κανει???ηρθες απο το πουθενα,απαιτεις να μαθεις τα οικονομικα του καθενα κ τον ελευθερο χρονο του κ θιγεσαι κ απο πανω γιατι υπαρχει κοσμος με παραπανω λεφτα κ χρονο απο σενα κ πηγαινει ταξιδια!!
Εσυ αραγε γιατι δε μας λες τι χαλας,ποσα παιρνεις κ ποσα ταξιδια πας?
Ειμαι ολη αυτια!

Marios_Gr

Member
Ηρθε προσωπικα κανεις κ σου ειπε τι κανει???ηρθες απο το πουθενα,απαιτεις να μαθεις τα οικονομικα του καθενα κ τον ελευθερο χρονο του κ θιγεσαι κ απο πανω γιατι υπαρχει κοσμος με παραπανω λεφτα κ χρονο απο σενα κ πηγαινει ταξιδια!!
Εσυ αραγε γιατι δε μας λες τι χαλας,ποσα παιρνεις κ ποσα ταξιδια πας?
Ειμαι ολη αυτια!
Σχολίασα μια δημόσια ανάρτηση. Γιατί αυτό γίνεται πάντα στα fora δημοσίων συζητήσεων. Οι άνθρωποι απαντάνε σε αυτά που γράφουν οι άλλοι.

maria91

Member
Σχολίασα μια δημόσια ανάρτηση. Γιατί αυτό γίνεται πάντα στα fora δημοσίων συζητήσεων. Οι άνθρωποι απαντάνε σε αυτά που γράφουν οι άλλοι.
Εσυ δε βλεπω να απαντας σ αυτα που ρωταω εγω ομως
Και δε σχολιασες καμια δημοσια αναρτηση,εκανες ενα νεο thread με μια ακυρη ερωτηση και περιμενεις κ σοβαρες απαντησεις κιολας....
Επισης σε ταξιδιωτικο φορουμ βρισκομαστε,επιδειξη ταξιδιων θα βλεπεις τι περιμενες να δεις πως μαγειρευονται τα γιουβαρλακια????

kabamarou

Member
Όποιος θέλει, λοιπόν, ας απαριθμεί τα ταξίδια του και ομοίως όποιος θέλει ας λέει ότι αυτό είναι αχρείαστο και ενοχλητικό. Τόσο απλά.
Δεν είμαι και εγώ υπερ της υπερπροβολής γενικότερα αλλά από την άλλη αν αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο θέμα του forum καταλαβαίνεις ότι τόσο εγώ όσο και εσύ μπήκαμε με την δική μας θέληση να το διαβάσουμε και πως επίσης δεν μπορεί να προκύψει τίποτα θετικό με το να είσαι ένας εναντίον όλων σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι πολύ πιο εύκολο να μην δίνουμε σημασία σε κάτι η να αλλάξει η αντίληψη μας για αυτό παρά να αλλάξουν όλοι οι άλλοι. Τον εαυτό σου τον αλλάζεις με μια απόφαση απλά. Μετά από 20 σελίδες διαλόγου παρατήρησες να πέτυχες να αλλάξεις κάποιον άλλον; Αισθάνεσαι καλύτερα σε σχέση με πριν ανοιχτεί αυτό το θέμα;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.779
Μέλη
39.514
Νεότερο μέλος