• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η Θεσσαλονίκη πέμπτη ωραιότερη πόλη για διασκέδαση στον κόσμο

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Εξαιρετικούς κωμικούς παραγει η Θεσσαλονίκη από μόνη της και χωρίς εξωτερική βοήθεια

Και αυθεντικούς, χωρίς σενάριο δουλεύουν τα παλικάρια. Ο αγαπημένος μου λέγεται Παναγιώτης και εμφανίζεται σε βαριετέ από personas όπως ζορό, καβαλάρης, οδηγός μπουλντόζας κλπ.

ο καλιτερος κωμικος των τελευταιων ετων :haha::haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δυστυχώς και αυτός ακολουθεί τη μοιρα των υπολοίπων: Θέλει και αυτός να κανει καριέρα στην Αθήνα και βάζει υποψηφιότητα!

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Γούστα μάλλον είναι αυτά, σωστά;

Όπως στις περισσότερες -τέτοιου είδους- δημοσκοπήσεις!

Nefeli_

Member
Ταξίδι-Όνειρο
.....θα το σκεφτώ!!!
Είμαι Θεσσαλονικιά αλλά δεν πολυκυκλοφορώ τα τελευταία χρόνια λόγω παιδιών.
Όταν όμως τυχαίνει να βγούμε, δεν μπορώ να πω, πως δεν βρήκαμε που να πάμε.
Νομίζω ότι δεν της λείπει κάτι, έχει για όλα τα γούστα αλλά σε μικρό αριθμό.

awww.qtl.co.il_img_copy.png
View attachment awww.google.com_favicon.ico_.jpg

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολύ σημαντικά πράγματα λείπουν από τη Θεσσαλονίκη: Μεγάλα πάρκα καταρχήν. Μια πόλη του μεγέθους της δεν νοείται να μην έχει 'ενα τουλάχιστον τέτοιου μεγέθους πάρκο. Να μπορει κάποιος να βρεθεί σε ένα τέτοιο μέρος και να ξεχάσει οτι γύρω του υπάρχει η πόλη. Είχε μια πολύ όμορφη λωρίδα πρασίνου η οποία χώριζε την πόλη στα δύο και η οποία ξεκινούσε από το ύψος των Σαράντα Εκκλήσιών και κατέβαινε μέχρι τη θάλασσα και όσο πάει όλο και πιο κτισμένη γίνεται τόσο στο Πανεπιστημιακό Campus, οσο και στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης κλπ. Για να δούμε αν φύγει η Εκθεση από εκεί τι θα γίνει, αν θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Αν και το τελευταίο μας απόκτημα στην ίδια περιοχη το Δημαρχείο, το οποίο έκρυψε και το υπέροχης αρχιτεκτονικής έμπευσης κτίριο του Βυζαντινού Μουσείου, δεν εγγυάται για σπουδαία πράγματα.
Η αρχιτεκτονική των κτιρίων της είναι απο αδιάφορη έως κάκιστη. Ψηλές οκταόροφες πολυκατοικίες σε στενούς (αλλά και σε φαρδύς) δρόμους. Η αρχιτεκτονική δεν έχει μεγάλη σχέση με τη διασκέδαση είναι αλήθεια, αλλά εμένα μου ανεβάζει το ηθικό και στη Θεσσαλονίκη με τίποτε δε μου συμβαίναι αυτό. (Πολύ σπάνια μου συμβαίνει αυτό σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό).
Η θεατρική της σκηνή είναι πολύ μικρή για το μέγεθος της πόλης. Αν δε τη συγκρίνει κανείς με της Αθήνας, - η οποία είναι βέβαια από τις πιο μεγάλες θεατρικές σκηνές του κόσμου σε αριθμό σκηνών και αριθμό θετρικών έργων που ανεβάζονται- κάνοντας φυσικά τη σχετική διαίρεση για να βρεθεί η αναλογία του πληθυσμού, η σύγκριση είναι τρομακτική εις βάρος της Θεσσαλονίκης.
Και ναι έχει αφθονία από εστιατόρια, μπαράκια, καφέ, μπουζούκια κλπ. Οπότε αν μιλάμε για τέτοιου είδους διασκέδαση υπάρχει αφθονία επιλογών.
Τέλος πάντων γράφοντας αυτό το post, αντελήφθηκα οτι η ένσταση μου με τη Θεσσαλονίκη δεν αφορά τόσο στο θέμα της διασκέδασης, όσο το θέμα της ψυχαγωγίας. Και εννοώ το εξής: Η λέξη διασκέδαση έχει τη ρίζα της στο αρχαιο ρήμα "διασκεδάννυμι" το οποίο έχει την έννοια του διασκορπίζω, διασπείρω. Οπότε ναι: η Θεσσαλονίκη παρέχει πλείστες όσες ευκαιρίες ώστε κάποιος να διασκορπίσει και να διασπείρει ευχάριστα τον χρόνο του. Οι ευκαιρίες όμως για ψυχαγωγία, όπου ψυχαγωγία έχει την έννοια της αγωγής της ψυχής, είναι πολύ πιο περιορισμένες. Προς Θεού δε λέω οτι είναι ανύπαρκτες. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές επιτυχημένες προσπάθειες στο θέμα αυτό.

Nefeli_

Member
Ταξίδι-Όνειρο
.....θα το σκεφτώ!!!
Συμφωνώ μαζί σου Έρση.
Κι εγώ το παραπάνω ποστ το έγραψα με βάση την έρευνα σε σχέση με την διασκέδαση.
Από τις υπόλοιπες υποδομές υστερεί σε πολλά η Θεσ/νικη.
Πριν λίγες μέρες πήγαμε Αθήνα για βίζα και το υπερευχαριστήθηκαν τα παιδιά.
Κάναμε βόλτες και περπατήσαμε αρκετά.
Πήγαμε στο μουσείο της Ακρόπολης και περπατήσαμε στα πεζοδρομημένα σημεία ανέμελοι χωρίς το άγχος των αυτοκινήτων.
Κινηθήκαμε με το μετρό και δεν χαραμίσαμε όλη την ελεύθερη ώρα μας στο να ψάχνουμε παρκάρισμα.
Είχα πρόσβαση με το καροτσάκι της μικρής παντού. Εδώ είναι αδύνατο να κινηθεί με τα Μ.Μ.Μ μια μαμά με το καροτσάκι, μόνη της.
Το μόνο που μας σώζει ευτυχώς είναι η παραλία.
Βλέπεις κατά μήκος της, να κάνουν περίπατο όλες οι ηλικίες.
Μικροί μεγάλοι με ποδήλατα.
Τα πάρκα γεμάτα από πιτσιρίκια.
Και τότε αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο έχει ανάγκη αυτή η πόλη από χώρους υπαίθριας διασκέδασης και εκτόνωσης.
Χώρους ασφαλής για μικρούς και μεγάλους.
awww.qtl.co.il_img_copy.png
View attachment awww.google.com_favicon.ico_.jpg

Traveller

Member
Δηλαδή πως σώζεται το θέμα ρε Κώστα? Είμαστε στα καλά μας??????? Είναι η SKG πέμπτη πόλη στον κόσμο σε νυχτερινή διασκέδαση? Θα πέσω στα ναρκωτικά...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δηλαδή πως σώζεται το θέμα ρε Κώστα? Είμαστε στα καλά μας??????? Είναι η SKG πέμπτη πόλη στον κόσμο σε νυχτερινή διασκέδαση? Θα πέσω στα ναρκωτικά...
Τι? Θες να πεις δηλαδή ότι αυτά που γράφεις, τα γράφεις άνευ...? :haha::haha::haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ενώ το Μπακού στο Αζερμπαιτζαν στην όγδοη θέση σου κάθεται καλά εννοείς; :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh