• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η Θεσσαλονίκη μέσα στους 20 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Τουλάχιστον η Τριαρίδου - καλή ή κακή - δημιούργησε ένα Mauve.
Ούτε εμένα με ενθουσιάζει, αλλά δεν το απαξιώνω.
Φτιάξε εσύ πρώτα κάτι καλύτερο και απαξίωσε το Mauve, ή το όποιο Mauve.
Και αν από όσα παρέθεσα πιο πάνω (από μια βιαστική γύρα στο δίκτυο) δεν σε γεμίζουν, τότε εσύ παιδί μου αδικείσαι. Ποια Θεσσαλονίκη! και το Λονδίνο είναι λίγο για σένα.

kabamarou

Member
Χρηστέ μου που τα βρήκες όλα αυτά τα links; !!!
Α ρε traveladdict μας γονάτισες. Έχει να πέσει πολύ διάβασμα.

el de abajo

Member
Τουλάχιστον η Τριαρίδου - καλή ή κακή - δημιούργησε ένα Mauve.
Ούτε εμένα με ενθουσιάζει, αλλά δεν το απαξιώνω.
Φτιάξε εσύ πρώτα κάτι καλύτερο και απαξίωσε το Mauve, ή το όποιο Mauve.
Και αν από όσα παρέθεσα πιο πάνω (από μια βιαστική γύρα στο δίκτυο) δεν σε γεμίζουν, τότε εσύ παιδί μου αδικείσαι. Ποια Θεσσαλονίκη! και το Λονδίνο είναι λίγο για σένα.
καλά κάνεις και δεν απαξιώνεις κάποια που είχε παντελώς αδιάφορες εκπομπές με καθόλου χαμηλό budget σε κρατικό κανάλι με μόνο προσόν τις δημόσιες σχέσεις και τα πολιτικά κονέ, το ίδιο έκανε και η πλειοψηφία των Ελλήνων τα 30 προηγούμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου...
από την λίστα σου τώρα που το σκέφτομαι λείπει και ο Κανάκης και το Ράδιο Αρβύλα...σταματάω εδώ γιατί δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Εμείς οι Αθηναίοι έχουμε ένα κόμπλεξ ανωτερότητας απέναντι στην περιφέρεια, νομίζοντας ότι η Αθήνα είναι το κέντρο του κόσμου. Το κόμπλεξ μας γίνεται μεγαλύτερο απέναντι στη Θεσσαλονίκη, γιατί είναι αδύνατο να παραδεχτούμε ότι μια άλλη πόλη μπορεί να έχει ΣΥΓΧΡΟΝΗ ιστορία και να δημιουργεί.

Οι κάτοικοι της περιφέρειας έχουν ένα συμπλεγματάκι απέναντι στην Αθήνα που υπερτερεί. Αλλα έχουν και απέναντι στη Θεσσαλονίκη γιατί είναι η μόνη που ξέφυγε από τον στενό κλοιό της επαρχίας και αυτό στην Ελλάδα είναι κατακριτέο.

Αλλά εσείς οι Θεσσαλονικείς ρε παιδί μου δεν παίζεστε! Έχετε ένα απύθμενο σύμπλεγμα απέναντι στην Αθήνα γιατί και καλά όλα γίνονται εκεί (δεν γίνονται).
Το σχιζοφρενικό της υπόθεσης είναι το ότι όταν εσείς πρωτοπορείτε, το σύμπλεγμα σας γίνεται χειρότερο και στρέφεστε εναντίον της ίδιας σας της πόλης.
Άβυσσος η ψυχή της Θεσσαλονικιάς! Άβυσσος!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μην ρωτάς εμένα για το τι έπρεπε να κρατήσει ο maltakias ??

Aπο όλα τα στραβά που περιγράφει στο post του ο SILONAM κρατάει όμως μόνο 2 λέξεις για να πάει προφανώς την κουβέντα εκεί που θέλει εκείνος και δεν βλέπει την πραγματικότητα
ΔΕΝ συζητάμε για τους ζητιάνους μετανάστες σε αυτό το topic .
Το αρχικό post είναι το άρθρο του National Geo για την πόλη της θεσσαλονίκης.
Δοξα το θεό είστε πολλοί απο εκεί για να μας πείτε αν ισχύουν αυτά που περιγράφει.

Στην τελική για όλα τα θέματα που μας απασχολούν κατα καιρούς και συζητάμε δεν φταίει πάντα η ΧΑ η ο Τσίπρας ούτε οι μετανάστες και το ΚΚΕ

Το ότι σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου -φτωχές ή πλούσιες- αντικρίζει κανείς ανάλογες εικόνες έχει να κάνει με τις πολιτικές επιλογές ενός συστήματος.Όσο χρήμα κι αν πέσει στην αγορά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει αν η κεντρική πολιτική επιλογή είναι αυτή η κατάσταση να διαιωνίζεται.

Αν αυτό εσύ το ξεπερνάς τόσο εύκολα ή δεν το σκέφτεσαι καν όταν το συναντάς και το μόνο ή το κυρίως που σε ενδιαφέρει είναι η εικόνα της πόλης κι όχι το ποσοστό αυτών που δυστυχούν,τότε ίσως πρέπει να ξαναδείς τη συλλογιστική σου.

Δεν είπα ποτέ ότι δεν μου αρέσει να βλέπω μια όμορφη πόλη,κι εγώ ξέρεις μοιράζομαι το ίδιο ψώνιο με εσένα,τα ταξίδια,αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρώ ότι το να κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι είναι η λύση και σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε,ναι πολιτικοποιώ πιο συχνά τις συζητήσεις γιατί η ανεμελιά μου βγαίνει δύσκολα πλέον.

Καλημέρα

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Θα συμφωνησω απολυτα με την/τον traveladdict!ειναι αξιο αποριας πως η,σχεδον χωρις καμια προσπαθεια ,επιτυχια της Θεσ/νικης να βρισκεται σε μια τετοια λιστα γινεται σημειο αντιπαραθεσης!

thessaris

Member
Δεν κοιτάμε που κάποιοι άνθρωποι νέοι ή και γηραιότεροι μέσα στην γκριζάδα και στο χαμό προσπαθούν να κάνουν έστω αυτά τα λίγα εμείς τα απαξιώνουμε και αυτά. Δε λέω κι εγώ θα ήθελα να είχαμε στη Θεσσαλονίκη την Met opera ή το Γκουγκενχάιμ, αλλά οκ το ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται. Έχουμε όμως μια αξιόλογη Κρατική ορχήστρα, έχουμε δυο αξιόλογα μουσεία σύγχρονης τέχνης.

Έχουμε γενικώς κάποια πραγματάκια αρκετά αξιόλογα ανάλογα με τις περιστάσεις, που η γνώμη μου είναι ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και επεκτείνονται.

Όσον αφορά το πως δείχνει η πόλη; Φυσιολογική θα έλεγα. Κάθε μεγαλούπολη, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης έχει και άστεγους, και ζητιάνους και βρωμιά, και γκράφιτι και απ' όλα. Αλλά δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Σε πολλά η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη σε κάποια άλλα βελτιώνεται. Πχ κατηφορίστε την Φιλικής Εταιρείας από τη Σβώλου μέχρι το Λευκό Πύργο. Διαπλάτυναν τα πεζοδρόμια, διώξαν όλα τα ΙΧ και ο δρόμος άλλαξε πρόσωπο!

Στο χέρι μας είναι εμείς οι πολίτες να περιορίσουμε όσο μπορούμε την ασχήμια και να συμμετέχουμε όσο περισσότερο μπορούμε στον πολιτιστικό οργασμό μικρής κλίμακας που συμβαίνει στην πόλη.

ΥΓ maltakias αναφέρεσαι στις πολιτικές επιλογές προφανώς του καπιταλιστικού συστήματος οι οποίες ευθύνονται για τα φαινόμενα περιθωριοποίησης στις χώρες που το εφαρμόζουν. Αναρωτιέμαι όμως... στις πόλεις που εφαρμόζουν ή εφάρμοσαν άλλα συστήματα (πχ σοσιαλιστικού τύπου) είναι καλύτερες οι πόλεις; Στην Αβάνα που πήγες πχ είναι καλύτερα από την Βαρκελώνη; εγώ πάντως που είδα τη Σόφια και τη Βουδαπέστη προ της πτώσης του υπαρκτού δεν θυμάμαι πιο καταθλιπτικές πόλεις. Ζητιάνους δεν είχε, είχε όμως κατάθλιψη και μιζέρια παντού.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
ΥΓ maltakias αναφέρεσαι στις πολιτικές επιλογές προφανώς του καπιταλιστικού συστήματος οι οποίες ευθύνονται για τα φαινόμενα περιθωριοποίησης στις χώρες που το εφαρμόζουν. Αναρωτιέμαι όμως... στις πόλεις που εφαρμόζουν ή εφάρμοσαν άλλα συστήματα (πχ σοσιαλιστικού τύπου) είναι καλύτερες οι πόλεις; Στην Αβάνα που πήγες πχ είναι καλύτερα από την Βαρκελώνη; εγώ πάντως που είδα τη Σόφια και τη Βουδαπέστη προ της πτώσης του υπαρκτού δεν θυμάμαι πιο καταθλιπτικές πόλεις. Ζητιάνους δεν είχε, είχε όμως κατάθλιψη και μιζέρια παντού.
Και ποιος σου είπε ότι η εχθρότητά μου για το διαχειριστικό πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος με κάνει αυτομάτως φίλο του φαλιρισμένου υπαρκτού σοσιαλισμού.

Είναι σημαντικό βέβαια να θυμούνται όλοι αυτό το "ζητιάνους δεν είχε" όπως και ότι κανείς δεν πέθαινε επειδή δεν είχε να πληρώσει για την υγεία ή τη στέγαση,αλλά ασφαλώς θα ήμουν παρανοϊκός αν έλεγα ότι νοσταλγώ τέτοια χρεοκοπημένα μοντέλα.

Η Αβάνα μου άρεσε γιατί παρότι φτωχή διατηρούσε μια αξιοπρέπεια σε επίπεδο ανθρώπων που δύσκολα βλέπεις στην "πλούσια" Δύση.

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Σαν κάτοικος αυτής της πόλης νομίζω ότι έχει κάποια πράγματα να προσφέρει στον τουρίστα. Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν πολλά παραπάνω αλλά πλέον με αφορμή την οικονομική κρίση ίσως και να μη γίνει και τπτ. Αυτό που με απασχολεί είναι η νοοτροπία της πόλης που πάντα έβγαζε ένα κομπλεξ έναντι της Αθήνας (αυτοί έχουν μετρό εμείς όχι κτλ) και η μιζέρια που υπάρχει. Αντί να πούμε να κάνουμε κάτι να αναδείξουμε το ωραίο πρόσωπο της πόλης καθόμαστε και μιζεριάζουμε.
Το ότι γίνεται αναφορά της Θεσ/νίκης στο έντυπο αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι ειδικά στους καιρούς που ζούμε. Ας γίνει αυτό αφορμή να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας, και για εμάς και για τους τουρίστες που την επισκέπτονται.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κατ'εμέ η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη μοναδική,που εκπέμπει ένα σπάνιο,πολύτιμο αέρα ανατολής και βαλκανίων ταυτόχρονα.Με μικρές γωνιές πανέμορφες, σα να ξεπηδούν από το παρελθόν που τελευταία έχουν γίνει πολύ "in" και παρέχουν εναλλακτικές μορφές διασκέδασης.
Μια πολη με απίστευτα σημαντική κληρονονομιά από τη βυζαντινή και ρωμαική περίοδο. Προσωπικά σαν κάτοικο του κέντρου με συγκινεί ιδιαίτερα να μπορω να βρίσκομαι αντίκρυ σε τέτοια σημαντικά μνημεία - αξιοθέατα , να νιώθω κάθε μέρα την ενέργειά τους.
Οσον αφορά τους κομπλεξισμούς που προαναφέρθηκαν, ε , οι κομπλεξικοί άνθρωποι θα είναι πάντα κομπλεξικοί, είτε είναι πρωτευουσιάνοι είτε συμπρωτευουσιάνοι είτε επαρχιώτες, το ίδιο και οι μίζεροι, θα εκπέμπουν μιζέρια και στο πιο όμορφο περιβάλλον (και αχαριστία σε οποιοδήποτε αγαθό). Αυτά.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Συμφωνώ εν μέρει με την άποψη του travelladict όσον αφορά τα τεκτενόμενα και τις διάφορες πολιτισμικές και όχι μόνο δράσεις και εκδηλώσεις που ανεβάζουν την αίγλη της πόλης,προσελκύουν επισκέπτες και χαροποιούν κι εμάς τους θεσσαλονικείς που έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε,να τις ζήσουμε απο κοντά.
Δεν μπορώ όμως να μη συμφωνήσω και με την άλλη πλευρά...η καθημερινότητα , η ζωή στην πόλη όπως ελέχθη πιό πάνω και όπως το βιώνω κι εγώ πάει από το κακό στο χειρότερο.Τι να το κάνω πχ το φεστιβάλ κινηματογράφου(το αναφέρω τυχαία επειδή ως σινεφίλ το χαίρομαι ,το απολαμβάνω ιδιαίτερα οκ)όταν δεν έχω συγκοινωνίες;;ένα μετρό πάμε να φτιάξουμε και θα δούμε πόοοοοτεε;;;;;θα τελειώσει;
και τα τελευταία χρόνια πολύ ωραία και καλά γίνανε οι ποδηλατόδρομοι ώστε να παίρνεις το ποδηλατάκι σου από την δυτική η ανατολική πλευρά για να κατεβαίνεις στο κέντρο και πως καταντήσανε τώρα;;;; ντροπή και αηδία και όσοι μένουν θεσνίκη με καταλαβαίνουν....
η ρύπανση,τα μικροσωματίδια που έχουν καταστήσει τη θεσνίκη στο top των πόλεων με τη χειρότερη ατμόσφαιρα τουλάχιστον εδώ και μιά δεκαετία και συνεχώς οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και συνεχώς γίνονται συζητήσεις για υποθαλάσσιες καραβάκια και ό,τι άλλο για να αποφορτισθεί η πόλη από τον όγκο των οχημάτων και σε συζητήσεις μόνο μένουμε ...
η παντελής σχεδόν έλλειψη πρασίνου;;κάτι λέγαμε για πρώην στρατόπεδα που θα γίνονταν πάρκα....προς το παρόν το μόνο πράσινο το μόνο πράσινο είναι τα πάρκα του κέντρου κι εκείνα μιά σταλιά,
νέες συνοικίες που έγιναν πχ δυτικά όπου υπήρχαν χώροι και εκπονημένες μελέτες για χώρους πρασίνου και μέσα σε λίγα χρόνια στο υποτιθέμενο πράσινο ξεφύτρωσαν πολυκατοικίες και βλέπεις μόνο μπετόν;;
Πάλι καλά έγινε η νέα παραλία ,το λιμάνι, όσο για την ανάπλαση της παλιάς παραλίας.....επρόκειτο να δοθεί τον σεπτέμβριο αλλά ετσι όπως το βλέπω ...κάτσε μη φτάσουμε στον επόμενο σεπτέμβριο.Οπότε εδώ και ένα χρόνο;;;χάσαμε και τη μοναδική αναζωογονητική βόλτα στην παραλία...
Αυτά είναι χαρακτηριστικά μιάς αναπτυγμένης πόλης;;σου θυμίζου κάτι από Ν.Υόρκη η Βαρκελώνη;;
Τι να το κάνω λοιπόν αν έχω φεστιβάλ κινηματογράφου που ναι το λατρεύω ,όταν όμως την ίδια ώρα ανοίγω το παράθυρο μου και ο αέρας που αναπνέω βρωμάει ,κινδυνεύω από καρκίνο και οι ιθύνοντες.."αγρόν αγοράζουν"

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom