• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εώς και 30% μείωση στις κρατήσεις από γερμανούς και αυστριακούς τουρίστες

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Λυπηρή μου φαίνεται αυτή η εξέλιξη...Ίσως όχι παράλογη, δεδομένων των εικόνων που έβλεπε η Ευρώπη από την τηλεόραση τα τελευταία 4 χρόνια.

Τι σημαίνει πρακτικά;

1. Το 2010 ήρθαν 2.038.871 Γερμανοί στην Ελλάδα, αντιστοιχώντας στην κυριότερη αγορά προέλευσης (13,6%). Ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 1.802.203 και η FYROM (!) με 1.104.576, καταλαμβάνοντας αντίστοιχα ποσοστά 12% και 7,04%. Με μεγάλη διαφορά ακολούθησε η Γαλλία και η Ιταλία.

2. Το ποσοστό αυτό εισερχόμενου τουρισμού από Γερμανία το 2010 αποτέλεσε ιστορικό χαμηλό δεκαετίας καθώς από το 2000 εισέρχονται περίπου 2.300.000 Γερμανοί, με μια έξαρση το 2007 (2.711.000) και το 2011* (2.445.000)

3. Το 2010 (φαντάζομαι και τις υπόλοιπες χρονιές) κατείχαν την πρώτη θέση ταξιδιωτικών εισπράξεων στη χώρα μας (16,9%), ακολουθούμενοι από Ηνωμένο Βασίλειο (12,95%) και Γαλλία (6,67%).

* Στοιχεία δεκαμήνου.

Από τα παραπάνω εξάγω ότι 1) μια απώλεια 30% Γερμανών τουριστών δεν είναι κάτι αμελητέο. Εσείς τι λέτε; Εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε "ουστ"; 2) Το 2011 που ήδη τους βρίζαμε και μας βρίζαν, εξακολούθησαν να έρχονται.

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Nα σας πω εγω το γιατι δεν ερχονται οπως το καταλαβαινω.
Δουλευω σε μια μεγαλη αμερικανικη εταιρεια πληροφορικης στο Μοναχο.
Σημερα λοιπον που εκανα το διαλειμμα μου και ετρωγα ομορφα και ωραια το
Leberkase μου η οπως προφερεται αυτο το πραγμα ημουν εξω απο το τουριστικο γραφειο που εχει μεσα στο campus της εταιρειας και χαζευα τιμες.Αναμεσα στις Μαλδιβες τα Ομαν και τις Σρι Λανκες ειχε τις εξης αναρτησεις η μια κατω απο την αλλη:
7 μερες σε τετραστερο ξενοδοχειο στη Ροδο 532 ευρω μαζι με την πτηση.
7 μερες σε τετραστερο ξενοδοχειο απεναντι ακριβως απο τη ροδο σε ενα θερετρο στην τουρκια 292 ευρω μαζι με την πτηση.
Εγω ο (λεμε τωρα) γερμανος,που (λεμε τωρα) δουλευω ολο το χρονο, που θα επιλεξω να παω οταν θελησω να κανω 5 μπανια βλεποντας αυτα??

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Και οι Άγιοι Σαράντα που είναι απέναντι απ' την Κέρκυρα προσφέρουν οικονομικότερες διακοπές, αλλά δε νομίζω να απαίτησε κανείς τιμές Αλβανίας σε έναν απ' τους τοπ ευρωπαϊκούς καλοκαιρινούς προορισμούς.

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Και οι Άγιοι Σαράντα είναι απέναντι απ' την Κέρκυρα, αλλά δε νομίζω να απαίτησε κανείς τιμές Αλβανίας σε έναν απ' τους τοπ ευρωπαϊκούς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Ατοπη η συγκριση.

Edit:Μαλλον δεν ειναι ατοπη.Ειναι ακριβως ο τροπος σκεψης που μας εχει φερει ως εδω.Γιατι να ειναι καλυτερη η Ροδος απο το Bodrum οταν εγω αυτο που θελω ειναι να παω 7 μερες να ξεκουραστω σε ενα τετραστερο που θα εχει και ωραια θαλασσα.Απεναντι ειναι αλλωστε τι καλυτερο εχει η δικια μας,ιδια νερα ειναι.Ουτε μιση ωρα με το καραβακι..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Aς μη συγκρίνουμε τώρα τη Ρόδο με το κάθε τουρκικό χωριό που προσπαθεί να την ανταγωνιστεί χτίζοντας τεράστια θέρετρα απέναντι. Είναι άδικη η σύγκριση για το τουριστικό βεληνεκές της Ρόδου.

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Aς μη συγκρίνουμε τώρα τη Ρόδο με το κάθε τουρκικό χωριό που προσπαθεί να την ανταγωνιστεί χτίζοντας τεράστια θέρετρα απέναντι. Είναι άδικη η σύγκριση για το τουριστικό βεληνεκές της Ρόδου.
Mα δεν καταλαβες δεν συγκρινω τη ροδο αλλα τις τιμες της που ειναι διπλασιες..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Υπάρχουν και άλλα τουριστικά μέρη στην Ευρώπη με υπερτιμημένες τιμές όπως η Βενετία ή το Παρίσι ή το Κάπρι, δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να εστιάζουμε αποκλειστικά στα κακώς κείμενα της Ελλάδας. Κάποια μέρη καλώς ή κακώς είναι δημοφιλή και αυτό επιφέρει αύξηση τιμών.

Τώρα αν ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα σε τιμές Τουρκίας, θα του απαντούσα ότι και εγώ θα ήθελα όταν κάνω τις διακοπές μου να ξοδεύω στη Γερμανία όσα ξοδεύω στην Πολωνία.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Mα δεν καταλαβες δεν συγκρινω τη ροδο αλλα τις τιμες της που ειναι διπλασιες..
Ναι αλλά οι φτηνές τιμές δε σημαίνουν και καλή ποιότητα.Μάλλον το αντίθετο, ειδικά για τα εν λόγω τουρκικά μέρη τα οποία όπως αποθεώνονται έτσι θα καταρρεύσουν με μαθηματική ακρίβεια αφού κι εκεί ισχύει η πολιτική της αρπαχτής με ό,τι αυτή συνεπάγεται.

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Υπάρχουν και άλλα τουριστικά μέρη στην Ευρώπη με υπερτιμημένες τιμές όπως η Βενετία ή το Παρίσι ή το Κάπρι, δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να εστιάζουμε αποκλειστικά στα κακώς κείμενα της Ελλάδας.

Μα αυτο που προσφερει η Βενετια η το Παρισι δεν θα το βρεις πουθενα αλλου,ειναι μοναδικα.Ενω αυτοπου προσφερει η Ροδος η η Κως ειναι ο ηλιος και η θαλασσα.Και απο τη στιγμη που ακριβως τα ιδια προσφερονται απεναντι στη μιση τιμη,τουλαχιστον μπορω να υποστηριξω το γιατι υπαρχει αυτη η μειωση που δεν ειναι μικρη.Επερυσι με αυξηση 10% και πανηγυριζανε ολοι..Δηλαδη φετος με μειωση 30% απο το μεγαλυτερο τροφοδοτη τι πρεπει να γινει??

@fenia: Οκ οταν λοιπον ο γερμανος ξερει οτι και απο δω και απο κει αρπαχτες κανουν (που δεν ισχυει στο ακεραιο ουτε για μας ουτε για αυτους), θα παει στην ακριβη η στη φτηνη αρπαχτη?Και οσο για την ποιοτητα,ε τετραστερα ειναι και τα δυο ποσο πια χαλια να ειναι?

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Έχεις μπλέξει τη Ρόδο με την Ίο νομίζω.
Δε νομιζω, ξερω τι λεω.Και αν θες να στο συγκρινω και αλλιως,η Μαλτα λιγο πιο κατω ηταν στα 350 για τα ιδια (hotel+flight).
To point μου ειναι οτι ειμαστε αδικαιολογητα ακριβοι κατα τη γνωμη μου.Απλα μια σκεψη ειπα οπως βλεπω τα πραγματα..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα