ThanasisU2
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Brno
- Ταξίδι-Όνειρο
- RTW
Αζερμπαϊτζάν. Που στο κόρακα είναι αυτή η χώρα, θα πουν αρκετοί. Χώρα είναι;
Κάπως έτσι ξεκήνησε και η δικιά μου ιστορία. Αρμενία και Γεωργία ήταν είδη τικαρισμένες στον χάρτη, και από τον Καυκασο μου λύπαν μόνο η Αμπχαζία, Ναγκόρνο Κάραμπαχ, Οσετία και το Αζερμπαϊτζάν.
Όμορφα, πότε πάμε; Πρωτομαγιά; Γιατί όχι, καλός καιρός θα έχει, φθηνά αεροπορικά από Βουδαπέστη (πέταγε τότε η WizzAir) επιστροφή μέσω Γεωργίας και Κιέβου. Είμαστε έτοιμοι! Σίγουρα; Όχι, μας μένει το πιο δύσκολο κομμάτι. Βίζα! Η Ρωσική και η Λευκορωσική βίζα, μπροστά τους είναι παιχνιδάκι.
Παίρνω τηλέφωνο την πρεσβεία των Αζέρων στην Βαρσοβία.
-Salam!
-Salam! For visa call (επιλέξτε ένα από τα 10 γραφεία στην Βαρσοβία, που φτιάχνει τις βίζες για Αζερμπαϊτζάν). Tamam? Και τέλος.
Τι να κάνω, παίρνω τηλέφωνο.
Ναι ναι, η βίζα 60 ευρώ, 20 ευρώ για εμάς, α και αγορά διαμονής από εμάς (φθηνότερο δίκλινο 100 ευρώ η βραδιά), δλδ για 3 μέρες, το πακέτο πάει 300 ευρώ.
Εκεί που λές, άντε γαργαλήσου Land of fire, πέφτω στην ιδέα να στείλω email στην πρεσβεία των Αζέρων στην Αθήνα. Επικοινωνία άριστη, χωρίς τουριστικά γραφεία, και με άλλους τρόπους παραλαβής βίζα. Χαρτί από booking.com ότι έκανα κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο του Μπάκου, αεροπορικό προς Μπάκου, και εισιτήριο εξόδου (είχα αγοράσει εισιτήριο τρένου μέσω νετ, Μπάκου – Τιφλίδα), και 60 ευρώ. Σε 5 μέρες η βίζα θα είναι έτοιμη. Στέλνω τότε με σούπερ συστημένο το διαβατήριο μου στην Αθήνα, στο πατέρα μου. 3 εργάσιμες, και θα είναι στην Αθήνα, μου είπαν στο ταχυδρομείο. Περνάει 5 εργάσιμη, και διαβατήριο γιοκ. Παίρνω τηλέφωνο για να μάθω τι και που.
Α μας συγχωρείτε, το διαβατήριο σας έπεσε έξω από τον σάκο, θα το στείλουμε αύριο συστημένο.
Εκεί ξυπνάει το βαλκανικό μου, και με χαμηλές χριστοπαναγίες, τους λέω ότι το διαβατήριο θα πάει με κούριερ, με δικό τους κόστος και σήμερα μάλιστα. 5 λεπτά παίζαμε τένις, μέχρι που είπαν, ΟΚ, θα το στείλουμε με κούριερ.
Φτάνει στην Αθήνα, πάει ο πατέρας μου στην πρεσβεία, 5 μέρες και είμαστε ΟΚ. Έλα μου που σε 5 μέρες πέφτει το Novruz bayramι, δηλαδή το νέο έτος για τους Πέρσες. Παράλληλα η πρεσβεία θα ήταν κλειστή μέχρι τις 26 Μαρτίου (είχαμε και μια εθνική γιορτή τότε). Εγώ με το στρες, να κλείσω το αεροπορικό Kutaisi – Lviv για την επιστροφή ή δε θα μου δώσουν την βίζα; Έρχεται και η 26 Μαρτίου. Αυτή την φορά, πήγε η μητέρα μου με μια γνωστή της να το παραλαβή. Ο πρόξενος, όλο χαρές. Α μήπως θέλετε τσαγάκι, μήπως θέλετε μπισκοτάκι σούξου μούξου μανταλάκια, το διαβατήριο είχε την πολυπόθητη βίζα!
Μόλις το μαθαίνω, wizzair.com -> KUT-LWO και είμαστε έτοιμη για την αναζήτηση couch για το Μπάκου.
Μετά από 2 βδομάδες (είχα βρει είδη host) μπαίνω στην κρατησή μου, για να δω πως πάει το εισιτήριο. Αντί για εισιτήριο, πετάγεται το ζονκ! Κόκκινα γράμματα, η πτήση σας άλλαξε ώρα, και πετάτε 2 μέρες αργότερα (δε το λες και ώρα, ώρες το λες αυτό) και τέλος. Έλα μου που δουλεύουμε. Τηλέφωνα προς την WizzAir, σουξου μουξου, μπορείτε να αλλάξετε με όποια πτήση θέλετε, αρκεί να είναι WizzAir Ukraine. Ανοίγουμε τότε την σελίδα, και να, με βολεύει αυτή η πτήση, Kutaisi – Kiev (ευκαιρία να δούμε και το Євромайдан) και μετά με τρενάκι προς το Lviv. Κανένα πρόβλημα, έρχετε σε 5-10 λεπτά το νέο εισιτήριο για Κίεβο, και μαζευόμαστε για το ταξίδι μας.
Κλείνουμε και ένα αεροπορικό από Βαρσοβία για Βουδαπέστη (είχαμε και την Βάνα μας, στην Βαρσοβία, έπρεπε να κάνουμε ξενάγηση) και ψάχνουμε για ταξιδιωτικό οδηγό. Εδώ τα πράγματα ήταν δύσκολα.
Έχω δύο οδηγούς στο σπίτι, άλλα και οι δύο γράφουν ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ, είναι Αρμένικο, και αυτό είναι τεράστιο faux pax για τους Αζέρους. Βρήκα έναν οδηγό της κακίας ώρας, που είναι μόνο για Αζερμπαϊτζάν, και λέω εντάξει. Τέλος. Είμαστε κομπλέ!
3 μέρες πριν την αναχώρηση, λέω να στείλω ένα mail στην κοπέλα, που θα με φιλοξενούσε. Καιεκείλαμβάνωένακρύο mail:
Oh sorry, I forgot to tell you, that I can not host, Sorry
Τι κάνουμε τώρα; Όλοι οι host στο Μπακού είναι δεν είναι 20-30 άτομα, και όλοι λείπαν τότε. Στο Μπάκου, υπάρχουν μόνο 2 χόστελ και ξενοδοχεία 4* και άνω. Τα χόστελ στο booking ενημερώνουν ότι είναι φουλ. Στέλνω τότε email σε ένα από τα δύο, στο http://www.guesthouse-inn.com/ με ερώτηση αν υπάρχει δωμάτιο/κρεβάτι/πάτωμα για να μπορέσω να κοιμηθώ 2 βράδια Απάντηση σε λίγα λεπτά, αμέ έχουμε κρεβάτι σε τετρακλινο κοιτώνα προς 22 μανάτ (1 μανάτ = 1 ευρώ). Οκ δε είναι κακή τιμή, κλείνω 2 βραδιές. Λαμβάνω το ΟΚ από αυτούς, και τότε ξελάφρωσα και μπόρεσα, κύριος να πάω στην Βαρσοβία.
Last edited: