• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Olympic Air Η Ολυμπιακή στην MIG του Βγενόπουλου;

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Καλά...εννοείται αυτές οι κινήσεις γίνονται με σκοπό την προσέλκυση ψήφων...από τόσους "δυσαρεστημένους" υπαλλήλους της σημερινής Ολυμπιακής.

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ας το βάλω εδώ.. :D

γύρισα με ολυμπιακή προχθές δευτέρα του πάσχα από θεσ/νίκη... τιμή 68 ευρώ...

σε άλλο thread έχω γράψει το θέμα με το βαλιτσάκι μου, που δεν το πήρε η athens airways στο αεροπλάνο της (επειδή είναι μικρά και δε χωράνε χειραποσκευές με όριο πάνω απο 40 cm)...και άλλες εντυπώσεις...

Με την Ολυμπιακή, προφανώς, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη βαλίτσα.. Βέβαια (μάλλον το συνηθίζει τελευταία).. δεν πέταξα ακριβώς με Ολυμπιακή.

Η κοπέλα στο check in μάς ενημέρωσε ότι θα πετάξουμε με ένα αεροσκάφος Α320 της ισπανικής Air Comet, νοικιασμένο από την Ολυμπιακή.

Εντυπώσεις αδιάφορες... Μας προσφέρανε μόνο νερό και τπτ άλλο, ούτε καν φυστίκια, ούτε καν ένα μπισκοτάκι χαχα! :p (είχα κακομάθει από το σαντουιτσάκι και το muffin της Athens :cool:)... ενώ φυσικά στο αεροπλάνο όλες οι ανακοινώσεις γίνανε σε ισπανικά και αγγλικά και οι αεροσυνοδοί ήταν ισπανίδες.. (ωραίες στολές κλπ κλπ αλλά με αυτά ασχολείται ο traveller εγώ δεν έδωσα σημασία στις κοπέλες...:bleh:)

επίσης είχε γύρω στα 40 λεπτά καθυστέρηση χωρίς προφανή λόγο (μάλλον άργησε να έρθει το αεροπλάνο από αθήνα..)..

πάντως, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, και καθώς βρίσκεις ακόμη εύκολα λιγάκι φτηνότερα εισιτήρια, θα έδινα ελάχιστα ποντάκια παραπάνω στα μικρούλια αεροπλάνα της athens...;)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτό με την Ολυμπιακή είναι ένα θέμα! Έχω ακούσει από πολλούς ότι χρησιμοποιεί πλέον σε πάρα πολλές πτήσεις της νοικιασμένα αεροσκάφη από ξένες και εγχώριες εταιρείες.

Εγώ αναρωτιέμαι.. υποτίθεται ότι πολλοί επιλέγουν την ακριβότερη συνήθως Ολυμπιακή για τους λόγους της ασφάλειας που φημίζεται ότι προσφέρει, για το service εντός του αεροσκάφους και όλα τα θετικά που την χαρακτηρίζουν (περιορίζομαι στα θετικά γιατί αυτά μας ενδιαφέρουν στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Για ποιον λόγο λοιπόν να επιλέξει Ολυμπιακή και τελικά να πετάξει με την οποιαδήποτε Χ άγνωστη εταιρεία; Βέβαια, οι πράκτορες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν εάν θα γίνει η συγκεκριμένη πτήση με αεροσκάφος της Ολυμπιακής ή όχι, αλλά ο επιβάτης που θα κάνει την κράτησή του μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, πως μπορεί να είναι σίγουρος και να αποφασίσει αν θέλει τελικά να πετάξει μαζί της;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
..

γύρισα με ολυμπιακή προχθές δευτέρα του πάσχα από θεσ/νίκη... τιμή 68 ευρώ...

σε άλλο thread έχω γράψει το θέμα με το βαλιτσάκι μου, που δεν το πήρε η athens airways στο αεροπλάνο της (επειδή είναι μικρά και δε χωράνε χειραποσκευές με όριο πάνω απο 40 cm)...και άλλες εντυπώσεις...

Με την Ολυμπιακή, προφανώς, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη βαλίτσα.. Βέβαια (μάλλον το συνηθίζει τελευταία).. δεν πέταξα ακριβώς με Ολυμπιακή.

Η κοπέλα στο check in μάς ενημέρωσε ότι θα πετάξουμε με ένα αεροσκάφος Α320 της ισπανικής Air Comet, νοικιασμένο από την Ολυμπιακή.

Εντυπώσεις αδιάφορες... Μας προσφέρανε μόνο νερό και τπτ άλλο, ούτε καν φυστίκια, ούτε καν ένα μπισκοτάκι χαχα! :p (είχα κακομάθει από το σαντουιτσάκι και το muffin της Athens :cool:)... ενώ φυσικά στο αεροπλάνο όλες οι ανακοινώσεις γίνανε σε ισπανικά και αγγλικά και οι αεροσυνοδοί ήταν ισπανίδες.. (ωραίες στολές κλπ κλπ αλλά με αυτά ασχολείται ο traveller εγώ δεν έδωσα σημασία στις κοπέλες...:bleh:)

επίσης είχε γύρω στα 40 λεπτά καθυστέρηση χωρίς προφανή λόγο (μάλλον άργησε να έρθει το αεροπλάνο από αθήνα..)..

πάντως, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, και καθώς βρίσκεις ακόμη εύκολα λιγάκι φτηνότερα εισιτήρια, θα έδινα ελάχιστα ποντάκια παραπάνω στα μικρούλια αεροπλάνα της athens...;)
πολύ καλό chrikky το συγκριτικό τεστ στην διαδρομη Αθηνα Θεσσαλονικη αναμεσα σε Ολυμπιακη κ athensairways. :clap::cool:
Δηλαδή Oλυμπιακή VS Athens Airways σημειώσατε 2!:haha:

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
κοίταξε να δεις, όλα είναι σχετικά.. :D κάποιοι, ας πούμε, παραπονιούνται ότι είναι πολύ μικρά και στενά τα αεροσκάφη της athens.. εμένα, όχι μόνο δε με ενόχλησε (αν εξαιρέσουμε το βαλιτσάκι, που, όμως, έκανα check in και πήρα κατεβαίνοντας μέσα σε 5 λεπτά!) αλλά μου άρεσε κιόλας!

ήμουν ήσυχη και μόνη στη γωνιά μου, είχα θέα, άμεσο σέρβις... τι άλλο να θέλω?
πλάκα-πλάκα, τα μικρά αεροσκάφη με γοητεύουν.. :rolleyes: η καλύτερη πτήση που έχω κάνει ποτέ ήταν το πάρος-αθήνα με ένα 18?θέσιο, στο οποίο πραγματικά αισθανόσουνα ότι ήσουνα στο προσωπικό σου αεροπλάνο.. :bleh: και η αίσθηση της απογείωσης, με την πάρο και τα σπιτάκια να φαίνονται από ψηλά σαν σπιρτόκουτα (χατζής.. χε! χε! :D) μοναδική...

τώρα για την ολυμπιακή.. είναι προφανώς σε μεταβατικό στάδιο.. οκ δεν περιμένω να με πήξει στις περιποιήσεις, όπως η athens, που είναι νέα εταιρεία και θέλει να κερδίσει το κοινό ;), αλλά, πέρα από αυτό που λέει ο cakenet (α) δίνοντας 70 ευρώ -και ίσως και περισσότερα- περιμένω και έναν καφέ, κάτι ρε παιδί μου από σεβασμό για την επιλογή... (β) να μου μιλήσουνε στη γλώσσα μου - όχι ότι έχω κανένα κόλλημα, ίσα-ίσα λατρεύω τα ισπανικά, αλλά, ρε γμτ, είμαι στην ελλάδα και επιλέγω ελληνική εταιρεία, είναι δυνατόν να μην ακούω τη γλώσσα μου??? (γ) τουλάχιστον να φύγει στην ώρα της, δεδομένου ότι επιλέγω το αεροπλάνο για να κερδίσω χρόνο και ξεκούραση.. αν είναι να χάνω 40 λεπτά από εδώ, 1 ώρα από εκεί, πάω και με το τρένο :D

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτό ακριβώς εννοώ. Ότι όταν επιλέγει κάποιος την Ολυμπιακή και την πληρώνει ακριβότερα, τότε την επιλέγει για τους συγκεκριμένους λόγους. Κι όχι...δυστυχώς αυτό με τις ενοικιάσεις των αεροσκαφών, δεν το κάνει μόνο τώρα που είναι σε μεταβατικό στάδιο, το έκανε και παλιότερα (απ' ότι μου έχουν πει τουλάχιστον).

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
awww_zougla_gr_news_data_upimages_image_php_c65ebfb346d3518cc1744933638ebe48._.jpg

Έρχεται από την 1η Οκτωβρίου η Olympic Air

21 Μαΐου 2009, 11:33

Αλλαγές επί αλλαγών στην Ολυμπιακή Αεροπορία, που έχει περάσει στα χέρια του ομίλου MIG, ο οποίος θα αναλάβει επίσημα τη διοίκηση από την 1η Οκτωβρίου.
Μεταξύ των μεγάλων αλλαγών που θα επιφέρει ο όμιλος Βγενόπουλου στον πολύπαθο αερομεταφορέα, θα είναι στο όνομα, αλλά και στο σήμα, με την υποσημείωση ότι θα διατηρηθούν οι κύκλοι που υπάρχουν στο σημερινό λογότυπο της Ολυμπιακής.
Η εταιρεία από την 1η Οκτωβρίου θα αλλάξει όνομα, και από Ολυμπιακές Αερογραμμές θα μετονομαστεί σε Olympic Air.
Παράλληλα, προκηρύσσεται ανοικτός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό του νέου λογότυπου της εταιρείας.

Η ΜΙG ανακοίνωσε ότι στην τελική επιλογή του νέου λογότυπου θα μετάσχει και το κοινό, ψηφίζοντας από το διαδίκτυο.
Για το λογότυπο και το σήμα θα υπάρξει Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τρεις προτάσεις που θα προκριθούν στον τελικό, θα αποζημιωθούν με το ποσό των 2.000€, και οι δημιουργοί τους θα αποκτήσουν σημαντική προβολή, ώστε το κοινό να ψηφίσει την επιλογή που προτιμά.

Για την επιλογή του σήματος και του λογότυπου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες, οι οποίοι αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση.
-Το σήμα και το λογότυπο πρέπει να είναι εύληπτα και αναγνωρίσιμα από το πρώτο επίπεδο,
-Να γίνουν πιο μοντέρνα, χωρίς να προκαλούν αισθητικά,
- Να μην φανερώνουν την ηλικία τους,
-Να είναι σχεδιασμένα με την πειθαρχία της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς,
-Να είναι σαφή και εφαρμόσιμα σε όλες τις παραλλαγές τους (ασπρόμαυρο, μονοχρωματικό, αρνητικό κ.λπ.)
-Να είναι εύχρηστα και εφαρμόσιμα σε όλες τις χρήσεις τους (τυπογραφεία, μεταξοτυπία, ηλεκτρονικά αρχεία κ.λπ.) και κυρίως
-Να μην αποξενώνουν το κοινό, τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους με την εταιρία.

Στα δεδομένα σχεδιασμού του λογοτύπου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη επίσης : το όνομα της νέας εταιρείας είναι Olympic Air, θα διατηρηθούν οι κύκλοι που υπάρχουν στο σημερινό λογότυπο της Ολυμπιακής και δεν υπάρχει περιορισμός σε ότι αφορά στη γραμματοσειρά και στα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο λογότυπο.

πηγη: zougla.gr

Last edited by a moderator:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ξέρει κάποιος τι γίνεται σχετικά με τα σκάφη της athens airways?
Μου έχουν πεί οτι άν έχω σκύλο,να μην ταξιδεύω με αυτά,γιατί μπορει να μην τον ξαναδώ....δεν κάνω πλάκα τώρα!!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
τοσα χρονια μια χαρα πετουσα με την Ολυμπιακη ...
ηταν και απο τις τελευταιες που υιοθετησε το nonsmoking και μου καθοταν μια χαρα ,ειδικα για το 9ωρο της Νεας Υορκης ....
Τελευταια ομως που ειδα τις ωρες που πεταω για Τελ αβιδ και γυριζω απο Καιρο επαθα σοκ.
Αναχωρηση απο Αθηνα 02.20 π.μ.:D
αναχ. απο Καιρο 02.45 π.μ. :D

ελεος πατριωτες .. για τουρισμο και θρησκεια παμε , δεν παμε για μπεκατσες ...
μανουλα μου ,τι μας περιμενει ...:rolleyes:
Μου αρεσει που η αφελης νομιζα οτι κατι τετοια βαρβαρα ωραρια τα ειχε μόνο η VUELING ... αντε γενικα οι low cost εταιρειες ...

Traveller

Member
Τελευταια ομως που ειδα τις ωρες που πεταω για Τελ αβιδ και γυριζω απο Καιρο επαθα σοκ.
Αναχωρηση απο Αθηνα 02.20 π.μ.:D
αναχ. απο Καιρο 02.45 π.μ. :D
Ένσταση... τα δρομολόγια αυτά της Ο.Α όπως και το Γιοχάνεσμποργκ και η Βηρυτός μόνο τυχαία δεν είναι προγραμματισμένα έτσι... πετάνε τέτοιες ώρες λόγω των Ευρωπαικών conections...

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Μεταξύ των μεγάλων αλλαγών που θα επιφέρει ο όμιλος Βγενόπουλου στον πολύπαθο αερομεταφορέα, θα είναι στο όνομα,....
Γιατί δεν την ονομάζουν MIGA?? MIG Airways?? :haha::haha::haha::haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ρε kiki ακόμα δεν έβαψες???
τι μας νοιάζει τι ώρα φεύγει?αρκεί να φύγει....
σε όλα τα αεροδρόμια που έχω περάσει υπάρχει καβάτζα που γράφει renata και εκεί την πέφτω κανονικά!! απαραίτητο το μικρό μαξιλαράκι που κουβαλάω πάντα μαζί μου,οι ωτοασπίδες,η μάσκα,και το ξυπνητήρι!!! --για δοκίμασε και σύ...:D

άσε που ένας φίλος μου καλός,ο αθεόφοβος σε ένα αεροδρόμιο δεν θυμάμαι ποιό,την πέφτει μέσα στο τζαμί του αεροδρομίου!!! ήμαρτον..:haha::haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom