katkats
Moderator
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν. Αμερική
Μόλις έγιναν ένα τα δυο παρόμοια θέματα.
Δεν είναι η μοναδική βιομηχανία. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η βαρειά βιομηχανία που υπήρχε στην Ελλάδα συρρικνώθηκε, ειδικά μετά την κρίση του 2008 και ή έκλεισαν βιομηχανίες, ήΤελικα ειναι ο τουρισμος η μοναδικη βιομηχανια της Ελλαδας; Αποτυχαμε σε ολα τα αλλα;
Και η Κως στα ίδια χνάρια βαδίζει!!τρισάθλια κτίρια, μπετά με σιδερόβεργες,
Αυτό που συμβαίνει τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω, συμβαίνει λιγότερο ή περισσότερο, σε όλα τα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Μια απέραντη τουριστική χωματερή, χωρίς καθόλου υποδομές. Όλοι τους, στην πλειοψηφία τους νεόπλουτοι, άπληστοι και αμόρφωτοι, μετράνε λεφτά και δε μπορούν να δουν την καταστροφή που γίνεται και που θα εξαφανίσει, εκτός από τον τόπο τους, και τα ίδια τους τα λεφτά. Ποιος θα έρχεται να χρυσοπληρωσει για να δει αυτή την ασχήμια; Και το χειρότερο είναι ότι η καταστροφή αυτή είναι μη αναστρέψιμη και θα ζούμε με τις παραισθήσεις του παρελθόντος. Συγχαρητήρια!Και η Κως στα ίδια χνάρια βαδίζει!!
Σε συζητηση που ειχα στο αεροδρομιο του Παρισιου προχθες με αλλοδαπα ατομα που ειχαν ερθει φετος τον Ιουλη στη Ροδο, δηλωσαν οτι ηταν τελεια γιατι ειχε φθηνα ποτα (για τα δεδομενα της χωρας τους), ηλιο και ωραια παλια πολη.Αυτό που συμβαίνει τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω, συμβαίνει λιγότερο ή περισσότερο, σε όλα τα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Μια απέραντη τουριστική χωματερή, χωρίς καθόλου υποδομές. Όλοι τους, στην πλειοψηφία τους νεόπλουτοι, άπληστοι και αμόρφωτοι, μετράνε λεφτά και δε μπορούν να δουν την καταστροφή που γίνεται και που θα εξαφανίσει, εκτός από τον τόπο τους, και τα ίδια τους τα λεφτά. Ποιος θα έρχεται να χρυσοπληρωσει για να δει αυτή την ασχήμια; Και το χειρότερο είναι ότι η καταστροφή αυτή είναι μη αναστρέψιμη και θα ζούμε με τις παραισθήσεις του παρελθόντος. Συγχαρητήρια!
Καλα ηρεμηστε λιγο. Σε μονοπατι σημαδεμενο προχτες πετυχα γκρουπ γερμανων που ηρθαν στη χωρα μονο για τρεκιν, φανταστικα ελεγαν τα μονοπατια της χωρας. Καλα ξεχασατε τα αεροδρομια, λιμανια, πλοια κλπ? υποδομες ειναι μονο το δικτυο νερου? Γινεται σοβαρη δουλεια σε πολλα νησια την τελευταια 10ετια απο τοπικες αρχες κ εκαστοτε κυβερνησεις κ ειναι κριμα να πεταμε μια λασπη σε ολα κ να τα λεμε χωματερη. Το θερινο σινεμα με τη μπαρμπι χτες ξεπουλησε 1 ωρα πριν, 90% ξενοι που εκαναν φωτο τους χωρους, τα μουσεια γεματα, δεν ειναι ολη η χωρα φαληρακια κ λαγαναδες. Κουλ νταουν.Μια απέραντη τουριστική χωματερή, χωρίς καθόλου υποδομές. Όλοι τους, στην πλειοψηφία τους νεόπλουτοι, άπληστοι και αμόρφωτοι, μετράνε λεφτά και δε μπορούν να δουν την καταστροφή που γίνεται και που θα εξαφανίσει, εκτός από τον τόπο τους, και τα ίδια τους τα λεφτά. Ποιος θα έρχεται να χρυσοπληρωσει για να δει αυτή την ασχήμια;
Ηταν οι χειροτερες διακοπες μου εκει. Τους βρηκα αδιστακτουςΕπειδή είμαι κλασικός γκρινιάρης Έλληνας που μισεί τον τόπο του και δεν θέλει ανάπτυξη και απογείωση της οικονομίας, θα πω τη μαλακια μου για τη Ρόδο στην οποία ήρθα για να δω έναν αδερφικό φίλο και μόνο γι αυτό: η Ρόδος είναι κάθε χρόνο κ χειρότερη, μιλάμε πλέον για έναν απόπατο. Αισθητική χάλια παντού, σε παραλίες με 100% ομπρέλες, δυνατή χάλια μουσική, μαγαζιά Parthenon και yamas, τρισάθλια κτίρια, μπετά με σιδερόβεργες, καταπάτηση του φυσικού τοπίου, αρπαχτές κ βρωμα. Απορώ ειλικρινά ποιος άνθρωπος ξοδεύει τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών του για να έρθει σε ένα απέραντο Φαληράκι. Λυπάμαι πολύ για το νησί που έζησα κ τα βρεφικά μου χρόνια κι έχω έρθει πόσες φορές. Πλήρης καταστροφή στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους κ με δήμαρχο μαφιόζο. Απέραντη θλίψη.
Καλό είναι να μην γενικεύουμε, λέγοντας πως οι ντόπιοι «βολεύονται» και «δεν παραπονιούνται». Δεν ειμαστε ολοι οι κάτοικοι ιδιοκτητες ξενοδοχείων και beach bar, και πολλές φορές είμαστε κι εμείς θύματα της εμπορευματοποίησης του τόπου μας. Το αν έχουμε φωνή κι αν αυτή εισακούεται είναι άλλο θέμα.Σε συζητηση που ειχα στο αεροδρομιο του Παρισιου προχθες με αλλοδαπα ατομα που ειχαν ερθει φετος τον Ιουλη στη Ροδο, δηλωσαν οτι ηταν τελεια γιατι ειχε φθηνα ποτα (για τα δεδομενα της χωρας τους), ηλιο και ωραια παλια πολη.
Γι αυτο ερχονται και θα συνεχισουν να ερχονται. Δεν τους νοιαζει η ασχημια και τα οικολογικα ζητηματα. Να καταναλωσουν ερχονται, δεν ειναι δικη τους δουλεια.
Ο ντοπιοι μια χαρα βολευονται, δεν ακουσα να παραπονιουνται. Ειδες καμια επισημη διαμαρτυρια που καιγονται χωρις υποδομες? Εγω καμια.
Ολα μια χαρα λοιπον.