ZephX
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- Azerbaijan/Bhutan
Διαβάζω με θρησκευτική ευλάβεια τις Κυριακάτικες NY Times. Δυστηχώς απο τότε που μετακόμισα απο την Αμερική έχω μόνο την iPhone version, αλλά όπως και να έχει Κυριακή χωρίς NY Times δεν υπάρχει.Οπως και να 'χει ειναι μια καλη διαφημιση της -παντελως αγνωστης στην Αμερικη- Θεσσαλονικης. Δεν αρκει βεβαια για να προσελκυσει τουριστες στην πολη.
Να πώ ότι βρήκα τη φετινή λίστα αδιαφόρη σε σχέση με περασμένες χρονιές. Δεν μου έκανε έκπληξη ότι μπήκε η Θεσ/νική στη λίστα. Με εξέπληξε όμως ο λόγος, αν και οι Times έχουν γράψει για την art/alternative scene στην Ελλάδα αρκετές φορές στο παρελθόν (Next Stop - Salonika - Greek Youth Remake ‘Seattle of the Balkans’ - NYTimes.com).
Διαφωνώ όμως με τον κο τριπάκια. Η Θεσ/νική δεν είναι άγνωστη σε όλους τους Αμερικανούς. Είναι αγνώστη για τους Αμερικανούς που οι αντιστοιχούν σε Έλληνες που δεν γνωρίζουν το Memphis ή το St. Louis.
Για τους Αμερικανούς που βρίσκουν ένα ρομαντισμό στην κουλτούρα της Ευρώπης (ως high modernity) στην προ-40 εποχή σίγουρα θα έχει πάρα πολλά να πεί σαν πολή. Σίγουρα Βιέννη ή Πράγα δεν είναι αλλά πιστεύω ότι ο επισκέπτης το ξέρει ήδη αυτό. Η ιστορία της Θεσ/νίκης είναι όντως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά το γεγονός ότι δεν την βλέπεις ξεκάθαρα μπρόστα σου όταν πας στην πόλη άλλα το αισθάνεσαι στον αέρα (όταν δεν μυρίζεις γύρο ή το Θερμαικό) είναι αυτό που για εμένα της δίνει αυτη την αίσθηση νοσταλγίας. Ο Mazower το έπιασε αυτό και γι'αυτό το βιβλίο συγκίνησε τόσο κόσμο που γνωρίζω στην Αμερική.
Για περισσότερα εδώ... http://travel.nytimes.com/2005/03/13/travel/13armchair.html?_r=1