underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Εκεί πήγαινε το "και στα δικά σου".και ετοιμάζω άλλες δυο γεύσεις φέτος το καλοκαίρι.
Εκεί πήγαινε το "και στα δικά σου".και ετοιμάζω άλλες δυο γεύσεις φέτος το καλοκαίρι.
Φυσικά και είναι έναυσμα η ιστορία σου αλλά και του Παναγιώτη για νέα εξόρμηση προς την Πολωνία.Το επεξεργάζομαι στο μυαλό μου αρκετό καιρό.Απλά για πρώτη φορά δεν ξέρω ποιά μέρη να επιλέξω και ποια να αφήσω.Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για τα πάντα καλά λόγια!
Αφού σου θυμίζει εσένα, πού ξέρεις, ίσως και να αποτελέσει έναυσμα για επόμενο ταξίδι σου, όπως συνέβη με μένα με τις ιστορίες σου για Οχρίδα και Βουδαπέστη!
Μέσα στο μυαλό μου είσαι; Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ διαβάζοντας παράλληλα αυτές τις 2 ιστορίες. Αν και σκέφτομαι εδω και κάποιους μήνες να επισκεφτώ τη συγκεκριμένη χώρα, τώρα πια το βλέπω άκρως πιθανό να συμβεί σχετικά άμεσα. Και μαζί με τις δικές σου απορίες θέλω να εκφράσω κι εγώ μία. Ποια είναι η καλύτερη εποχή για αυτά τα μέρη; Για τις γιορτές των Χριστουγέννων ενδείκνυται ένα ταξίδι εκεί;Φυσικά και είναι έναυσμα η ιστορία σου αλλά και του Παναγιώτη για νέα εξόρμηση προς την Πολωνία.Το επεξεργάζομαι στο μυαλό μου αρκετό καιρό.Απλά για πρώτη φορά δεν ξέρω ποιά μέρη να επιλέξω και ποια να αφήσω.
Το Gdansk δεν το είχα στα υπόψιν μου αλλά μετά την ιστορία σου το έχω μέσα.Κρακοβία με Άουσβιτς φυσικά,Βαρσοβία,Γκντανσκ και Βρότσλαβ είναι αυτά που σκέφτομαι αλλά δεν ξέρω ποσες μέρες να το κάνω και πως να μοιράσω τις μέρες γι'αυτές τις πόλεις.
Χοντρικά θα έλεγα ότι η Κρακοβία (με Άουσβιτς και αλατωρυχεία) θέλει at least 3 ημέρες (δες αν θες στην ιστορία μου πώς είχα μοιράσει εγώ το χρόνο μου-αν κι είχα μείνει 5 μέρες κι είχα πάει και Ζακοπάνε), η Βαρσοβία 2-3, το Gdansk (με τα τριγύρω) 3 (και όντας στο τρέξιμο, εμείς Gdynia ας πούμε δεν προλάβαμε να πάμε). Για Βρότσλαβ δεν ξέρω! Φαντάζομαι αν θες να τα δεις όλα αυτά μαζί με τις μετακινήσεις θες πάνω από 10-12 ημέρες!Φυσικά και είναι έναυσμα η ιστορία σου αλλά και του Παναγιώτη για νέα εξόρμηση προς την Πολωνία.Το επεξεργάζομαι στο μυαλό μου αρκετό καιρό.Απλά για πρώτη φορά δεν ξέρω ποιά μέρη να επιλέξω και ποια να αφήσω.
Το Gdansk δεν το είχα στα υπόψιν μου αλλά μετά την ιστορία σου το έχω μέσα.Κρακοβία με Άουσβιτς φυσικά,Βαρσοβία,Γκντανσκ και Βρότσλαβ είναι αυτά που σκέφτομαι αλλά δεν ξέρω ποσες μέρες να το κάνω και πως να μοιράσω τις μέρες γι'αυτές τις πόλεις.
Προσωπικά θα έλεγα Απρίλιο-Οκτώβριο. Χριστούγεννα εγώ δεν θα πήγαινα, εκτός κι αν δεν σε ενοχλούν το τσουχτερό κρύο, οι μικρές μέρες, οι βροχές και το ενδεχόμενο χιόνι. Εγώ ευχαριστήθηκα πολύ από άποψη καιρού το πρώτο μου ταξίδι Πολωνία (Ιούνιος 2012). Όχι ότι απέφυγα τις βροχούλες, αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός ήταν πολύ ευχάριστος και μου έδωσε την ευκαιρία να απολαύσω δραστηριότητες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσα.Ποια είναι η καλύτερη εποχή για αυτά τα μέρη; Για τις γιορτές των Χριστουγέννων ενδείκνυται ένα ταξίδι εκεί;
Έχεις δίκιο. Ειδικά οι ανοιξιάτικες εξορμίσεις είναι το καλύτερό μου!Προσωπικά θα έλεγα Απρίλιο-Οκτώβριο. Χριστούγεννα εγώ δεν θα πήγαινα, εκτός κι αν δεν σε ενοχλούν το τσουχτερό κρύο, οι μικρές μέρες, οι βροχές και το ενδεχόμενο χιόνι. Εγώ ευχαριστήθηκα πολύ από άποψη καιρού το πρώτο μου ταξίδι Πολωνία (Ιούνιος 2012). Όχι ότι απέφυγα τις βροχούλες, αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός ήταν πολύ ευχάριστος και μου έδωσε την ευκαιρία να απολαύσω δραστηριότητες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσα.
Ναι, είναι όμορφες!Έχεις δίκιο. Ειδικά οι ανοιξιάτικες εξορμίσεις είναι το καλύτερό μου!
greco καλημέρα!!! απο ότι είπες πήγες και Βρότσλαβ!!! σου άρεσε? μου είπαν ότι είναι μια πάρα πολύ ωραία πόλη και σκέφτομαι να το συνδιάσω όταν θα είμαι στην Κρακοβία. ΈΧει και ζωολογικό κήπο που είναι πολύ ενδιαφέρον (ειδικά για παιδιά). Όμως είχα την εντύπωση ότι είναι πιο μακρια. απο ότι γράφεις είναι 3 ώρες? Δεν ξέρω όμως τι να κάνω γιατί ήδη έκλεισα διαμονή για Κρακοβία 4 νύκτες και Βαρσοβία 3 και τα προπλήρωσα . μπορώ κατά την γνώμη σου να το κανω σαν εκδρομή ή θα έιναι πολυ κουραστικό και για τα παιδιά?Τo δικο μου ταξιδι ηταν Αυγουστο 15 μερες,πτηση για Βαρσοβια και κατευθειαν τρενο για Κρακοβια.5 διανυκτερευσεις εκει για την πολη και τις εκδρομες.Μετα με λεωφορειο σε 3 ωρες στο Βροτσλαβ και 2 διανυκτερευσεις εκει.Το βραδυ της 3ης μερας με νυχτερινο λεωφορειο σε 8 ωρες στο Γκντανσκ.3 διανυκτερευσεις εκει και μετα με εσωτερικη πτηση της Lot-ειχα βρει εισιτηριο 40 ευρω-πισω στη Βαρσοβια για 4 νυχτες.Πολυ ωραια και φθηνη εκδρομη.
Έχω πάει 3 φορές στην Πολωνία, πάντα από τη Βαρσοβία και νότια μέχρι το Ζακοπάνε. Την πρώτη φορά πήγα Σεπτέμβριο και ήταν τέλεια. Και Ιούνιο που πήγα τη 2η ήταν πολύ καλά, αν και είχε σχετική ζέστη. Την 3η πήγα παραμονές Χριστουγέννων και πραγματικά απόλαυσα την υπαίθρια αγορά της Κρακοβίας. Το να τρως το κότσι σου στα όρθια σε -15 βαθμούς με Γκλουγκβάϊν (ζεστό κρασί με μπαχαρικά) είναι ωραία εμπειρία. Και η βόλτα στο Ζακοπάνε με τσουχτερό κρύο ήταν όμορφη.Ποια είναι η καλύτερη εποχή για αυτά τα μέρη; Για τις γιορτές των Χριστουγέννων ενδείκνυται ένα ταξίδι εκεί;
Καλημέρα και σε ευχαριστώ !!!Το Βροτσλαβ ειναι μια πολυ ομορφη πολη,η δε κεντρικη της πλατεια 'χτυπαει" σε ομορφια και μεγεθος ακομα κι αυτη της Κρακοβιας.Αν ησασταν μονοι σας θα μπορουσατε να παρετε μια καλη γευση της πολης ακομα και σε μονοημερη,αρκει να ξεκινουσατε νωρις βεβαια.Τωρα με τα παιδια μπαινουν κι αλλες παραμετροι που κανουν το εγχειρημα αρκετα δυσκολο.Προσωπικα υπο τετοιες προυποθεσεις θα προτεινα να μην αλλαξεις το προγραμμα σου,εξαλλου εχεις τοσα να απολαυσεις στην Κρακοβια και στα περιξ!