Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

paefstra

Member
Μεταξυ μας, ποτε δεν ηταν. Τα εξοχικα στην ευρυτερη Αττικη, την Πελοποννησο και τη Χαλκιδικη αγοραστηκαν για ολο το καλοκαιρι διακοπες επι ΠΑΣΟΚ και αφορουν σημαντικο μερος του πληθυσμου. Οποιος δεν το βλεπει αυτο, απλα εξιδανικευει το παρελθον που ολα ηταν μεν φθηνοτερα, αλλα δεν επαιζε ξαπλωστρα και ταβερνα μεσημερι-βραδυ.
Αυτο που εχει συμβει ειναι η μειωση της αγοραστικης δυναμης της μεσαιας ταξης, γιατι οι κατωτερες κοινωνικες ταξεις δουλευαν στα χωραφια το καλοκαιρι η στα εργοστασια φρουτων και δεν επαιζαν διακοπες μια τετοια αξιοποιησιμη περιοδο ενω τωρα δουλευουν σεζον γκσρσονια.

Last edited:

alma

Member
Είμαι Αστυπάλαια. Ξαπλώστρες στα Καμινακια 10 ευρώ το σετ.Στον Άγιο Κωνσταντίνο πήγαμε απόγευμα δεν μας ζήτησαν καν λεφτά.
Το να δώσουμε 50 ευρα για τα νερά της Αττικής πολύ κοροϊδία μου φαίνεται. Χίλιες φορές λίγες μέρες σε νησί. Εξάλλου αν δώσεις 50ρικα μερικές φορές βγήκε ίδιο κόστος με τα ακτοπλοϊκά. Άλλωστε οι παραλίες της Αττικής δεν με ελκύουν πολύ για κολύμπι.

jimp

Member
Είμαι Αστυπάλαια. Ξαπλώστρες στα Καμινακια 10 ευρώ το σετ.Στον Άγιο Κωνσταντίνο πήγαμε απόγευμα δεν μας ζήτησαν καν λεφτά.
Το να δώσουμε 50 ευρα για τα νερά της Αττικής πολύ κοροϊδία μου φαίνεται. Χίλιες φορές λίγες μέρες σε νησί. Εξάλλου αν δώσεις 50ρικα μερικές φορές βγήκε ίδιο κόστος με τα ακτοπλοϊκά. Άλλωστε οι παραλίες της Αττικής δεν με ελκύουν πολύ για κολύμπι.
Στα καμινακια το έχουν τόσο γιατί σκέφτονται την αλλαγή στα αμορτισέρ που θες μετά🤣
Στο στενό πήγες; Από την μια είναι η καντίνα που δεν ήθελε λεφτά και από την άλλη είχε ένα beach bar που πέρυσι/προπερσι ζητούσε τρελά λεφτά για τις ξαπλώστρες, υπάρχει ακόμα αυτό;

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Είναι αλήθεια αυτή η φωτό από Μπάλο, Κρήτη; Τα έχω δει κ στους Αντίπαξους βέβαια, αλλά αν αυτόν το τουρισμό θελουμε μπράβο μας. Και η υποβάθμιση συνεχίζεται…
View attachment 468139
Aληθεια ηταν ως το Σαββατο..μετα το ρεζιλικι απο Σαββατο εχουν πλαστικη πλατφορμα για να κατεβαινουν οι επισκεπτες

MVSylvia

Member
Δεν νομιζω οτι υπαρχει χειροτερη ξεφτιλα απο τις καλοκαιρινες αναμονες σε μετρο κ ηλεκτρικο. Ακομα κ την Πεμπτη που δεν ειχε ταξι, το μετρο απο προς αεροδρομιο ηταν ανα μισαωρο.
Εδω το απλο κανει κατι 17 λεπτα κ αργα το βραδυ ακομα χειροτερα.

alma

Member
Στα καμινακια το έχουν τόσο γιατί σκέφτονται την αλλαγή στα αμορτισέρ που θες μετά🤣
Στο στενό πήγες; Από την μια είναι η καντίνα που δεν ήθελε λεφτά και από την άλλη είχε ένα beach bar που πέρυσι/προπερσι ζητούσε τρελά λεφτά για τις ξαπλώστρες, υπάρχει ακόμα αυτό;
Στο στενό πήγαμε αλλά είχε τοσα αρμυρίκια που δεν πήραμε ξαπλώστρες.
Στον πέρα γυαλό μου είπαν 6 ευρώ το σετ ξαπλώστρες αλλά έχει και καλύτερες παραλίες το νησί.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Δεν νομιζω οτι υπαρχει χειροτερη ξεφτιλα απο τις καλοκαιρινες αναμονες σε μετρο κ ηλεκτρικο. Ακομα κ την Πεμπτη που δεν ειχε ταξι, το μετρο απο προς αεροδρομιο ηταν ανα μισαωρο.
Εδω το απλο κανει κατι 17 λεπτα κ αργα το βραδυ ακομα χειροτερα.
Συμφωνώ κ επαυξάνω. Καλοκαίρι του 2022, ο covid ήταν ακόμα δυναμικά παρών και ο κόσμος οτι είχε αρχίσει να ξαναταξιδευει εξωτερικό. Ήταν Σάββατο βράδυ κ επέστρεφα από Ιταλία και είχα τη φαεινή ιδέα να πάρω από το αεροδρόμιο το μετρό για να γυρίσω σπίτι μου στους Αμπελόκηπους. Αυτό που αντίκρισα ήταν περίπου η "καταστροφή της Σμύρνης". Στριμωξιδι απίστευτο, ο κόσμος να μην έχει που να βάλει τις βαλίτσες του, παιδάκια να κλαίνε, και 'στο καπάκι' 2 beggars να ζητούν τον οβολό μας. Σκεφτόμουν πως όσες μάσκες και να φορέσω (είχα διπλή ήδη), άμα γλιτώσω απόψε τον covid θα είναι θαύμα.
Και όλα αυτά γιατι μόνο στην Ελλάδα το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας συνδέεται με το κέντρο της ανά μισή ώρα μόνο!!!
Κάποιες στιγμές πραγματικά αναρωτιέμαι με τι εντυπώσεις φεύγει κάποιος τουρίστας από την Αθήνα ειδικά (αλλά κ όχι μόνο)

Last edited:

paefstra

Member
Και όλα αυτά γιατι μόνο στην Ελλάδα το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας συνδέεται με το κέντρο της ανά μισή ώρα μόνο!!!
Υπαρχει και το πολυ φθηνοτερο λεωφορειο που ειναι τακτικοτερο ανα 20 λεπτα. ΕΙναι επιλογη το μετρο και το διαλεγει οποιος βολευεται. Παντως πολλοι (κι εγω) εξυπηρετουμαστε με το λεωφορειο καλυτερα γιατι δεν εχει ορθοστασια σχεδον ποτε απο το κεντρο για αεροδρομιο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Υπαρχει και το πολυ φθηνοτερο λεωφορειο που ειναι τακτικοτερο ανα 20 λεπτα. ΕΙναι επιλογη το μετρο και το διαλεγει οποιος βολευεται. Παντως πολλοι (κι εγω) εξυπηρετουμαστε με το λεωφορειο καλυτερα γιατι δεν εχει ορθοστασια σχεδον ποτε απο το κεντρο για αεροδρομιο.
Βραδινές ώρες που έχει λιγότερη κίνηση, ή είναι τόσο αργά/νωρίς που δεν έχει μετρό, το παίρνω κι εγώ. Αλλά εργάσιμες ώρες η κίνηση το κάνει πολύ πιο χρονοβόρο. Αρκετές φορές πάντως μου λένε επισκέπτες πως το προτιμούν για να έχουν μια πρώτη οπτική επαφή με την πόλη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom