• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εurovision 2010

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Είδα στη Γερμανία ένα κομμάτι του τελικού και χάρηκα που κέρδισαν αυτοί. Ούτως ή άλλως μου άρεσε το τραγούδι, οπότε ένας λόγος παραπάνω που βρισκόμουν εκεί εκείνη τη στιγμή!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Και εγω συντάσσομαι με την άποψη οτι το κυπριακό τραγούδι ήταν παρασσάγγας καλύτερο από το βελγικό και απορώ πως και οι Άγγλοι δεν έδωσαν ούτε μια ψήφο στον νεαρό Ουαλλό. Εκεί γιατί άραγε δεν λειτούργησαν οι συμμαχίες; Στην Αγγλία άλλωστε δεν υπάρχει και αρκετή κυπριακή παροικία; Μα ούτε έναν βαθμό να μην πάρει από τη Γηραιά Αλβιώνα; Έναν ταπεινό τελευταίο βαθμό;
Το είπαμε, είναι διάφοροι παράγοντες που μετράνε!

Καταρχήν, το γνώριζαν οι Άγγλοι ότι είναι Ουαλός ο τραγουδιστής; Ήταν γνωστός σε εκείνους; Προωθήθηκε αυτό από την Κύπρο; (που δεν προωθήθηκε).

Κι επίσης, το πιο σημαντικό... αυτό που έχω γράψει πολλές φορές και κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Οι Ευρωπαίοι, περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα από την κάθε χώρα. Από εμάς έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι τόσο παλιότερα που είχαμε μόνο επιτροπές, όσο και τα τελευταία χρόνια που έχουμε televoting ...ότι για να τραβήξουμε ψήφους θα πρέπει να έχουμε ελληνικό ή έθνικ στοιχείο στο τραγούδι μας. Τόσο η Άννα Βίσση όσο και ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκαν αρκετές θέσεις πιο πίσω γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Εκτός κι αν στείλουμε το σούπερ γουάου τραγούδι.

Προς Cakenet:
Μην κρατάς επιλεκτικά μόνο ένα κομμάτι απ' όσα έγραψα, γιατί κάπου παρακάτω-παραπάνω έγραψα ότι τους ξέφυγαν κιόλας αρκετά τα κοντέρ με τις πρωτιές τα τελευταία χρόνια, άρα γι' αυτό και τα 76 ποντάκια διαφοράς από τον δεύτερο νικητή.

Διαβάζω μόνο όπου απαντάς σε εμένα. Σιγά και μην καθίσω να διαβάζω σεντόνια για την Eurovision. Και πάλι δηλαδή είτε έρχεσαι στα λόγια μου λέγοντας οτι η πρωτιά δεν μπορεί να ελεγχθεί και το πρώτο τραγούδι ξεφεύγει πολύ μπροστά, είτε εννοείς οτι ο διαγωνισμός είναι απολύτως στημένος οπότε περιμένω να δω τι στοιχεία έχεις να παρουσιάσεις δημοσίως, να τα λάβουν υπόψη τους και οι διοργανωτές, μπας και του χρόνου μπει σε τάξη ο διαγωνισμός και μπας δεν ξαναπαρουσιαστούν τα αίσχη των τελευταίων ετών, δηλαδή από τότε που κέρδισε η Παπαρίζου και δώθε.
Έλα τώρα..τόσα και τόσα δικά σου σεντόνια έχουμε διαβάσει εδώ μέσα κατά καιρούς! Μην φέρεσαι εγωιστικά και αν θέλεις να πάρεις τις απαντήσεις να τα διαβάσεις όλα, επαναλαμβάνομαι ήδη αρκετά για να συνεχίσω να επαναλαμβάνομαι κι άλλο.

Απορία. Εγώ πρέπει να ντρέπομαι που από τον διαγωνισμό μου έμειναν μόνο οι πίτσες και οι μπύρες? Ως γνωστόν είμαι και λίγο εως πολύ κουφάλογο.:haha::haha:
Καθόλου δεν πειράζει! Μιλάμε για έναν διαγωνισμό που τον βλέπει κανείς για να περάσει καλά. Μάλλον θα πρέπει να ντρέπεται όποιος τον παίρνει πιο σοβαρά από αυτό, καθώς και όποιος τον υποτιμά. Όποιος βρίσκεται στο ενδιάμεσο από αυτά τα δύο, φυσιολογικό πλαίσιο, είναι μια χαρά!

Δε μπορώ να κάνω παράθεση όλο το κείμενό σου, πάει πολύ.

Δυστυχώς δεν κάθησα να ακούσω κάθε κομμάτι 100 φορές να δώ τι είναι ποιοτικό και τι εμπορικό....τι να κάνουμε, έτσι είναι ο διαγωνισμός. Ακούς 1-2 φορές και ψηφίζεις αυτό που σ'αρέσει.
Όσο για τα ερμηνευτικά λάθη, είναι σα να λές ότι μπορεί να βρεθώ κάπου και να παίξω πιάνο και να κάνω 1-2 λάθη και να σημαίνει αυτόματα ότι δεν είμαι καλός πιανίστας επειδή έκανα κάποια λάθη, συγνώμη αλλά επειδή αυτά τα έχω περάσει, θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου.
Όσο για την Άσπα, ας τη στείλουμε, μ'αρέσει πολύ!!!!!!! :D Αλλά δε μας είπες, ποιό τραγούδι σ' άρεσε για πρωτιά εσένα; :rolleyes:

Να γράψω και κάτι γενικά, για τα περί στημένων κλπ, όταν βγήκε η Παπαρίζου και όσες φορές βγήκαμε τρίτοι όλα ήταν μια χαρά δίκαια, όταν είμαστε μετά τη πέμπτη θέση, είναι στημένα. Πολύ μεγάλη ιδέα έχουμε μερικές φορές για τον εαυτό μας και αυτό μας κάνει χειρότερους...
1) δεν με παρακολουθείς, γιατί και δήλωσα ότι θα ήμουν ευχαριστημένος αν κέρδιζε οποιαδήποτε χώρα από αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις 3-7, την 10η και κάποιες άλλες.

2) Επίσης, δεν μπορείς να με συγκρίνεις με όλους τους υπόλοιπους γιατί δεν ξέρεις πότε διαφώνησα και πότε όχι. Άλλωστε το δήλωσα ξεκάθαρα ότι η θέση μας (και ειδικά με τις τόσο μικρές διαφορές που είχαμε στις θέσεις 4-9) είναι μια χαρά και μόνο ικανοποιημένους θα πρέπει να μας αφήσει. Διαφώνησα ξεκάθαρα σε κάποια πράγματα, όπως στο ότι δεν ήθελα να κερδίσει η Γερμανία φέτος με την συγκεκριμένη τύπισσα που μου βγάζει πολύ αρνητική ενέργεια και δεν θεωρώ ότι ήταν τόσο μεγάλο φαβορί ώστε να κερδίσει με τόσο μεγάλη διαφορά. Και μην μου πεις ότι είναι μουσικός διαγωνισμός, γιατί θα σου πω ότι είναι τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός, όχι ραδιοφωνικός, εκεί μπορεί και να είχαν αλλιώς τα πράγματα.

3) δεν μιλάω για τον καλλιτέχνη που θα του φύγει και ένα λαθάκι, μιλάω για την συγκεκριμένη τύπισσα που δεν το είχε γενικώς και τα λάθη πήγαιναν κι έρχονταν σε όλες τις πρόβες. Η βαρεμάρα έκανε μπαμ από χιλιόμετρα και καλλιτέχνης που δεν βάζει ψυχή στο τραγούδι του, όσο ωραίο και να είναι, δεν με κερδίζει. Αντιθέτως, καλλιτέχνης με ψυχή και με δύο λαθάκια παραπάνω, δεν με ενοχλεί καθόλου.

Εύγε Ντίνα μου, τα πνεύματά μας συναντώνται. Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ. Κι αν δεν βαριόμουν αυτό θα ψήφιζα.
Απορίας άξιον τι κάνουν αυτές οι επιτροπές που δεν είδα να ξεχνάνε ποιούς έχουν γειτόνους αν και υποτίθεται έχουν αμιγώς καλλιτεχνικά κριτήρια. Πάντως οι επιτροπές νομίζω είναι πιο εύκολο να χειραγωγηθούν σε μια γραμμή πχ βγάλτε Γερμανία να τελειώνει το πράγμα.
Οφείλω για την ισορροπία των πραγμάτων, δικαιώνοντας τον Αντώνη, να αναφέρω ότι τα μέλη των OGAE που αν μη τι άλλο ακούνε και ξανακούνε τα τραγούδια, 2η είχαν τη Γερμανία σε προτιμήσεις (εμάς 15ους......):evil:
Αλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Η διαφορά στη ψηφοφορία κατέδειξε ότι το τραγούδι άρεσε. Κι εμείς εδώ θάψαμε το δύσμοιρο Αλκαίο, του σούραμε τα εξ'αμάξης αλλά αυτός κατόρθωσε να πλασαριστεί αξιοπρεπώς, που σημαίνει ότι άρεσε :shock:
1) καλά, αν σε πάω σε έναν διαγωνισμό των fan club κι αν δεις τι διαλέγουν οι fan για να διαγωνιστούνε, δε θα μείνεις και με τις καλύτερες εντυπώσεις για τα γενικότερα γούστα τους. Μιλάμε για πολύ ύπνο και την απόλυτη βαρεμάρα πολλές φορές.

2) Στο θέμα με τις επιτροπές έχω να πω μόνο ότι κι αυτοί άνθρωποι είναι. Πέρα δηλαδή από την γραμμή που θα πάρουν, δεν μπορούν να παραβλέψουν ότι ένα άκουσμα είναι πιο κοντά στα δικά τους, ότι ένας καλλιτέχνης που διαγωνίζεται για την γειτόνισσα χώρα είναι ίσως δημοφιλής και στην δική τους χώρα...και να επηρεαστούν κι εκείνοι ψηφίζοντας γείτονες. Γι' αυτό και βρίσκω περιττή την παρουσία των επιτροπών στον διαγωνισμό. Το μόνο φαινόμενο που μπορούν να αντιμετωπίσουν κάπως, είναι το θέμα της διασποράς, αλλά όχι αυτό το ζήτημα που υπήρχε όλα τα χρόνια στον διαγωνισμό και αφορά την ψήφο στους γείτονες.

Σε αυτή την συμμετοχή η άθλια προφορά της Ουκρανής με χάλασε πολύ.

Αφού δεν μιλάνε το αγγλικό, γιατί οι Ουκρανοί συνεχίζουν να τραγουδούν στα αγγλικά?:haha:
Εγώ ακούω καθημερινά τόσους και τόσους Έλληνες να κακομεταχειρίζονται την ελληνική γλώσσα (για την ορθογραφία, δεν κάνω λόγο), θα με πειράξει που δεν ήταν άψογα τα αγγλικά της τραγουδίστριας από την Ουκρανία; Η ψυχή της και αυτό που έβγαλε, καλύπτει απόλυτα αυτή της την ..ας την πούμε αδυναμία.

Υ.Γ 1: στον Αλκαίο ποιο τραγούδι αρεσε περισσοτερο;:roll:
Τι σου φταίει τώρα ο άνθρωπος και τον ανακατεύεις;

άλλο να σε πάρει ο ύπνος από τις μπαλάντες και άλλο δεν ήταν καλά τραγούδια.

Απλώς δεν υπήρχαν εμφανίσεις τύπου Ουκρανία 2007/2009

ο διαγωνισμός βελτιώνεται κάθε χρονιά αν και προτιμώ την περσινή eurovision. είχε πολλές διαφορετικές συμμετοχές για όλα τα γούστα και αξιόλογους καλλιτέχνες.
Έλα όμως που θα δεις ότι μετά την "στροφή στην ποιότητα" που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια, θα αρχίσει να κοιμάται όλο και περισσότερος κόσμος οπότε θα ξαναδούμε πεταλούδες, φτερά και λοιπά πούπουλα και στρασάκια. Θα το δεις ότι εκεί που θα αρχίσουν να γίνονται όλα τα τραγούδια και πάλι παρόμοια (όπως είδαμε φέτος πολλές μπαλάντες), η καινοτομία που θα κερδίσει τις εντυπώσεις θα είναι το πιο παράξενο, και το κάπως πιο ...κραυγαλέο να το πω;

Χαχαχαχα, πολύ καλό!!! Αδικούμαστε επι ετών λοιπόν......Έχουν όλου εμμονή μαζί μας! :haha:
Μα...αφού δεν τους έδωσε δικαιώματα ο Αλκαίος να τον κράξουν, κάποιον έπρεπε να κράξουν τα μεσημεριανά! Πως θα βγάλουν τόσες ώρες εκπομπή; :haha:

Είδα στη Γερμανία ένα κομμάτι του τελικού και χάρηκα που κέρδισαν αυτοί. Ούτως ή άλλως μου άρεσε το τραγούδι, οπότε ένας λόγος παραπάνω που βρισκόμουν εκεί εκείνη τη στιγμή!
Μα, όχι πες μου, είναι κριτήριο τώρα αυτό να χαίρεται κανείς για την νίκη μιας χώρας; Επειδή έτυχε να βρίσκεσαι εκεί; :shock::shock::shock:

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Έλα τώρα..τόσα και τόσα δικά σου σεντόνια έχουμε διαβάσει εδώ μέσα κατά καιρούς! Μην φέρεσαι εγωιστικά και αν θέλεις να πάρεις τις απαντήσεις να τα διαβάσεις όλα, επαναλαμβάνομαι ήδη αρκετά για να συνεχίσω να επαναλαμβάνομαι κι άλλο.

Εμ κανείς δε υποχρεωνεται να διαβάσει τα σεντόνια κανενός για κανένα θέμα και πόσο μάλλον για το θέμα της eurovision. Τελικά όμως με ενα ναι ή με ένα όχι -χωρίς σεντόνια- είναι στημένος ή όχι ο διαγωνισμός;

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-

Εμ κανείς δε υποχρεωνεται να διαβάσει τα σεντόνια κανενός για κανένα θέμα και πόσο μάλλον για το θέμα της eurovision. Τελικά όμως με ενα ναι ή με ένα όχι -χωρίς σεντόνια- είναι στημένος ή όχι ο διαγωνισμός;
Δεν απαντιούνται έτσι αυτά, με ένα ναι ή με ένα όχι. Τα αγαθά κόποις κτώνται!

Αλλά απορώ που κάθονται πάντα κάποιοι που τον υποτιμούν τον διαγωνισμό, και όλο και ασχολούνται μαζί του. Χρόνια τώρα αυτή η ιστορία.

EvNick

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
USA - JAPAN - AUS
παμε παλι μεχρι να το καταλαβετε αυτο που λεω κεγω και ο dik-7 και αλλοι..
το τραγουδι ΔΕΝ μας αρεσε..
το οτι αναγνωρισαμε οτι το δουλεψε και εκανε ο,τι μπορουσε ειναι εντελως αλλο πραγμα..

αν πηρατε χαμπαρι σημερα απο τα καναλια, η ερτ τις προηγουμενες χρονιες ξοδευε χ χρηματα και κερδιζε απο τις χορηγιες χ επι 2..
φετος ξοδεψε ο,τι ξοδεψε αλλα απο χορηγιες γιοκ..
Εσένα δεν σου άρεσε, εμένα μου άρεσε! Είδαμε και τους άλλους, που με το που νίκησε στον Ελληνικό Τελικό τα σχόλια στο youtube ήταν 99% αρνητικά!! και τώρα, μετά τον Τελικό τα σχόλια είναι 90% θετικά...ο Έλληνας δεν αλλάζει, με όποιο τραγούδι και να πάμε, θα έχει πάντα πίσω στο νου του οτι ''αντε μπορεί και να το πάρουμε''... Το οτι η ΕΡΤ δεν πήρε μία φέτος από χορηγίες αυτό είναι αλήθεια...:)

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Εσένα δεν σου άρεσε, εμένα μου άρεσε! Είδαμε και τους άλλους, που με το που νίκησε στον Ελληνικό Τελικό τα σχόλια στο youtube ήταν 99% αρνητικά!! και τώρα, μετά τον Τελικό τα σχόλια είναι 90% θετικά...ο Έλληνας δεν αλλάζει, με όποιο τραγούδι και να πάμε, θα έχει πάντα πίσω στο νου του οτι ''αντε μπορεί και να το πάρουμε''... Το οτι η ΕΡΤ δεν πήρε μία φέτος από χορηγίες αυτό είναι αλήθεια...:)
Σε γενικο συμπερασμα ηταν η πιο δυσκολη αποστολη που στηλαμε ποτε...
Eκτος απο τα παραπανο σχολιο,δεν υπηρχε promo tour ,
Ελληνικη γλωσσα μετα απο 12 χρονια,
Χορηγοι εξαφανισμενοι,
Ο Αλκαιος καλυψε τα περισσοτερα εξοδα απο τη τσεπη του
Κρατησε χαμηλους τονους στους επικρητητες του,
Εκανε ομως μια αξιοπρεπη παρουσιαση παιρνοντας το δευτερο βραβειο καλλιτερης εμφανισης.
Απο τις χωρες της πρωην Σοβιετικης Ενωσης δεν πηρε καμμια ψηφο,και παρ΄ολα αυτα αναμεσα σε 45 χωρες που διαγωνιστηκαν πηρε την 8η θεση με διαφορα 1 ψηφου απο την καταπληκτικη Αρμενια της 7ης θεσης

Γιωργο ΜΠΡΑΒΟ απο εμενα

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σε γενικο συμπερασμα ηταν η πιο δυσκολη αποστολη που στηλαμε ποτε...
Eκτος απο τα παραπανο σχολιο,δεν υπηρχε promo tour ,
Ελληνικη γλωσσα μετα απο 12 χρονια,
Χορηγοι εξαφανισμενοι,
Ο Αλκαιος καλυψε τα περισσοτερα εξοδα απο τη τσεπη του
Λογικό δεν είναι? Όταν η συμμετοχή είναι εμφανώς πολύ χάλια, ποιός θα τη χρηματοδοτήσει?

Κρατησε χαμηλους τονους στους επικρητητες του,
Εκανε ομως μια αξιοπρεπη παρουσιαση παιρνοντας το δευτερο βραβειο καλλιτερης εμφανισης.
Τι βραβείο είναι αυτό, πότε το πήρε και από ποιόν?

Απο τις χωρες της πρωην Σοβιετικης Ενωσης δεν πηρε καμμια ψηφο,
Πήρε 2 βαθμούς από τη Μολδαβία και 3 βαθμούς από την Αρμενία.

και παρ΄ολα αυτα αναμεσα σε 45 χωρες που διαγωνιστηκαν πηρε την 8η θεση με διαφορα 1 ψηφου απο την καταπληκτικη Αρμενια της 7ης θεσης

Γιωργο ΜΠΡΑΒΟ απο εμενα
Όπως είπα και πιο πριν, έκανε την "υπέρβαση" και πήρε περίπου ίσους πόντους με το Σάκη πέρισι... Έπιασε το minimum που μπορεί να πιάσει η Ελλάδα. Έχοντας στο "τσεπάκι" (ότι τραγούδι και να στείλουμε) τους 12 πόντους από Αλβανία, Κύπρο, Ην. Βασίλειο & κάποιες καλές θέσεις από τα Βαλκάνια και τις χώρες με έντονη Ελληνική μεταναστευτική παρουσία, ξεκινάμε από τους 120 περίπου πόντους.

Αλλά, σε ένα διαγωνισμό που έχει πολύ μεγαλύτερη προβολή και δημοσιότητα εντός της Ελλάδας από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ΜΑΖΙ, είναι φυσικό επακόλουθο ότι θα στέλνουμε τραγουδάκια που στοχεύουν στην Εσωτερική μας αγορά κι όχι στη διεθνή/Ευρωπαϊκή, και που φυσικό είναι εκεί να πατώνουν.

ΥΓ: Λυπήθηκα για την αποτυχία του Waterman. Φαίνεται ότι η Brit-pop έχει πλέον "πεθάνει" ως είδος. Και μπορεί να μην είχε στιβαρό καλλιτεχνικό υπόβαθρο, είναι όμως μια σημαντική φάση της ιστορίας της pop μουσικής.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
άλλο να σε πάρει ο ύπνος από τις μπαλάντες και άλλο δεν ήταν καλά τραγούδια.

Απλώς δεν υπήρχαν εμφανίσεις τύπου Ουκρανία 2007/2009

ο διαγωνισμός βελτιώνεται κάθε χρονιά αν και προτιμώ την περσινή eurovision. είχε πολλές διαφορετικές συμμετοχές για όλα τα γούστα και αξιόλογους καλλιτέχνες.
Γούστα είναι αυτά αλλά και με άλλους που το συζήτησα βρήκαν το επίπεδο φέτος πολύ χαμηλο.

Δεκτη η αποψη σου φιλε μου, επετρεψε μου να εχω αντιθετη.....Ελικρινα ειχα διαβασει αρκετα πικρα σχολια για τον Αλκαιο...εξ αλλου μας εχει γινει συνηθεια πια....οτι τραγουδι και να στειλουμε.....η γκρινια και οι αρνητικες κρητικες θα υπαρχουν......Παντως εισαι ο μοναδικος που εξακολουθει να εχει αρνητικη αποψη.........αν και με την εμφανηση του ανετρεψε ολες τις κακες προβλεψεις περι πατου....ή περι διασυρμου της χωρας....πηγαμε με Ελληνικο στοιχο μετα απο 12 χρονια.....και αλλο ενα θετικο ηταν η αξιοπρεπη σταση του ολο αυτο το καιρο που δεχοταν πυρα απο παντου...

Ο.κ δεν μπορει να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.....οι ανατροπες ηταν πολλες και πολλες θεσεις μη αναμενομενες
Αγαπητή rethimno αν διαβάσεις λίγο παρακάτω το μήνυμα της latina και άλλων φίλων θα καταλάβεις ότι δεν είμαι ο μοναδικός.
Το τραγούδι δεν μου άρεσε, δεν μου αρέσει και δεν θα μου άρεσε και αν είχε πάρει 12αρια από όλες τις χώρες.
Η προσωπική μου αντίληψη περί αισθητικής δεν εξαρτάται από το τι θα ψηφίσουν οι eurofans και οι επιτροπές.'
Εχω δει πολλά χάλια τραφουδια να παίρνουν καλές θέσεις.
Δηλαδή σύμφωνα με τη λογική σου το τραγούδι της Λιθουανίας το 2006 we are the winners of eurovision ήταν καλό τραγούδι που ήρθε έκτο (καλύτερη θέση από αυτή του Αλκαίου).
Συγνώμη αλλά δε θα πάρω.:)

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
[
quote=taver;182902
Τι βραβείο είναι αυτό, πότε το πήρε και από ποιόν?
2ο βραβειο κρτικων ολων των χωρων για την εμφανιση του, με πρωτο τον Ισραηλινο Milik

Στη 2η θεση απο την Αυστραλιανη ηλεκτρονικη ψηφοφορια του καναλιου 'SBS' με πρωτη τη Τουρκια (δεν ειναι οι Ελληνες οι μοναδικοι μεταναστες στην Αυστραλια, ουτε περισσοτεροι απο τους Αυστραλους )

2η θεση στη ψηφοφορια του πρωτου ημιτελικου με πρωτο το Βελγιο

taver Όπως είπα και πιο πριν, έκανε την "υπέρβαση" και πήρε περίπου ίσους πόντους με το Σάκη πέρισι... Έπιασε το minimum που μπορεί να πιάσει η Ελλάδα. Έχοντας στο "τσεπάκι" (ότι τραγούδι και να στείλουμε) τους 12 πόντους από Αλβανία, Κύπρο, Ην. Βασίλειο & κάποιες καλές θέσεις από τα Βαλκάνια και τις χώρες με έντονη Ελληνική μεταναστευτική παρουσία, ξεκινάμε από τους 120 περίπου πόντους.
Αν ξεκινουσαμε απο τους 120 βαθμους δεν θα πατωναν καποια τραγουδια (ρακιντζης, μαντω, κ.λ.π) θα ειμαστε μονιμως στη δεκαδα

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Γούστα είναι αυτά αλλά και με άλλους που το συζήτησα βρήκαν το επίπεδο φέτος πολύ χαμηλο.

Δηλαδή σύμφωνα με τη λογική σου το τραγούδι της Λιθουανίας το 2006 we are the winners of eurovision ήταν καλό τραγούδι που ήρθε έκτο (καλύτερη θέση από αυτή του Αλκαίου)..:)

Το επίπεδο ήταν χαμηλό (όπως είναι συνήθως, άλλωστε), αλλά είχε συνολικά πολύ καλύτερες φωνές (όχι τραγούδια) από τους τελευταίους διαγωνισμούς.

Το "we are the winners of eurovision" μπορεί να μην ήταν καλό τραγούδι, αλλά τουλάχιστον είχε χιούμορ. Και νομίζω ότι μάλλον με αυτό το κριτήριο ψηφίστηκε και έφθασε τόσο ψηλά στην κατάταξη.
Εγώ πάντως γέλασα πολύ μαζί τους και είναι από τα λίγα τραγούδια που θυμάμαι σε συζητήσεις για τις πιο cult συμμετοχές του διαγωνισμού.:haha:

candyman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Ειρηνικού
Εγώ ακούω καθημερινά τόσους και τόσους Έλληνες να κακομεταχειρίζονται την ελληνική γλώσσα (για την ορθογραφία, δεν κάνω λόγο), θα με πειράξει που δεν ήταν άψογα τα αγγλικά της τραγουδίστριας από την Ουκρανία; Η ψυχή της και αυτό που έβγαλε, καλύπτει απόλυτα αυτή της την ..ας την πούμε αδυναμία.

Sorry αλλά κάνεις λάθος και η σύγκριση είναι τουλάχιστον ατυχής.

Αφού δεν το είχε η κοπέλα στα αγγλικά, να το τραγουδούσε στα ουκρανικά. κανείς δεν της είπε ότι στην eurovision τα αγγλικά είναι αναγκαστικά. εξάλλου, δεν πήγαιναν για πρωτιά.

Btw, ο πρόεδρος του OGAE Greece είπε ότι ακούγεται πως ....κάτι έγινε με τις επιτροπές της Βουλγαρίας & Μάλτας σε σχέση με το Αζερμπαιτζάν (να υπενθυμίσω ότι και οι 2 χώρες έδωσαν στο azerbaijan 12άρι) Βασικά και εμένα μου φάνηκε εντελώς περίεργο τουλάχιστον για την Μάλτα να δίνει 12άρι στο Azerbaijan για πολλούς λόγους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες επιτροπές "πληρώθηκαν" για να ψηφίσουν το Αζερμπαιτζαν ή κάτι τέτοιο.

NEWS.AZ REPORTS
Armenian commentators Khoren Levonyan and Hrachuhi Utmazyan intentionally did not announce Safura, the singer representing Azerbaijan, during the final of the Eurovision Song Contest. In fact, one could only guess who sang from the national flags of Azerbaijan. The commentators, probably, thought that the numbers of all the singers are known to TV-viewers and there is no need to announce the Azerbaijani singer. The situation is quite silly, for Safura was ignored on air of the Armenian Public Television that yet 12 months ago openly blamed Azerbaijan for intolerance.
έλεος. αυτή η χώρα όλο σκάνδαλα και παράπονα :rolleyes: ξέχασαν τα περσινά ρεζιλίκια? :roll:

τέλος, να σας ενημερώσω ότι η Lena τα πηγαίνει θαυμάσια στα iTunes charts!!

Είναι #17 στην Αυστραλία (peak #12), #50 στην Ιταλία (peak #45), #98 στη Νέα Ζηλανδία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο κυκλοφόρησε χθές και βρίσκεται στη θέση 17 αυτή τη στιγμή. (η γαλλική συμμετοχή είναι #50 και ο Αλκαίος #66)

Στις περισσότερες χώρες που ο διαγωνισμός μεταδόθηκε είναι στην κορυφή αλλά σε όλες top 3!

Το album της Eurovision είναι στο Top 10 πολλών χωρών επίσης (Top 10 στην Αγγλία)

Χαίρομαι που ο διαγωνισμός είχε τόση μεγάλη απήχηση! Την επόμενη χρονιά, θέλω να δω τον νικητή της Eurovision στα charts της Αμερικής :pPppp

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom