Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

paefstra

Member

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Συγγνωμη, περσι δεν πηγαμε Αθηνα-Βενετια-Θεσσαλονικη πιο φθηνα απο πτηση Αθηνα Θεσσαλονικη?
Μας εκαναν γελοιογραφια.
Μου φαίνεται μόνο έτσι θα βγει άκρη.
Τα φετινά ακτοπλοϊκά είναι φωτιά, όσα δεν είναι επιδοτούμενα είναι πολλές φορές απλησίαστα, δε ξέρω που θα σταματήσει όλο αυτό.
Από την άλλη οι πτήσεις δείχνουν μια τάση να φτηναινουν στα εντός Ελλάδας δρομολόγια, τουλάχιστον σε σχέση με τον Απρίλιο για παράδειγμα.

paefstra

Member
Μου φαίνεται μόνο έτσι θα βγει άκρη.
Τα φετινά ακτοπλοϊκά είναι φωτιά, όσα δεν είναι επιδοτούμενα είναι πολλές φορές απλησίαστα, δε ξέρω που θα σταματήσει όλο αυτό.
Από την άλλη οι πτήσεις δείχνουν μια τάση να φτηναινουν στα εντός Ελλάδας δρομολόγια, τουλάχιστον σε σχέση με τον Απρίλιο για παράδειγμα.
Τα νησια ειναι παμφθηνα τον Φεβρουαριο. Η παΡτιδα μας πρεπει να αλλαξει τροπο σκεψης.

Pel

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Επειδή πέρσι δεν έψαχνα για ελληνικά νησιά και δεν έχω μέτρο σύγκρισης... φέτος οι τιμές στα καταλύματα πώς είναι σε σχέση με πέρσι; Εννοώ αν συγκρίνει κανείς καταλύματα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Φαντάζομαι τουλάχιστον λίγο τσιμπημένες προς τα πάνω θα είναι, αλλά είναι λίγο ή πολύ;

GTS

Member
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ (το αντίθετο) τις πρακτικές των εγχώριων καρτέλ, θυμάμαι ότι τα ίδια καταλύματα στη Βραζιλία το 2021 και το 2022 είχαν αύξηση 20-30%, σε μία γιγάντια χώρα με το 1/3 των τουριστών της Ελλάδας. Επειδή μιλάμε όμως για Ελλάδα, με ούτως ή άλλως υψηλές τιμές (πλην 2020 και 2021 που ήταν λογικότατες), αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ κάποια στιγμή με τα αίσχη που γίνονται από τον τουριστικό μας κλάδο.

paefstra

Member
Επειδή πέρσι δεν έψαχνα για ελληνικά νησιά και δεν έχω μέτρο σύγκρισης... φέτος οι τιμές στα καταλύματα πώς είναι σε σχέση με πέρσι; Εννοώ αν συγκρίνει κανείς καταλύματα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Φαντάζομαι τουλάχιστον λίγο τσιμπημένες προς τα πάνω θα είναι, αλλά είναι λίγο ή πολύ;
Μην τα πολυλογουμε, καπως ετσι:
FB_IMG_1687421479938.jpg

Frederico12

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Πέρυσι ήμουν Κυκλάδες και σε μία αναζήτηση που έκανα φέτος σε παρόμοια δωμάτια, η αυξηση ήταν περίπου 30% τον Αύγουστο στα περισσότερα που θυμάμαι.

MVSylvia

Member
Πέρυσι ήμουν Κυκλάδες και σε μία αναζήτηση που έκανα φέτος σε παρόμοια δωμάτια, η αυξηση ήταν περίπου 30% τον Αύγουστο στα περισσότερα που θυμάμαι.
Και εγώ ακριβώς αυτή τη διαφορά παρατήρησα, ψάχνοντας ακριβώς ίδιες ημερομηνίες με πέρσι σε ίδιους προορισμούς. 30% πάνω. Και φέτος έψαξα πιο νωρίς από ό,τι πέρσι.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οι τιμές των καταλυμάτων προκύπτουν από διάφορους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το πόσα χρήματα επένδυσε η κάθε επιχείρηση, τα λειτουργικά έξοδα, τη θέση, την προσφορά και τη ζήτηση. Ακόμη και με 30% αύξηση στις τιμές φέτος, η αγοραστική δύναμη των καθαρού εισοδήματος είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του 2022.

Ο Έλληνας τουρίστας πλέον είναι ανέκδοτο ισότιμο με το Αλβανός τουρίστας που λέγαμε τη δεκαετία του 1990. Κοντεύει να γίνει είδος υπό εξαφάνιση και θα ήταν τελείως στα αζήτητα αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και οι κάρτες tourism4all.

Ο δε Έλληνας και χωρίς καμία διάθεση να προσβάλω, αλλά με εξαιρετικά μεγάλη στεναχώρια, έχει εξελιχθεί σε ό,τι πιο μίζερο υπάρχει σε Ευρωπαϊκό λαό αν εξαιρέσεις κάποιες ομάδες των φτωχών λαών των δυτικών Βαλκανίων και των πρώην Σοβιετικών (πλην Βαλτικών) Δημοκρατιών.

Δεν ξέρω τι γίνεται στα άλλα τουριστικά μέρη της χώρας αλλά στην περιοχή μου υπάρχει σαφής αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι και διαφαίνεται ένα εκρηκτικό Καλοκαίρι με τις τιμές να αυξάνονται διαρκώς μέρα με τη μέρα αλλά να παραμένουν στην πλειονότητα τους σε λογικές τιμές για τις τσέπες των ξένων τουριστών.

paefstra

Member
Καλα, ο τουρισμος για τον Ελληνα ειναι πασοκικο καταλοιπο. Ο Ελληνας κατα παραδοση εχτιζε εξοχικο εκτος σχεδιου πολεως στο Ματι, στο Κατακωλο, στη Χαλκιδικη, σε ολη την Αττικη και μετα το νομιμοποιουσε. Επισης εχει πατρικο σπιτι στα νησια η κοντα σε παραλια στο Λουτρακι, στον Πλαταμωνα, την Κατερινη, την Πρεβεζα, την Καλαματα.
Επιστρεφουμε στην παραδοση. Οι ξενοφερτες συνηθειες των οληγοημερων διακοπων σε ξενοδοχεια αλλοιωνουν τα ηθη της πατριδας μας να χτιζουν νυχτα αυθαιρετα εξοχικα για να κανουν παραθεριση 3 μηνες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom