• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους "must" προορισμούς του 2011

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Καλο.
Δε σας βλεπω ομως να πολυτοποθετειστε στην ερωτηση μου.
Τελικα υπαρχει εμπαθεια ή οχι?
Νομίζω ότι απευθύνεσαι σε λάθος άτομα (αυτά που είναι online αυτή τη στιγμή τουλάχιστον). Πώς να τοποθετηθούμε σ' ένα θέμα που για μας δεν υφίσταται? (στην ουσία του εννοώ - μην παρεξηγηθούμε ώρα που είναι...)

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σαφεστατα και δεν υπαρχει για σας κατι τετοιο baba μου και αυτο το δειχνει η παρουσια ,τα λογια σας ,η παρεα που κανουμε σ αυτο το φορουμ.
Αυτο που ρωτησα κυριως ειναι ,αν ζωντας στην πολη αυτη,εχετε αντιληφθει μεταξυ συντοπιτων,γνωστων,συναδελφων σας τετοιου ειδους συναισθηματα ,λογια,αποψεις....
Υπαρχει τελικα αυτη η κοντρα ή ειναι μυθος?

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σαφεστατα και δεν υπαρχει για σας κατι τετοιο baba μου και αυτο το δειχνει η παρουσια ,τα λογια σας ,η παρεα που κανουμε σ αυτο το φορουμ.
Αυτο που ρωτησα κυριως ειναι ,αν ζωντας στην πολη αυτη,εχετε αντιληφθει μεταξυ συντοπιτων,γνωστων,συναδελφων σας τετοιου ειδους συναισθηματα ,λογια,αποψεις....
Υπαρχει τελικα αυτη η κοντρα ή ειναι μυθος?
Τώωωρα κατάλαβα τι είδους απάντηση θες (δεν έπιασε η βαφή την τελευταία φορά κι έχει παρενέργειες - πρέπει ν' αλλάξω κομμωτήριο):

Ε, λοιπόν ναι, είναι μύθος διότι παντού υπάρχει ένας μύθος.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καλο.
Δε σας βλεπω ομως να πολυτοποθετειστε στην ερωτηση μου.
Τελικα υπαρχει εμπαθεια ή οχι?
Απο μερικους υπαρχει ναι.
Εχω φιλους που ουτε να πατησουν το ποδι τους δεν θελουν στην Αθηνα.
Ξερω ομως και ανθρωπους, με πρωτο και καλυτερο τον εαυτο μου, που την λατρευουν.
Για τους Αθηναιους, ελαχιστες αποψεις ειναι θετικες και οι περισσοτερες απο ουδετερες εως καποιες αρνητικες. Αυτο ομως εχει να κανει με τους ρυθμους στην Αθηνα και την αποξενωση απο το συνανθρωπο.
Σε γενικες γραμμες παντως δε νομιζω οτι καποιος Αθηναιος αντιμετωπιζεται "ρατσιστικα" στην Θεσσαλονικη.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οχι και γω σε γενικες γραμμες δεν αντιμετωπισα 'ρατσισμο'.
Οταν λες δεν θελουν να πατησουν το ποδι τους στην Αθηνα εννοεις ως πολη-τοπο προορισμου ή για τους ανθρωπους της?
Δηλ θελεις να μου πεις οτι υπαρχουν καποιες αρνητικες αποψεις επειδη θεωρουν τους Αθηναιους αποξενωμενους μεταξυ τους,ρομποτ που τρεχουν ολη μερα και κυνηγουν στοχους?
Γιατι εγω εχω σχηματισει την εντυπωση οτι αυτο που ενοχλει ειναι το οτι τα περισσοτερα μεγαλα εργα ,εκδηλωσεις,υπηρεσιες ειναι στην Αθηνα,τα περισσοτερα χρηματα διατιθενται εκει και υπαρχει μια ταση γενικα να προβαλεται η πρωτευουσα ως το "κεντρο" της χωρας σε βαρος,πολλες φορες των υπολοιπων πολεων.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
εμπάθεια ως ένα σημειο υπάρχει και δικιολογήται απο την εδω και δεκαετίες κατα συρροήν αδικία απέναντι όχι μόνο προς την θεσ/κη αλλά και προς όλες τις άλλες πόλεις. Το κράτος των αθηνων εκανε τα πάντα για να μην γινει ποτε αποκέντρωση, δε ξέρω γιατί αλλά έτσι έγινε, όλα τα μεγαλα έργα στην αθήνα και αλλού τπτ.. οπότε βλέποντας αυτές τις αδικίες δημιουργηται μια εμπάθεια.... βεβαία αυτη εκδηλώνεται με διάφορους απαράδεκτους τρόπους κατα καιρούς (όχι δεν εχω καμμία εμπάθεια προσωπικά...)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οχι και γω σε γενικες γραμμες δεν αντιμετωπισα 'ρατσισμο'.
Οταν λες δεν θελουν να πατησουν το ποδι τους στην Αθηνα εννοεις ως πολη-τοπο προορισμου ή για τους ανθρωπους της?
Δηλ θελεις να μου πεις οτι υπαρχουν καποιες αρνητικες αποψεις επειδη θεωρουν τους Αθηναιους αποξενωμενους μεταξυ τους,ρομποτ που τρεχουν ολη μερα και κυνηγουν στοχους?
Γιατι εγω εχω σχηματισει την εντυπωση οτι αυτο που ενοχλει ειναι το οτι τα περισσοτερα μεγαλα εργα ,εκδηλωσεις,υπηρεσιες ειναι στην Αθηνα,τα περισσοτερα χρηματα διατιθενται εκει και υπαρχει μια ταση γενικα να προβαλεται η πρωτευουσα ως το "κεντρο" της χωρας σε βαρος,πολλες φορες των υπολοιπων πολεων.
Στα 2 ερωτηματα ναι σε ολα.

Στα οσα λες σχετικα με τα εργα και τα λοιπα, δεν κατηγορει κανεις τους κατοικους της Αθηνας γι αυτα.

Εκεινο που μας ξενιζει περισσοτερο ειναι η νοοτροπια σας και ο τροπος ζωης. Μπορει να ειμαστε ολοι στην Ελλαδα, αλλα ειλικρινα σου μιλαω, οταν πηγα πρωτη φορα στην Αθηνα, νομιζα οτι βρισκομαι σε αλλη χωρα.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ισχυουν λοιπον τα οσα λεω παραπανω και επιβεβαιωνονται .
Εγω συμφωνω με τα λεγομενα σου Λευτερη .
Αν δεν μοιραζοταν ανισοποσα το καρπουζι ..ουτε θα υπηρχε τετοια μεγαλη συγκεντρωση πολιτων στην Αθηνα με ολα τα γνωστα ,συνεπακολουθα προβληματα και πολλοι νεοι ανθρωποι απο περιφερειακες ,μικροτερες πολεις δεν θα μετοικουσαν εδω αν ειχαν υποδομες και στις πολεις τους.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Στα 2 ερωτηματα ναι σε ολα.

Στα οσα λες σχετικα με τα εργα και τα λοιπα, δεν κατηγορει κανεις τους κατοικους της Αθηνας γι αυτα.

Εκεινο που μας ξενιζει περισσοτερο ειναι η νοοτροπια σας και ο τροπος ζωης. Μπορει να ειμαστε ολοι στην Ελλαδα, αλλα ειλικρινα σου μιλαω, οταν πηγα πρωτη φορα στην Αθηνα, νομιζα οτι βρισκομαι σε αλλη χωρα.
Αυτο τριπακια ειναι μια οπτικη που-ομολογω -δεν την εχω ακουσει συχνα.
Πιο πολυ ακουω αυτο που λεει ο Λευτερης για την ανιση κατανομη.
Για καντο μου πιο λιανα.
Νοοτροπια-τροπος ζωης -αλλη χωρα?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτο τριπακια ειναι μια οπτικη που-ομολογω -δεν την εχω ακουσει συχνα.
Πιο πολυ ακουω αυτο που λεει ο Λευτερης για την ανιση κατανομη.
Για καντο μου πιο λιανα.
Νοοτροπια-τροπος ζωης -αλλη χωρα?
Η Θεσσαλονικη ειναι μια πολη που κατα βαθος παραμενει χωριο. Οι κατοικοι της εχουν χωριατικη συμπεριφορα με την θετικη εννοια του ορου.

...θα προσθεσω τους ανθρωπους της. Την αυθεντικοτητα, τη ζεστασια, τη φιλικοτητα, τη φιλοξενια, το ενδιαφερον, το κεφι, τη ζωντανια, την καρντασοσυμπεριφορα τους.
Ειστε (πολλοι, οχι ολοι) απομακροι, πιο ψευτικοι, κατα βαση αφιλοξενοι, λιγο μαμουχαλοι. Ειστε ομως πιο ευγενικοι, οφειλω να το αναγνωρισω.

Τελοσπαντων, εγω ειμαι ο τελευταιος που θα πω κακια λογια, γιατι και την Αθηνα ως πολη λατρευω και καποιοι απο τους καλυτερους μου φιλους ειναι Αθηναιοι.

Διαφορετικη χωρα γιατι ειχα βρει τα παντα διαφορετικα, απο το φαγητο μεχρι απο την αντιμετωπισει που ειχα οταν μιλουσα σε καποιον. Χωρις αυτο να σημαινει οτι τα εβρισκα χειροτερα ή καλυτερα . Αν και στο φαγητο μπροστα σας δεν παιζομαστε:lol:

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
κοίτα η αλήθεια ειναι ότι η Αθήνα δεν έχει καρντάσια:haha:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Το 2000 που ειχα ανεβει πραγματι το φαγητο μου φαινοταν καλυτερο.
Τωρα πια εχει τοσα εστιατορια η Αθηνα ...τοσες διαφορετικες γευσεις που δε νομιζω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα.Δυο τυχαια παραδειγματα :1. Ο "Κανδαυλος" στο γκαζι εχει τεραστιες πιτες(οπως ειχα βρει πανω) 2. Το 2000 μου ειχαν κανει μεγαλη εντυπωση οι μπουγατσες..τωρα ξεφυτρωνουν μπουγατσαδικα σε καθε γωνια.
Μπορω να καταλαβω τη διαφορετικη χωρα γιατι και μενα μου φαινονταν καποια πραγματα παραξενα ...αυτη η "οζα' με ειχε στειλει.
οσο για το ψυχροι-απομακροι..τι να σου πω βρε τριπακια δεν νομιζω οτι εχει να κανει με τον κατοικο της πολης αλλα με τον καθε χαρακτηρα ανθρωπου.
Ουτε πιο θερμοι,ουτε πιο επικοινωνιακοι μου ειχαν φανει οι Θεσσαλονικεις και τους εζησα ενα χρονο.Αν ηταν καποιος χαρακτηρας να ειναι βαρυς και κλειστος θα ηταν.
Τωρα για το ψευτικοι ..δεν ξερω πως το εννοεις (μην το καταλαβαινω και λαθος )αλλα οτι ποζεριες κανουν οι δικοι μας σε Γλυφαδα-Κηφισια και Κολωνακι ..το ιδιο εκαναν και πανω στη Νικης.αμαξι..μαλλι..τσαντικο ακριβο...γυαλι ..ποια εχει πιο πλατινα μαλλι και πιο μακρυ ποδι και τα συναφη.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios