• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εurovision 2010

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
dik-7;18295 Αγαπητή rethimno αν διαβάσεις λίγο παρακάτω το μήνυμα της latina και άλλων φίλων θα καταλάβεις ότι δεν είμαι ο μοναδικός. Δηλαδή σύμφωνα με τη λογική σου το τραγούδι της Λιθουανίας το 2006 we are the winners of eurovision ήταν καλό τραγούδι που ήρθε έκτο (καλύτερη θέση από αυτή του Αλκαίου). Συγνώμη αλλά δε θα πάρω.:)[/quote said:
Δεν με παρακολουθεις φιλε μου...δεν εγραψα ποτε οτι μου αρεσε το συγκεκριμενο τραγουδι της Λιθουανιας.....μπορει καποια να ειναι στα δικα μου μουσικα ακουσματα και να μη παρουν καλη θεση.....δεν σημαινει οτι θα ερθει η συντελεια του κοσμου....

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
άλλο να σε πάρει ο ύπνος από τις μπαλάντες και άλλο δεν ήταν καλά τραγούδια.

Απλώς δεν υπήρχαν εμφανίσεις τύπου Ουκρανία 2007/2009

ο διαγωνισμός βελτιώνεται κάθε χρονιά αν και προτιμώ την περσινή eurovision. είχε πολλές διαφορετικές συμμετοχές για όλα τα γούστα και αξιόλογους καλλιτέχνες.

Εγώ πάλι γιατί κατάλαβα ότι μερικοί από εσάς προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το τραγούδι του Αλκαίου ήταν καλό, επειδή διαψεύστηκαν οι προβλέψεις κάποιων (και όχι πάντως οι δικές μου) περί πάτου και βγήκε 8ο ενώ για λίγους ψήφους θα ήταν 5ο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
2ο βραβειο κρτικων ολων των χωρων για την εμφανιση του, με πρωτο τον Ισραηλινο Milik

Στη 2η θεση απο την Αυστραλιανη ηλεκτρονικη ψηφοφορια του καναλιου 'SBS' με πρωτη τη Τουρκια (δεν ειναι οι Ελληνες οι μοναδικοι μεταναστες στην Αυστραλια, ουτε περισσοτεροι απο τους Αυστραλους )

2η θεση στη ψηφοφορια του πρωτου ημιτελικου με πρωτο το Βελγιο
Κοροϊδευόμαστε?
Ποιοί είναι οι "κριτικοί όλων των χωρών" ?
Σε τι διαφέρει η ψηφοφορία της Αυστραλίας από ένα οποιοδήποτε internet poll (που απλώς ψηφίζουν οι πιο φανατισμένοι?)
Και τι σχέση έχει η ψηφοφορία του 1ου ημιτελικού, που έγινε υπό άλλες συνθήκες?

Αν ξεκινουσαμε απο τους 120 βαθμους δεν θα πατωναν καποια τραγουδια (ρακιντζης, μαντω, κ.λ.π) θα ειμαστε μονιμως στη δεκαδα
Δεν αναφέρομαι στην προ-Ρουβά περίοδο, όπου το star channel δεν είχε ανακαλύψει το διαγωνισμό, και το κοινό του στην Ελλάδα ήταν ανύπαρκτο.... Επαναλαμβάνω και επιμένω ότι πήραμε το minimum δυνατό, που θα το παίρναμε ακόμα κι αν είχαμε στείλει την Έφη Θώδη να τραγουδάει στα Αγγλικά. Ή μήπως τότε να πηγαίναμε και καλύτερα?

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Ατυχης ο χαρακτηρισμος σου, δεν το εχω κανει ποτε οσο καιρο ειμαι στο φορουμ

Ποιοί είναι οι "κριτικοί όλων των χωρών" ?
Εκτος απο το κοινο φετο ψηφισαν και κριτικες επιτροπες απο καθε χωρα, και το αποτελεσμα ηταν 50-50 μαζι με τη ψηφο του κοινου

Σε τι διαφέρει η ψηφοφορία της Αυστραλίας από ένα οποιοδήποτε internet poll (που απλώς ψηφίζουν οι πιο φανατισμένοι?)
Και τι σχέση έχει η ψηφοφορία του 1ου ημιτελικού, που έγινε υπό άλλες συνθήκες?
Μη τα περιμενεις ολα απο εμενα...σκεψου και λιγο...

EvNick

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
USA - JAPAN - AUS
Παιδιά αν δεν σας άρεσε το ΟΠΑ, μην λέτε ότι ήταν χαλια το τραγούδι γιατί δεν ήταν. Το ΟΠΑ τα πάει πολύ καλά στα itunes επίσης, και βρίσκεται και ψηλά στα charts της Φινλανδίας!! Δεν είναι σε όλες τις χώρες στα charts αλλά σε αρκετές.

Επίσης όπως είπα αν πέρναμε το 10ρι της Βουλγαρίας (που το περιμέναμε) και ένα 7αρι από την Αρμενία (που επίσης το περιμέναμε) τώρα θα βρισκόμασταν στην 4η θέση...Οπότε ο Γιώργος τα πήγε τέλεια, είτε σας αρέσει είτε όχι.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ok...πάω πάσο! Τι να πω άλλωστε; Όπως την βρίσκει ο καθένας! :shock::shock::shock: :haha::haha::haha:

Λογικό δεν είναι? Όταν η συμμετοχή είναι εμφανώς πολύ χάλια, ποιός θα τη χρηματοδοτήσει?
Αν ήταν από την πλευρά των διαφημιστών, προφανώς έκαναν λάθος εκτίμηση τελικά, γιατί όποιος αναλάμβανε βασικός σπόνσορας θα είχε πολύ καλή προβολή. Προφανώς όμως, δεν έγινε καμία κίνηση από την πλευρά της ΕΡΤ να βρεθεί σπόνσορας και αυτό το είχαν εκδηλώσει πριν επιλέξουμε τραγούδι.

Πήρε 2 βαθμούς από τη Μολδαβία και 3 βαθμούς από την Αρμενία.
Ε...2 βαθμούς από την Μολδαβία...και 3 βαθμούς μόνο από την Αρμενία που σταθερά μας έδινε καλή βαθμολογία. Αν και η Αρμενία δεν ανήκει στο μπλοκ του Σοβιετικού Γιουροβιζιονοσυνασπισμού.

Όπως είπα και πιο πριν, έκανε την "υπέρβαση" και πήρε περίπου ίσους πόντους με το Σάκη πέρισι... Έπιασε το minimum που μπορεί να πιάσει η Ελλάδα. Έχοντας στο "τσεπάκι" (ότι τραγούδι και να στείλουμε) τους 12 πόντους από Αλβανία, Κύπρο, Ην. Βασίλειο & κάποιες καλές θέσεις από τα Βαλκάνια και τις χώρες με έντονη Ελληνική μεταναστευτική παρουσία, ξεκινάμε από τους 120 περίπου πόντους.

Αλλά, σε ένα διαγωνισμό που έχει πολύ μεγαλύτερη προβολή και δημοσιότητα εντός της Ελλάδας από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ΜΑΖΙ, είναι φυσικό επακόλουθο ότι θα στέλνουμε τραγουδάκια που στοχεύουν στην Εσωτερική μας αγορά κι όχι στη διεθνή/Ευρωπαϊκή, και που φυσικό είναι εκεί να πατώνουν.
Η καραμέλα των σταθερών βαθμών που παίρνουμε ότι και να στείλουμε είναι ένας μύθος. Για να στείλουμε καμιά παπάρα κάποια χρονιά και σας λέω εγώ αν θα μαζέψουμε αυτό τον κόσμο που σταθερά μας ψηφίζει. Αυτοί που μας ψηφίζουν, μας ψηφίζουν γι' αυτό που είμαστε και διότι στέλνουμε αξιοπρεπείς συμμετοχές. Η Αγγλία για παράδειγμα, έχει περισσότερους Κύπριους φοιτητές. Γιατί δεν τα καταφέρνει λοιπόν να μαζέψει τους βαθμούς και ψηφίζουν όλοι σταθερά τις ελληνικές συμμετοχές;

Πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους, ότι από εμάς, περιμένουν συγκεκριμένα είδη τραγουδιού, δεν μπορείς να πας με κάτι που δεν θα έχει τον ελληνικό χαρακτήρα μέσα του, άμεσα ή έμμεσα.

Δηλαδή σύμφωνα με τη λογική σου το τραγούδι της Λιθουανίας το 2006 we are the winners of eurovision ήταν καλό τραγούδι που ήρθε έκτο (καλύτερη θέση από αυτή του Αλκαίου).
Συγνώμη αλλά δε θα πάρω.:)
Καλά, μην είσαι σίγουρος ότι είναι καλύτερη η θέση από αυτήν που πήρε ο Αλκαίος. Τότε υπήρχε μόνο televoting και μέχρι να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα του televoting, δε μπορούμε να το κρίνουμε αυτό.

Το επίπεδο ήταν χαμηλό (όπως είναι συνήθως, άλλωστε), αλλά είχε συνολικά πολύ καλύτερες φωνές (όχι τραγούδια) από τους τελευταίους διαγωνισμούς.

Το "we are the winners of eurovision" μπορεί να μην ήταν καλό τραγούδι, αλλά τουλάχιστον είχε χιούμορ. Και νομίζω ότι μάλλον με αυτό το κριτήριο ψηφίστηκε και έφθασε τόσο ψηλά στην κατάταξη.
Εγώ πάντως γέλασα πολύ μαζί τους και είναι από τα λίγα τραγούδια που θυμάμαι σε συζητήσεις για τις πιο cult συμμετοχές του διαγωνισμού.:haha:
Κι άλλωστε είπαμε...χωρίς το κιτς στοιχείο, χάνει την νοστιμιά του ο διαγωνισμός!

Sorry αλλά κάνεις λάθος και η σύγκριση είναι τουλάχιστον ατυχής.

Αφού δεν το είχε η κοπέλα στα αγγλικά, να το τραγουδούσε στα ουκρανικά. κανείς δεν της είπε ότι στην eurovision τα αγγλικά είναι αναγκαστικά. εξάλλου, δεν πήγαιναν για πρωτιά.
Sorry...αλλά καθόλου δε με χάλασε προσωπικά! Δεν έχω τέτοια κόμπλεξ εγώ.

Εγώ πάλι γιατί κατάλαβα ότι μερικοί από εσάς προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το τραγούδι του Αλκαίου ήταν καλό, επειδή διαψεύστηκαν οι προβλέψεις κάποιων (και όχι πάντως οι δικές μου) περί πάτου και βγήκε 8ο ενώ για λίγους ψήφους θα ήταν 5ο.
Μια χαρά ήταν για τον διαγωνισμό! Άλλωστε, δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα που φέρνει στον διαγωνισμό, αλλά το γεγονός ότι παρασκηνιακά και ανάμεσα στους φαν, κέρδισε τις εντυπώσεις και τα καταφέραμε επισκιάσουμε το επίσημο σλόγκαν του διαγωνισμού με το.... "everybody says......OPA!!!"

Δεν αναφέρομαι στην προ-Ρουβά περίοδο, όπου το star channel δεν είχε ανακαλύψει το διαγωνισμό, και το κοινό του στην Ελλάδα ήταν ανύπαρκτο.... Επαναλαμβάνω και επιμένω ότι πήραμε το minimum δυνατό, που θα το παίρναμε ακόμα κι αν είχαμε στείλει την Έφη Θώδη να τραγουδάει στα Αγγλικά. Ή μήπως τότε να πηγαίναμε και καλύτερα?
Δηλαδή, δεν κατάλαβα... βλέπουν όλοι οι Ευρωπαίοι ΣΤΑΡ και γι' αυτό μας ψηφίζουν; Έλεος ρε παιδιά! Δεν αφήνετε τις μπούρδες λέω εγώ; Μου γίνατε όλοι Γιουροβιζιονολόγοι τώρα! Είπαμε, αυτός ο τίτλος ανήκει μόνο σε μένα και την Λατίνα! :clap::clap::clap:

Όσο για το ότι θα παίρναμε αυτούς τους πόντους ότι και να στέλναμε, αυτά είναι εικασίες, προσωπικές σας εκτιμήσεις που δεν έχουν αποδειχτεί ακόμη και δεν ξέρουμε αν θα αποδειχτούν ποτέ στο μέλλον. Οπότε εντάσσεται κι αυτό στο πλαίσιο τους μπουρδολογίας που ανέφερα παραπάνω.

Παιδιά αν δεν σας άρεσε το ΟΠΑ, μην λέτε ότι ήταν χαλια το τραγούδι γιατί δεν ήταν. Το ΟΠΑ τα πάει πολύ καλά στα itunes επίσης, και βρίσκεται και ψηλά στα charts της Φινλανδίας!! Δεν είναι σε όλες τις χώρες στα charts αλλά σε αρκετές.
Έλα ρε τώρα...τι λες φίλε μου! Οι Έλληνες της διασποράς ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα και αγοράζουν ξανά και ξανά το τραγούδι του Αλκαίου για να το ανεβάσουν! Πολύ μυαλό θέλει για να το σκεφτείς; :bleh::bleh::bleh:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Οποιος διαβάσει ολόκληρο το παραπάνω μήνυμα του cake, κερδίζει ταξίδι ενός μήνα στο Dubai ολα πληρωμένα!!!
Cake,το ξενοδοχείο θα έχει και πρωινό???????:cool:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Να πως θα είχαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, εάν ψήφιζαν μόνο οι χώρες που συμμετέχουν στον τελικό, όπως γίνονταν παλιότερα:

1. Germany - 122
  2. Romania - 119
  3. Greece - 112
  4. Turkey - 107
  5. Azerbaijan - 106
  6. Armenia - 106
  7. Georgia - 86
  8. Ukraine - 78
  9. Belgium - 78
  10. Denmark - 76
  11. France - 64
  12. Russia - 61
  13. Spain - 44
  14. Israel - 37
  15. Albania - 35
  16. Portugal - 31
  17. Serbia - 31
  18. Bosnia & Herzegovina - 31
  19. Moldova - 27
  20. Iceland - 26
  21. Norway - 18
  22. Belarus - 17
  23. Ireland - 15
  24. Cyprus - 13
  25. UK - 10
Δεν πάω να αποδείξω τίποτα, είναι απλά ένα ενδιαφέρον στατιστικό που παρακολουθούμε κάθε χρόνο, κι άλλες φορές μας ευνοεί, άλλες πάλι όχι.

Last edited by a moderator:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Οποιος διαβάσει ολόκληρο το παραπάνω μήνυμα του cake, κερδίζει ταξίδι ενός μήνα στο Dubai ολα πληρωμένα!!!
Cake,το ξενοδοχείο θα έχει και πρωινό???????:cool:
Οκ...τρέχω να το διαβάσω και επιστρέφω να με ενημερώσεις για τις διαδικασίες παραλαβής του δώρου μου! :bleh:

Εδώ διάβασες το άλλο που ήταν τουλάχιστον 3πλάσιο απ' αυτό...και κόλλησες στο τελευταίο; :haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Γουστάρω σελίδες και σεντόνια!!!!
Ασε που ειναι πλήρως τεκμηριωμένα!!!:shock:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Below you can see the Eurovision Song Contest Final TV ratings in Greece year by year since 1992:
9/5/1992 32,9
15/5/1993 38,1
30/4/1994 19,9
13/5/1995 14,9
18/5/1996 16
3/5/1997 19,3
9/5/1998 16,4
29/5/1999 14,6
13/5/2000 9,8
12/5/2001 24,3
25/5/2002 50
24/5/2003 58,9
15/5/2004 75,5
21/5/2005 82,3
20/5/2006 82,6
12/5/2007 74,4
24/5/2008 78,8
16/5/2009 78,9
29/5/2010 72,5

Οι τηλεθεάσεις του διαγωνισμού στην Ελλάδα από το 1992 που υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία.
Όπως βλέπετε...και επί Μαντούς - Ρακιντζή τα ποσοστά της τηλεθέασης δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητα.

Last edited by a moderator:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Γουστάρω σελίδες και σεντόνια!!!!
Ασε που ειναι πλήρως τεκμηριωμένα!!!:shock:
Δεν χρειάζεται τεκμηρίωση όταν είσαι Γιουροβιζιονολόγος! Αποφασίζομεν και διατάζομεν απλά και δημοκρατικά και επιβάλλουμε την γνώμη μας με το έτσι θέλω! :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom