• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Η δικιά μου Νέα Υόρκη

_antonis_

Member
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11ο – 9η ΗΜΕΡΑ

Ακόμα μια μέρα πιο κοντά στον επίλογο του ονείρου αυτού - είχε ξημερώσει Πέμπτη. Όσο και αν φοβόμασταν το τέλος αυτό, το ότι ίσως το όνειρο να μετατρεπόταν σε εφιάλτη σε λιγότερο από δυο μέρες που έφτανε η μέρα της αναχώρησής μας, η σκέψη αυτή παρέμενε εκεί, σα φωτοστέφανο που περικύκλωνε τα κεφάλια μας. Η ημέρα αυτή είναι προγραμματισμένη για το Buffalo, με στόχο να βρεθούμε σε έναν από τους πιο γνωστούς καταρράκτες του κόσμου, τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Το μόνο που χρειάζεστε για μια τέτοια εκδρομή είναι να έχετε αγοράσει νωρίτερα τα εισιτήρια για να μην έχετε αυτό το άγχος. Από Νοέμβρη έως Μάρτιο δεν υπάρχουν πλοιάρια για βόλτα πίσω από τους καταρράκτες, οπότε μόνο απολαμβάνετε τη θέα από πάνω. Φυσικά, η εκδρομή αν πάτε και επιστρέψετε αεροπορικώς προς και από Buffalo, μπορεί να γίνει αυθημερόν. Υπολογίστε κάτι παραπάνω από 1 ώρα πτήσης, περίπου 75 λεπτά με λεωφορείο μέχρι τα σύνορα, όση ώρα θέλετε να μείνετε στους καταρράκτες (τουλάχιστον όμως 2-3 ώρες) και το αντίστροφο, ώστε να μπορείτε να κάνετε την αγορά των αεροπορικών εισιτηρίων και να μην έχετε κάποιο πρόβλημα με την ώρα.

Η πτήση και πάλι με την US Airways ήταν περίπου στις επτά και μισή το πρωί. Παρά τις επιφυλάξεις μας από τη προηγούμενη πτήση όταν επιστρέφαμε από τη Βαλτιμόρη, αυτή τη φορά όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Το κατάλευκο σκηνικό είχε στηθεί και μας περίμενε να γίνουμε μέρος της γιορτής. Χωρίς δισταγμό μπήκαμε στον χορό των νιφάδων χιονιού και είχε προαναγγελθεί ότι θα ακολουθούσε ακόμα μία υπέροχη μέρα.

Το χιονισμένο Buffalo

Κάνοντας μια παύση στον γρήγορο ρυθμό που τα βήματά μας είχαν πάρει, ρωτήσαμε στις πληροφορίες του αεροδρομίου με ποιόν τρόπο θα πάμε στους καταρράκτες. Πληρώσαμε περίπου δέκα δολάρια και οι τέσσερις για το εισιτήριο του λεωφορείου και χρειάστηκε να κάνουμε ενδιάμεση στάση για να αλλάξουμε λεωφορείο ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας. Το δεύτερο λεωφορείο ήταν μια μικρή έκπληξη για εμάς. Ήμασταν οι μόνοι λευκοί επιβάτες και όσοι άλλοι μπήκαν ήταν σκούρου χρώματος. Η έκπληξη ήταν στο ότι μας κοίταζαν συνεχώς και επίμονα, τόσο που σκεφτήκαμε ότι πρέπει να ήμασταν οι πρώτοι λευκοί που μπήκαμε στη συγκεκριμένη γραμμή που κάνει το λεωφορείο, εδώ και χρόνια.

Εβδομήντα πέντε λεπτά διαρκεί όλη η διαδρομή περίπου, υπολογίζοντας και την αλλαγή λεωφορείου που κάναμε. Τόσα λεπτά χρειάστηκαν για να φτάσουμε από το αεροδρόμιο στον προορισμό μας για εκείνη τη μέρα. Δε θα απελευθερωνόμασταν από τη νευρικότητα που μας διακατείχε, μέχρι να περάσουμε τα σύνορα. Όσο να’ ναι, μπαίναμε σε άλλη χώρα και ίσως κάτι να μην είχαμε προβλέψει.

Βρεθήκαμε στο γραφείο που γίνεται ο έλεγχος διαβατηρίων και πολύ απλά και πάλι γρήγορα, έγινε έλεγχος διαβατηρίων από την υπάλληλο, απειροελάχιστες τυπικές ερωτήσεις και τόσο απλά σφραγίστηκε το διαβατήριο μας με το σήμα του Καναδά.

Σαν πεζοπόρος στον χιονιά αισθάνθηκα περνώντας τη γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες. Το κρύο ήταν τσουχτερό, ο αέρας υπερβολικά δυνατός και τα πανωφόρια που φορούσαμε αποδείχτηκαν λίγα για να μας κρατήσουν ζεστούς. Αυξήσαμε ταχύτητα, παρά την αντίσταση του ανέμου και βρεθήκαμε στην καναδική πλευρά, εκεί που η θέα για τους καταρράκτες είναι καλύτερη.

Περπατήσαμε αργά, απολαμβάνοντας τη βόλτα στην όχθη του ποταμού που ακολουθείται από τον καταρράκτη. Η συννεφιά ήταν ότι ακριβώς χρειαζόταν για να δημιουργηθεί ένα μελαγχολικό σκηνικό. Νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα, μέχρι που φτάσαμε στο σημείο που δημιουργείται ο καταρράκτης. Η φήμη που έχει η ορμή επιβεβαιώνεται. Είναι τόσο δυνατή, που κάνει τον επισκέπτη να κρατιέται σφιχτά από τα κάγκελα που βρίσκονται στο σημείο. Για άλλη μια φορά αντιλήφθηκα το μεγαλείο της φύσης.

Οι καταρράκτες, όπως φαίνονται απο την Καναδική πλευρά

Η εκδρομή ήταν μονοήμερη και παρά τα δυνατά συναισθήματα που είχαμε εκείνη τη στιγμή, ξεκινήσαμε για την επιστροφή. Εισακούστηκαν οι προσευχές μου, σκέφτηκα όταν πέρασα τη γέφυρα για να επιστρέψω και το κρύο δεν ήταν πια τόσο βασανιστικά τσουχτερό. Τόσο πολύ είχε κοπάσει και ο άνεμος, που στάθηκα και για φωτογραφία ακριβώς στο μέσο της γέφυρας, στο σημείο που υπάρχει μια νοητή γραμμή να ενώνει τις δύο χώρες και βρίσκεται γερά κολλημένη η χρυσαφί επιγραφή, που αναφέρει αυτό ακριβώς, πως βρισκόμαστε σε δύο χώρες ταυτόχρονα.

Το σημείο που η νοητή γραμμή ενώνει (ή χωρίζει) τις δύο χώρες

Στο τέλος της γέφυρας, υπήρχε και πάλι έλεγχος διαβατηρίων και βγαίνοντας από εκεί και σε μια κρίση που όλους μαζί μας έπιασε, να ξοδέψουμε κι άλλα χρήματα, πήραμε ταξί για το αεροδρόμιο. Με το ανάλογο ‘‘παζάρι’’ που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και με το ταλέντο σε αυτό που οι έλληνες κατέχουν, πληρώσαμε σαράντα δολάρια ως το κτίριο αναχωρήσεων του αεροδρομίου του Buffalo.

Δεν υπήρχε λόγος να αγχωθούμε για το τι θα κάνουμε μόλις επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη. Ήταν νωρίς ακόμα και πολλά είχαν μείνει που δεν είχαμε ακόμα δει ή κάνει. Η Τούλα και η Ζίνα και πάλι κανόνισαν το πρόγραμμά τους, προσαρμοσμένο στον δικό τους μοναδικό, μαγικό κόσμο. Εγώ και ο Νίκος αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Πατρικίου και το TopoftheRock.

Συνδυάστε την επίσκεψη αυτών των δύο μαζί, γιατί βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Ο Ναός είναι μεγαλειώδης, ένα περίτεχνο κτίριο στο κέντρο της πόλης, να ξεχωρίζει από τα πανύψηλα, ίσια, μοντέρνα κτίρια που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για αυτά τα χαρακτηριστικά τους. Παρά το κρύο αφού ο ήλιος έχει πέσει και η ζέστη έχει εξασθενήσει, δεκάδες επισκέπτες μπαινοβγαίνουν ασταμάτητα από τις πολλές εισόδους και εξόδους που σε όλες τις πλευρές έχει ο ναός.

Το εσωτερικό του ναού

Σειρά είχε το Top of the Rock. Είχα μελετήσει αρκετά για το ταξίδι και από το φόρουμ οι περισσότεροι πρότειναν τον συγκεκριμένο ουρανοξύστη για καλύτερη θέα. Έτσι, ασπάστηκα την άποψή τους και περπατήσαμε προς τα εκεί, αφού τα δύο κτίρια ελάχιστα απέχουν το ένα απ’ το άλλο. Πολύς κόσμος όμως υπάρχει στους δρόμους. Πέμπτη είναι ακόμα, τι να συμβαίνει. Εντάξει, στη Νέα Υόρκη βρισκόμαστε, αλλά αυτό πάει πολύ. Μέσα από το ανθρώπινο σμήνος που βρεθήκαμε, ξεπρόβαλε το πιο ξακουστό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου. Το δέντρο της Νέας Υόρκης. Μόλις είχαν ανάψει τα λαμπιόνια του και χιλιάδες κόσμου είχαν έρθει για να ενισχύσουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο οποίο ήδη βρίσκονταν. Τώρα τους δικαιολογώ, καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσο πλήθος εδώ πέρα.

Σταθήκαμε πάνω από το παγοδρόμιο λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουμε για την κορυφή του TopoftheRockπου στην πόλη των εκπλήξεων, άλλη μία πήρε σειρά. Όλες οι κωνικές δέσμες φωτός που έπεφταν στην λευκή πλάκα του παγοδρομίου έσβησαν και ένα ζευγάρι έμεινε μέσα μονάχα. Ακολούθησε μια πρόταση γάμου, υπό το φώς που μόνο τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια έδιναν. Τα χειροκροτήματα και οι κραυγές του κόσμου που βρισκόταν ήδη τριγύρω, γέμισαν όσο κενό ίσως είχε απομείνει στα αυτιά μας.

Με την απορία αν δέχτηκε τη πρόταση ή αν αρνήθηκε η σύντροφος, κόψαμε εισιτήριο για τον 67ο όροφο του ουρανοξύστη, περίπου στα είκοσι πέντε δολάρια. Ο ανελκυστήρας ανεβάζει τους επισκέπτες στον 67ο όροφο, αλλά ανεβαίνοντας λίγα σκαλοπάτια, φτάσαμε κι εμείς στον 70ο όροφο, στην κορυφή δηλαδή του πανύψηλου κτιρίου. Τώρα πρέπει να βρω λόγια να περιγράψω τη θέα, παρ’ όλο που ακολουθεί φωτογραφία για τον σκοπό αυτό.

Δεν μπορούσα να το πιστέψω, ‘‘τα φώτα είναι τόσα πολλά, οι δρόμοι φτάνουν τόσο μακριά, όσο πάει το μάτι. Και τα κτίρια πανύψηλα, κρυστάλλινες μαριονέτες που κρέμονται από τον ουρανό και ταυτόχρονα κάτι τις κρατάει γαντζωμένες στη γη. Όταν βρίσκεσαι στους δρόμους της Νέας Υόρκης, νιώθεις λιλιπούτειος, τόσος δα μικρός. Και όταν βρίσκεσαι εκεί, στα 259 μέτρα πάνω από τη γη, νομίζεις πώς σου ανήκουν τα πάντα και ότι όλος ο κόσμος είναι δικός σου’’. Δέος λοιπόν είναι αυτό που ένιωσα, αφού αυτές είναι οι σκέψεις που έκανα όσο βρισκόμουν εκεί, προσπαθώντας να κρατήσω τις στιγμές αποθηκευμένες στη φωτογραφική μου μηχανή.

Πανοραμική άποψη της Νέας Υόρκης απο τον τελευταίο όροφο του Top of the Rock

Κατεβήκαμε στο υπόγειο του κτιρίου που στεγάζονται starbucks και πάλι, παράλληλα με τη νοοτροπία των αμερικάνων, πήραμε ένα καφεδάκι να ζεστάνει τη παγωμένη από το υψόμετρο ανάσα μας. Άδειασε το τραπέζι που βρίσκεται στη τζαμαρία και το πιάσαμε αμέσως. Η τύχη είναι πάλι μαζί μας, σκέφτηκα. Έτσι ήπιαμε τον αχνιστό καφέ, χαζεύοντας τις φιγούρες που προσπαθούσαν να κάνουν οι ενθουσιασμένοι παγοδρόμοι.

Όχι πολύ ώρα μετά, ήρθαν και μας βρήκαν η Ζίνα και η Τούλα. Είχαν ξεποδαριαστεί στα ψώνια. Δε μας το είπαν, αλλά η εξάντληση φαινόταν. Τόσες τσάντες ψώνια, δε γεμίζουν από μόνες τους. Αφού ξαπόστασαν λιγάκι και η ώρα είχε περάσει, αφήσαμε πίσω μας τη ζεστασιά που προσέφερε ο χώρος πίσω από τη τζαμαρία και τρέξαμε για τις φωτογραφίες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα χαμόγελα του κόσμου δεν έσβηναν εκείνο το βράδυ, λες και με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ανάβει και ένα φώς που λούζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στέκεται ακτινοβολόντας πάνω απο το παγοδρόμιο

Αυτή τη φορά δε θα ακολουθήσει η γνωστή πρόταση που λέει ότι πήραμε ταξί για να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο. Αλλά ήταν τόσες πολλές που μας τριγύριζαν…μαύρες, άσπρες, γυαλιστερές, που τελικά δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό και μπήκαμε σε μία. Ήταν μια μαύρη καλογυαλισμένη λιμουζίνα, αρκετά μεγάλη για να ζήσουμε για λίγο αυτή τη πολυτέλεια που γύρω μας βλέπαμε καθημερινά και αρκετά μικρή για να μας ζεσταίνει. Κάναμε μια γενναία βόλτα στο Manhattan με το πολυτελές αυτοκίνητο, προτού καταλήξουμε πάλι στο ξενοδοχείο μας.

Last edited by a moderator:

_antonis_

Member
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12ο – 10η ΗΜΕΡΑ

Για το επόμενο πρωί, είχαμε καλέσει εταιρία μεταφορών, ώστε να στείλουμε πολλά πράγματα που είχαμε αγοράσει από εκεί στην Ελλάδα. Αλλιώς, η αεροπορική χρεώνει πενήντα δολάρια την πρώτη επιπλέον βαλίτσα και εκατόν πενήντα την κάθε επόμενη. Έτσι, αφού η μεταφορική χρεώνει πενήντα δολάρια για το κάθε κιβώτιο μέχρι την πόρτα του σπιτιού μας, συνέφερε να στείλουμε όσα δε βιαζόμασταν με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, γλιτώναμε και το κουβάλημα – ήδη είχαμε κουβαλήσει πολλά τις μέρες που προηγήθηκαν. Έπρεπε λοιπόν να ξεχάσουμε την όποια κούραση και να συσκευάσουμε τα κιβώτια. Έξι χαρτονένια κιβώτια μεγάλων διαστάσεων και από δύο τουλάχιστον βαλίτσες καθένας, συν τις χειραποσκευές μας, είχαμε ετοιμάσει. Απλά τις βαλίτσες δε τις κλείσαμε, όλο και κάτι θα είχαμε να προσθέσουμε την επομένη. Αν σφραγίζαμε τις βαλίτσες, δε νομίζω ότι κανείς θα τολμούσε να τις ανοίξει κάποια, αν είχαμε ξεχάσει να βάλουμε κάτι μέσα. Το πιο πιθανό ήταν πως μετά, δε θα ξανάκλειναν.

Το δωμάτιό μας σε ανεξέλεγχτη κατάσταση...

Έμεινε αυτή η μέρα και ακόμη μισή. Στην ουσία αυτή είναι η τελευταία, Παρασκευή, αν και δε θέλουμε να το πιστέψουμε. Πώς να χωρέσει ο νους πως κάτι που σχεδιάζαμε χρόνια, προγραμματίζαμε επί μήνες και μετρούσαμε μέχρι την τελευταία ώρα, μπορεί να τελειώσει τόσο γρήγορα; Το φορτηγό από την εταιρία μεταφορών ήρθε την ώρα που είχαμε κλείσει το ραντεβού και παρέλαβε τα έξι κιβώτια, που θα έκαναν περίπου σαράντα ημέρες να φτάσουν στην Ελλάδα. Πληρώσαμε τρακόσια δολάρια συνολικά και αφού ξεμπερδέψαμε και με αυτή τη λεπτομέρεια, χωριστήκαμε και πάλι. Η Τούλα και η Ζίνα ήθελαν να κάνουν κάτι τελευταία (μάλλον) ψώνια και για μετά, είχαν υποσχεθεί (στους εαυτούς τους) ότι θα πήγαιναν για μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτριχώσεις και ότι άλλο περιλαμβάνει ένα τέτοιο πακέτο, που δε το συγκράτησα όταν το ανέφεραν. Σαν συνταγή μαγειρέματος ακουγόταν στ’ αυτιά μου.

Πιο λογικοί εμείς καθώς είμαστε, βάλαμε πλώρη για το MetropolitanMuseumofArt. Δε θα το συγχωρούσα ποτέ στον εαυτό μου αν δε πήγαινα. Είχαμε μάθει καλά πια το δρόμο και με τον υπόγειο φτάσαμε πολύ κοντά στο μουσείο. Παρότι είχαμε φάει πρωινό στο ξενοδοχείο, ξέραμε ότι στον λαβύρινθο του μουσείου θα περιπλανιόμασταν πολλές ώρες. Για τον λόγο αυτό, πριν μπούμε, φάγαμε κάτι πρόχειρο στο δρόμο και μετά περάσαμε την είσοδο. Δωρίσαμε το ποσό των είκοσι δολαρίων και αρχίσαμε να θαυμάζουμε τα εκθέματα του. Το μουσείο είναι τεράστιο, αμερικανική πτέρυγα, κινέζικη πτέρυγα, αιγυπτιακή πτέρυγα, ιαπωνική πτέρυγα και ελληνική πτέρυγα. Χώρος με μουσικά όργανα, χώρος με άρματα και μεγάλο μέρος με πίνακες γνωστών και λιγότερο γνωστών ζωγράφων. Θέλαμε δε θέλαμε, βρισκόμασταν εκεί τέσσερις ώρες. Όχι ότι ήταν ο χρόνος που χρειαζόμουν για να απολαύσω την επίσκεψή μου αυτή, αλλά θέλαμε να κάνουμε κάτι ακόμα. Να πάμε στο CentralParkκαι μάλιστα πριν σκοτεινιάσει.

Στο MetropolitanMuseumofArt, για είσοδο ο επισκέπτης δίνει ένα ποσό ως δωρεά. Το προτεινόμενο είναι 20 δολάρια, αλλά καθένας μπορεί να δώσει όσα θέλει, από 1 σεντς και πάνω. Εννοείται πως η επίσκεψη στο μουσείο είναι υποχρεωτική - μην το ξεχάσετε.

Βαστούσαν ακόμη τα πόδια μας και κατάφεραν να μας φτάσουν στο πάρκο. Είμαι ευγνώμων που μερικές φορές σκέφτομαι να κάνω το σωστό, τη σωστή στιγμή. Όπως τώρα, που βρεθήκαμε στο CentralPark, περπατήσαμε στη λίμνη JacquelineKennedy και φτάσαμε στη γνωστή από ταινίες Bowbridge. Συνεπαρμένοι από τις εικόνες που με ταχύτητα άλλαζαν στα μάτια μας σα να ξετυλίγεται γρήγορα ένα φωτογραφικό φιλμ μπροστά τους, ξεχάσαμε την κούραση των κάτω άκρων μας και χωρίς σταματημό φτάσαμε στο κέντρο του Manhattan.

Τα δεκάδες χρώματα που δημιουργούνται στα δέντρα του Central Park, προσελκύουν τον επισκέπτη για μιά βόλτα χαλάρωσης.

Η Bow Bridge στο Central Park

Ήταν Παρασκευή απόγευμα και οι δρόμοι έσφυζαν ζωή. Όπως και το χθεσινό απόγευμα, γίναμε μέρος της λαοθάλασσας αυτής και χαζέψαμε τις βιτρίνες των πανάκριβων καταστημάτων που αραδιάζονται στη MadisonStreet. Δε τολμήσαμε να μπούμε σε κάποιο κατάστημα, όχι μόνο επειδή ξέραμε πως οι τιμές στα αγαθά που πωλούνται εκεί είναι κυριολεκτικά υψηλές, αλλά και από φόβο μήπως κάτι μου ‘‘γυάλιζε’’ και δε θα μπορούσα να συγκρατηθώ και θα άρπαζα και πάλι την πιστωτική, που πάντα με προκαλεί με τον τρόπο της, παρόλο που είναι κρυμμένη καλά στο πορτοφόλι μου.

Ο ξεχωριστός ήχος κλήσης με τον οποίο είχα βάλει να χτυπάει το κινητό μου όσες μέρες θα διαρκούσε το ταξίδι, ακούστηκε. ‘’Άντε, που είστε, εμείς πηγαίνουμε προς το εστιατόριο’’ λέει η Ζίνα στο τηλέφωνο. Άμεσα σκέφτηκα πως φτάναμε κοντά στο τέλος της μέρας αυτής. Δεν είχαμε χρόνο να επιστρέψουμε με τον υπόγειο και με ένα ταξί, που λόγω παλαιότητας μου θύμισε το ταξίδι μου στην Αίγυπτο, πήγαμε στο εστιατόριο που φάγαμε το βράδυ της άφιξής μας στη Νέα Υόρκη. Άραγε ήταν σύμπτωση που θα τρώγαμε στο ίδιο εστιατόριο και την βραδιά πριν την αναχώρησή μας;

Παραγγείλαμε και φάγαμε σε μελαγχολικό μοτίβο. Ξέρω πως όλοι προσπαθήσαμε να κρύψουμε τις σκέψεις μας από τους συνταξιδιώτες μας. Τα σχόλια ήταν σε χρόνο αόριστο όμως και δεν παίζαμε καλά το παιχνίδι της ψεύτικης χαράς που προσπαθούσαμε να δείξουμε ότι μας περικυκλώνει. Προσπαθήσαμε να γλυκάνουμε τον ουρανίσκο, αλλά ακόμη περισσότερο τις σκέψεις μας, με ένα απερίγραπτα θαυμάσιο oreobrownie και παγωτό βανίλια. Για κάμποσα δευτερόλεπτα το καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στις μελαγχολικές μας σκέψεις.

Τελευταία βραδιά στο ξενοδοχείο μας, στο δωμάτιο που ξυπνούσαμε τόσα υπέροχα πρωινά και το φώς του ήλιου έκανε τα πρόσωπά μας να λάμπουν κάθε πρωί.

Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Μία ακόμα μοναδική μέρα! Πόσο ανυπομονώ να βρεθώ στη θέση σας!

_antonis_

Member
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13ο – 11η ΗΜΕΡΑ και ΕΠΙΛΟΓΟΣ

11η ΗΜΕΡΑ

Οι βαλίτσες έκλεισαν για τα καλά. Σε λίγες μόνο ώρες θα παίρναμε την πτήση της επιστροφής. Τεράστια αντίθεση από τις προηγούμενες δέκα ημέρες, τα κατσουφιασμένα μας πρόσωπα. Στο ισόγειο μας περίμενε η φίλη μας η Χριστίνα με το τεράστιο βαν της. Χώρεσαν εκεί εννέα βαλίτσες μεγάλου μεγέθους και τέσσερις χειραποσκευές - χωρίς να υπολογίζω τα έξτρα, λαπτοπ, παλτό και λοιπά αξεσουάρ τεσσάρων ατόμων.

Μας πήγε για πρόγευμα στο μαγαζί που πήγαμε και την περασμένη Κυριακή, αφού είναι πολυβραβευμένο και μας άρεσε πολύ. Θέλαμε οι τελευταίες εικόνες που θα αποτυπώνονταν στη μνήμη μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ανέμελες και χαρούμενες.

Πρώτη φορά μετά από τόσες μέρες που ένιωθα ότι οι προσευχές μου δεν έπιασαν τόπο. Διότι περάσαμε κανονικά τον έλεγχο εισιτηρίων, τον έλεγχο αποσκευών και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για αναβολή, ματαίωση ή έστω καθυστέρηση της πτήσης.

Και πρώτη φορά που απογοητεύτηκα επειδή η πτήση θα γινόταν στην ώρα της.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Κυριακή πρωί. Εγώ και η Τούλα περιμένουμε λίγες ώρες στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την επόμενη πτήση προς Κάρπαθο. Ο Νίκος και η Ζίνα θα πάνε Πειραιά για λίγες ακόμα ημέρες. Χαιρετιστήκαμε ψυχρά, σχεδόν θυμωμένα. Ίσως για να ξεχάσουμε ότι ήμασταν ήδη πίσω. Ίσως για να αποφύγουμε να κοιταχτούμε στα μάτια και η θλίψη γίνει εντονότερη.

Το μυαλό μου όμως αντέδρασε, σα σταματημένο για καιρό γρανάζι που άρχισε αποφασιστικά να κινείται. Άρχισα να σκέφτομαι όσα περάσαμε, όσα είδαμε αυτές τις δέκα μέρες. Σκάλιζα άτακτα, άτσαλα λόγω βιασύνης μες τη μνήμη μου, βρίσκοντας απεγνωσμένα πρόσφατες εικόνες, για να ξεχάσω λίγο την αλήθεια.

Περισσότεροι από δυο μήνες έχουν περάσει από το πρωινό της επιστροφής μας και δεν περνάει ώρα που να μην φέρω όσο περισσότερες αναμνήσεις μπορώ στο νου μου. Τώρα μόνο ευτυχισμένος νιώθω που ήμουν τυχερός να έχω τρείς υπέροχους συνταξιδιώτες για αυτό το ταξίδι που χρόνια ονειρευόμασταν. Δεν ξέρω τι ήταν. Ήταν ο σύγχρονος τόπος, ήταν η ιδανική εποχή ή τα μεγαλοπρεπή καταστήματα; Ήταν ο πολλών φυλών χρωματιστός κόσμος, ήταν η βαβούρα που συνήθιζε να ενοχλεί τα αυτιά μας ή τα φώτα που παντού υπήρχαν και ποτέ δεν έσβηναν; Δεν ξέρω. Ίσως τα κτίρια που κοιτούσα και νόμιζα πως δε τελείωναν πουθενά εκτός αν έφταναν στον ουρανό, τα χρώματα που ήταν τόσα πολλά σα μια γιγαντιαία παλέτα, το φαγητό ή οι δεκάδες γέφυρες που κανείς με μια ματιά μπορεί να μετρήσει; Δεν ξέρω τι ήταν. Δεν είμαι σίγουρος τι απ’ όλα αυτά είναι υπεύθυνο ή αν είναι όλα μαζί και ακόμα τόσα. Σίγουρα όμως, ο προορισμός αυτός έχει πάρει τη θέση του στην καρδιά μου ως ο ιδανικός.

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
Ενας υπεροχος επιλογος για ενα υπεροχο ταξιδι;)

με την ευχη να ξαναβρεθεις πολυ συντομα εκει!!

(υπαρχει και ενας διαγωνισμος με ταξιδι νεα υορκη !δεν συμμετεχεις;χαχαχαχαααχαα!)

Σε ευχαριστουμε για την ιστορια:)

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
πραγματικα ενιωσα την θλιψη σας...............
μπραβο σας για το υπεροχο ,ιδανικο ταξιδι!!!!!!!!!

_antonis_

Member
Ευχαριστώ παιδιά!
Ελπίζω όπως έγραψε κι ο tripakias να ξαναβρεθώ σύντομα...Όχι του χρόνου, αλλά δε νομίζω να το αφήσω πάνω απο 2ετία.
Και εύχομαι σε όσους δεν έχετε πάει, με το καλό! :D
Ελπίζω να σας άρεσε η ιστορία, ήταν η πρώτη που έγραψα, πιστεύω να μη σας απογοήτευσα...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Το απολυτο σπασιμο μετα φανταζομαι να πρεπει να κανετε και πτηση μεχρι Καρπαθο.
Να σαι καλα Αντωνη να ξαναπας συντομα!

Εντωμεταξυ ρε συ ολη τη ΝΥ αγορασατε?Μεταφορικη?Με εστειλες εντελως

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ευχαριστούμε για την όμορφη εξιστόρηση του ταξιδιού σας! Σου εύχομαι πολλά, όμορφα ταξίδια και τουλάχιστον άλλη μια επίσκεψη στον "ιδανικό προορισμό"!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα