• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εurovision 2010

varioAthens

Member
Παιδιά πέρασα ένα ονειρεμένο βράδυ εχθές...στην κυριολεξία όμως, γιατί με πήρε ο ύπνος... Σοβαρά τώρα, βαρέθηκα τόοοοσο πολύ! Πολλές μπαλάντες, βαρετά τραγούδια, κιτς εμφανίσεις!
Και Ω ναι, και εμένα μου άρεσε η Ελλάδα! :shock: Να το κοιτάξω γιατρέ μου? Μου φάνηκε πιο ζωντανό, πιο φωτεινό, πιο ανεβαστικό... Μήπως γιατί στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος?
Επίσης και παρακαλώ χωρίς να μου πετάξετε παντόφλα, σκαρπίνι κ.λ.π. έχω να δηλώσω ότι μου αρέσει το γαλλικό τραγούδι! Κάτι που μου θυμίζει Τζαμάϊκα (όσοι με ξέρετε θα με δικαιολογήσετε), κάτι ο Γάλλος που είναι κουκλάκι, I vote for France! :clap:

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Ε αφου εκανες την αρχη Vario, μιση ντροπη..
ας εξομολογηθω κ εγω την αμαρτια μου
κ εμενα μου αρεσε το γαλλοτραγουδο (που μονο Γαλλια δεν θυμιζει αλλα τεσπα) αλλα δεν τολμουσα να το ξεστομισω
μη βαρατε ρε παιδια..

varioAthens

Member
Ε αφου εκανες την αρχη Vario, μιση ντροπη..
ας εξομολογηθω κ εγω την αμαρτια μου
κ εμενα μου αρεσε το γαλλοτραγουδο (που μονο Γαλλια δεν θυμιζει αλλα τεσπα) αλλα δεν τολμουσα να το ξεστομισω
μη βαρατε ρε παιδια..

Λες να πάρουν θάρρος και να εμφανιστούν κι άλλες? :haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Καλησπέρα στην παρέα!

Δεν πολυμπαίνω τελευταία αφού δεν προλαβαίνω και δεν έχω κουράγιο! Να το ξέρετε πάντως ότι μου λείπετε πολύ!

Τώρα...στα του διαγωνισμού:

1) Μου αρέσει που τελικά έρχεστε στα λόγια μου και τελικά σας αρέσει ο Αλκαίος περισσότερο απ' όσο περιμένατε. Λίγο το επίπεδο των χθεσινών τραγουδιών, λίγο το ότι ανάμεσα σε αυτά που είχαμε να επιλέξουμε και σύμφωνα με τα φετινά κριτήρια του διαγωνισμού αλλά και τους στόχους της ΕΡΤ ήταν αυτό που άξιζε περισσότερο απ' όλα τα υπόλοιπα (για εμένα τουλάχιστον)...φτάσαμε στον χθεσινό τελικό με τον Γιώργο Αλκαίο σε μια επαγγελματική παρουσίαση, πολύ καλά προετοιμασμένη και άνω των προσδοκιών για τα όρια που θέσαμε φέτος σαν χώρα.

2) Από τα χθεσινά μου άρεσαν κι εμένα πολύ τα παρακάτω: Ισλανδία (φοβερή η τύπισσα, με μια πολύ θετική αύρα), Βέλγιο, Αλβανία (είχε έναν αρκετά καλό ρυθμό)...δεν θυμάμαι και ποιο άλλο μου ξεφεύγει αυτή τη στιγμή. Ο Βασίλειος Κωστέτσος του διαγωνισμού (ή κατά κάποιους, η Σοράγια του φετινού διαγωνισμού...αν κι εγώ τον βλέπω περισσότερο σαν Κωστέτσο) ήταν λογικό να προκριθεί αφού το τραγούδι του Μπρέκοβιτς έχει το δικό του κοινό που αντλεί κάποιους σταθερούς ψήφους.

3) Περιμένουμε να δούμε και τον αυριανό ημιτελικό, να δούμε ποιοι θα καταλάβουν τις θέσεις προς το τέλος αλλά και κοντά στην δική μας συμμετοχή (για σειρά εμφάνισης μιλάω πάντα).

4) Η χθεσινή βραδιά ήταν πολύ υποτονική και διοργανωτικά. Αυτή η μανία τους να σκορπίσουν τους φαν μέσα στο γήπεδο και να μην τους δώσουν τις μπροστινές θέσεις, αλλά και η βλακεία τους να μην επιτρέπουν στο κοινό να πανηγυρίσει άνετα, έδωσε στον διαγωνισμό μια γεύση από το παρελθόν που έβλεπες άσχετους - ξενέρωτους στις πρώτες θέσεις που πήγαιναν εκεί απλά για να καλύψουν τα προσωπικά τους απωθημένα και απλά να φανούν ότι βρίσκονται εκεί. Κάποτε μπορεί να είχε την γοητεία του κι αυτό, αλλά είμαστε σε τελείως διαφορετική εποχή που πρέπει να το εμπεδώσουν ότι οι φαν δίνουν ζωή στον διαγωνισμό και τον κάνουν πιο....ξσεσηκωτικό!

5) Η EBU κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μετά από το πολύ πετυχημένο ξέσπασμα της τελευταίας 10ετίας που ανέβασε αρκετά τον διαγωνισμό, μου δίνει την εντύπωση ότι περνάει σε μια φάση έντονης εσωστρέφειας.

Δεν φτάνει που μας μπαστάκωσε και πάλι τις επιτροπές στον διαγωνισμό, παίρνει την μία ηλίθια απόφαση μετά την άλλη. Ήδη φέτος, όπως είπα και παραπάνω, δεν έδωσε στα fan club τις πρώτες θέσεις όπως έκανε τελευταία, αλλά τους σκόρπισε σε διάφορα σημεία μέσα στο στάδιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόσο έντονα η παρουσία του κοινού που δίνει ζωντάνια τον διαγωνισμό. Λίγο τα τραγούδια, λίγο αυτό και η βραδιά μου θύμιζε κατάσταση ...μισό βήμα πριν την ύπνωση. Από την άλλη άρχισε να παραμερίζει τους φαν και από όπου αλλού μπορούσε. Για παράδειγμα, δεν δόθηκαν φέτος προσκλήσεις στα σωματεία για την βραδιά του πάρτυ της έναρξης, κι όσοι πήγανε έπρεπε να πληρώσουν την είσοδο και το ποτό από την τσέπη τους (σε τσουχτερές τιμές μάλιστα). Επίσης, η αίθουσα τύπου είχε, νομίζω, κάπου το 1/3 των ηλεκτρονικών υπολογιστών που υπήρχαν τις προηγούμενες χρονιές κι από την άλλη ακούγεται και έντονα η φήμη ότι στα σχέδιά του είναι να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των διαπιστεύσεων που θα δοθούν από τον επόμενο διαγωνισμό, του χρόνου.

Τέτοια βλακεία τους δέρνει λοιπόν εκεί στην EBU που νομίζουν ότι συρρικνώνοντας την ψυχή του διαγωνισμού θα τον φέρουν περισσότερο στα μέτρα τους, αλλά το ότι τον συρρικνώνουν γενικά σαν διαγωνισμό, ούτε που το σκέφτηκε το φτωχό το μυαλουδάκι τους. Αφήστε δε που σαν να θέλει να αποποιηθεί το κιτς στοιχείο του διαγωνισμού και να κάνει "στροφή στην ποιότητα" αμελώντας ότι το κιτς είναι ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του διαγωνισμού που είναι άμεσα συνδεδεμένος με αυτή την ταυτότητα του κιτς στοιχείου.

Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές και ελπίζω να μην σας μπέρδεψα έτσι που τα γράφω μέσα στη νύστα και την κούρασή μου.

Πάμε λοιπόν στον τελικό του Σαββάτου...μέχρι στιγμής είναι θετικά τα μηνύματα που λαμβάνουμε και οι φίλοι μου στο Όσλο μου αναφέρουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλή θέση...αφού αυτό που εισπράττουν από τον κόσμο εκεί είναι ότι έχουμε την ελπίδα να τα πάμε ακόμη καλύτερα απ' ότι τα πήγε ο Σάκης πέρυσι. Μακάρι...

Α...ήθελα να πω ακόμη κάτι για το τραγούδι μας, που νομίζω ότι το έγραψα ξανά στο παρελθόν: Ότι πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους ότι ο κόσμος της Ευρώπης περιμένει κάτι με αυτού του είδους τα χαρακτηριστικά προκειμένου να μας δώσει την ψήφο του. Δεν περιμένουν από εμάς ούτε ποπ τραγούδι, ούτε ροκ..αυτά τα περιμένουν από άλλες χώρες, οπότε ας αρχίσουμε να τα βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα!

Ας ελπίσουμε λοιπόν σε μια εξίσου καλή παρουσία μας στον τελικό του Σαββάτου και μακάρι να ξεστραβωθεί κι ο σκηνοθέτης και να πετύχει τα πλάνα που πρέπει αυτή τη φορά!

Καλή επιτυχία Γιώργο....ΟΠΑ!!!

Όλοι
Πάμε
Αθήνα!

varioAthens

Member
Καλησπέρα στην παρέα!

Δεν πολυμπαίνω τελευταία αφού δεν προλαβαίνω και δεν έχω κουράγιο! Να το ξέρετε πάντως ότι μου λείπετε πολύ!

Τώρα...στα του διαγωνισμού:
Καλή επιτυχία Γιώργο....ΟΠΑ!!!

Όλοι
Πάμε
Αθήνα!

Σωστός χείμαρρος!!!

candyman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Ειρηνικού
4) Η χθεσινή βραδιά ήταν πολύ υποτονική και διοργανωτικά. Αυτή η μανία τους να σκορπίσουν τους φαν μέσα στο γήπεδο και να μην τους δώσουν τις μπροστινές θέσεις, αλλά και η βλακεία τους να μην επιτρέπουν στο κοινό να πανηγυρίσει άνετα, έδωσε στον διαγωνισμό μια γεύση από το παρελθόν που έβλεπες άσχετους - ξενέρωτους στις πρώτες θέσεις που πήγαιναν εκεί απλά για να καλύψουν τα προσωπικά τους απωθημένα και απλά να φανούν ότι βρίσκονται εκεί. Κάποτε μπορεί να είχε την γοητεία του κι αυτό, αλλά είμαστε σε τελείως διαφορετική εποχή που πρέπει να το εμπεδώσουν ότι οι φαν δίνουν ζωή στον διαγωνισμό και τον κάνουν πιο....ξσεσηκωτικό!

αααα μάλιστα τώρα εξηγείται γιατί δεν υπήρχαν οι τεράστιες σημαίες μπροστά από την σκηνή που υπήρχαν άλλες χρονιές..

ελεος αυτοί οι νορβηγοί! τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν ημιτελικό eurovision και δεν πήγαν? άδειες ήταν οι εξέδρες (8,000+ ήταν μέσα στο στάδιο)

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Αλκαίο! Ήταν μακράν ο καλύτερος (ναι το λέω εγώ που δεν ήθελα να μας εκπροσωπήσει!). Το τραγούδι ακόμα δεν μου αρέσει αλλά η εμφάνιση ήταν όλα τα λεφτά! Ξεχώρισε σε έναν ημιτελικό με βαρετές κιτσάτες εμφανίσεις. Ο χειροτερος ημιτελικός ever νομίζω. Κρίμα!

Τα αποτελέσματα δεν μ πολυάρεσαν. Πέρασαν βαρετές συμμετοχές όπως η Λευκορωσία (έλεος με τις τραγουδίστριες που βγάζουν..φτερά..), Ρωσία και Πορτογαλία (άξιζε μόνο η φωνή της)...

Εγώ ψήφισα Λετονία, Μάλτα και Σλοβακία..τσάμπα τα 3 ευρώ :haha:

Επίσης, να πω ότι μου άρεσε η σκηνοθεσία σε αρκετές συμμετοχές (την Σλοβακία την κατέστρεψε ο σκηνοθέτης..) και τα φώτα. (άσχετο!)

Για να δούμε αν υπάρξει καμια έκπληξη στο αποψινό ημιτελικό.

prediction:

azerbaijan
armenia
sweden
romania
israel
turkey
ireland
ukraine
croatia
denmark* έχει απογοητεύσει η δανία στις πρόβες άρα εξαρτάται...αν δεν περάσουν, μαλλον η γεωργια θα είναι η τυχερη..

ΥΓ: βλέπω ότι αρέσει σε πολλούς η Γαλλία!! Μέχρι στιγμής δεν την υπολογίζει κανείς, ελπίζω να κάνει την έκπληξη! Η 2 πρόβες που έχουν κάνει ήταν λίγο περίεργες αλλά περιμένω να δω πως βγαίνει στην κάμερα..

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ πάντως, έχω την διαίσθηση ότι η Γαλλία παρότι δε την προμοτάρουν φέτος, θα καταλήξει πάνω από την Γερμανία!

Την ψήφο μου φέτος δε την έδωσα πουθενά! Σιγά μην χρεώνομαι εγώ τα 1,21 Ευρώ ενός αποτελέσματος που εξαρτάται κατά 50% από εμένα και κατά 50% από τα μέλη της επιτροπής που ψηφίζουν συνήθως και ξενέρωτα! Όχι κύριοι...αν θέλετε επιτροπές, να τους στείλετε στο X - Factor. Τα μαγειρέματά σας αλλού!

Φρέσκο ρεπόρτ από φίλο μου που βρίσκεται στο Όσλο: Με εξαίρεση την άθλια διοργάνωση των Νορβηγών, τα περνάνε ωραία! Χρήματα υπάρχουν στην διοργανώτρια κρατική τηλεόραση, αλλά και πολύ τσιγκουνιά υπάρχει! (μωρέ...και τσιγκουνιά να έχουν, αν είχαν έμπνευση μια χαρά θα τα πήγαιναν...λέω εγώ).

Ο επαγγελματισμός του Αλκαίου έχει εντυπωσιάσει τον κόσμο εκεί, με αποτέλεσμα να μιλάνε όλοι για την αποστολή μας και αυτό να μας δίνει μια θέση μέσα στην 5άδα των προβλέψεων. (μακάρι να επαληθευθεί) Μάλιστα λένε ότι εάν έκανε ο Σάκης το 10% τουλάχιστον των όσων κάνει ο Αλκαίος, το αποτέλεσμα θα ήταν αρκετά καλύτερο.

Ο Γιώργος δίνει το παρών του σε όλα τα πάρτυ, χορεύει με τον κόσμο και κλέβει την παράσταση αφού είναι μέσα στην τρελή χαρά και κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις του κόσμου εκεί έχοντας παρασύρει τους Ευρωπαίους στους ρυθμούς του OPA...αφού αυτό είναι το (ανεπίσημο) σλόγκαν του φετινού διαγωνισμού!

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Που κολουσε το ντεκαπαζ του Σερβου με μουσικη εθνικ....να χοροπηδαει σαν κατσικι και πως δεν εκανε χαρακιρι ο Μπρεκοβιτσ μολις τον ειδε......
:(

O Milan πάντως είναι πολύ καλός τραγουδιστής, τώρα γιατί επιμένει να μοιάζει με γυναίκα ολοένα και περισσότερο δεν ξέρω, αλλά στο show που είχε συμμετάσχει παλιότερα (Zvezda Granda) είχε πει πολλά είδη τραγουδιού και τα υποστήριζε όλα πολύ καλά. Αλλά η εμφάνιση δε σε βοηθά να τον πάρεις στα σοβαρά...

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
:(

O Milan πάντως είναι πολύ καλός τραγουδιστής, τώρα γιατί επιμένει να μοιάζει με γυναίκα ολοένα και περισσότερο δεν ξέρω, αλλά στο show που είχε συμμετάσχει παλιότερα (Zvezda Granda) είχε πει πολλά είδη τραγουδιού και τα υποστήριζε όλα πολύ καλά. Αλλά η εμφάνιση δε σε βοηθά να τον πάρεις στα σοβαρά...
Αυτο ακριβως ηθελα να πω.......δεν εκανε γι αυτο το τραγουδι...Ο.κ πολυ καλη η μουσικη αλλα χαλια σκηνικη παρουσια.....και ενδυματολογικη επισης....εκει ταιριαζε ενας σοβαρος ερμηνευτης που θα μπορουσε να υποστηριξει καλλιτερα το συγκεκριμενο τραγουδι...

Η δε Μολδαβια....τι τον θελει το τελικο???? Μαλλον σε αυτη τη χωρα εχει ανοιξει τωρα το τριοδιο......δεν εξηγείται αλλιως η εμφανιση τους....

Συμφωνω με τον candyman.....ο χειροτερος ημιτελικος που εχουμε δει ποτε......αν εξαιρεσεις τη Μαλτα, Ελλαδα, Ισλανδια, και τη καταπληκτικη συμμετοχης της Βοσνιας-Ερζεγοβινης...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom