• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εώς και 30% μείωση στις κρατήσεις από γερμανούς και αυστριακούς τουρίστες

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μήπως δεν πάνε πολλοί από εδώ μέσα -κι εγώ μαζί τους,αλλά δεν τα κατάφερα ακόμα- στην ΝΑ Ασία για τους πάτους στη διαμονή,τους χάλια δρόμους και μεταφορές και το φαί σε αντίστοιχα ταβερνία;
Ναι, ναι, γι αυτά ακριβώς πάω! ;) καλημέρα και σε σένα...

Traveller

Member
Γιατί μειώνεται 30% η εισροή τουριστών από αυτές τις χώρες;Μήπως γιατί κάποιοι αντίστοιχοι στόκοι Γερμανοί εξισώνουν την κυβέρνηση με τον καθημερινό Έλληνα και θεωρούν ότι όλοι είμαστε λαμόγια και τα αρπάμε;
Βεβαίως... ποιός είπε ότι η βλακεία είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο...

Μήπως οι Αμερικάνοι εξαφανίστηκαν ως τουρίστες από εδώ λόγω της εξωτερικής πολιτικής της χώρας τους και της μόνιμης παρέμβασης στα εσωτερικά της δικής μας εδώ και 60 χρόνια;Κι επειδή ο Έλληνας δεν είναι τόσο χαϊβάνι όσο όλοι θέλουν να τον παρουσιάζουν κι έχει λίγο καλύτερα πολιτικά αντανακλαστικά από τον Βρετανό π.χ. (ποσοστιαία μιλάω πάντα).
Ο Έλληνας είναι ακόμη μεγαλύτερο χαϊβάνι από όσο θέλουν να τον παρουσιάζουν... το ότι και ο Βρετανός π.χ είναι το ίδιο χαϊβάνι με εμάς δεν μου λέει τίποτε... απλά έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε πιο πονηροί από άλλους λαούς επειδή από το σχολείο ακόμα μας το έχουν πλασάρει έτσι... και η πλήση εγκεφάλου περί περιούσιου λαού συνεχίζεται από την οικογένεια, την εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα... το να ψηφίζει ακόμα Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ το 40% του Ελληνικού λαού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μου δείχνει μάλλον ανίατη μαζοχιστική περίπτωση ηλίθιου λαού εξαιρουμένων βέβαια των λαμογιών που ακόμη τρώνε από τα δυο μεγάλα κόμματα... και επί συγκεκριμένου... για μένα όλοι οι λαοί είναι ίδιοι και τους αντιμετωπίζω ίδια... είτε είναι Αμερικάνοι, Αλβανοί, Γάλλοι , Πακιστανοί είτε άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, μπλε... δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση είχε και έχει ο μέσος Αμερικάνος ή Γερμανός τουρίστας με την πολιτική του κάθε Ομπάμα ή της κάθε Μέρκελ... οι Αμερικανοί εξαφανίστηκαν γιατί απλά το υπουργείο εξωτερικών της Αμερικής τους προειδοποίησε ότι στην Ελλάδα είναι ανεπιθύμητοι και είχαν δίκιο... στο μυαλό του κάθε σαχλαμάρα νεοέλληνα όταν "χτυπάς" τον απλό κόσμο νομίζεις ότι χτυπάς την κυβέρνησή του έτσι λοιπόν έδειχναν με κάθε τρόπο στους Αμερικανούς ότι ήταν ανεπιθύμητοι στη χώρα μας... βλακώδης αντίδραση που ζημίωσε μόνο τον τουρισμό μας... από τέτοιες αντιδράσεις δεν αλλάζει στο παραμικρό η εξωτερική πολιτική της Αμερικής ή άλλων χωρών... απλά πράγματα... άλλωστε στην παρακάτω παρέμβασή σου τα λες κι εσύ άριστα...

Μήπως δεν φταίει ούτε ο Γερμανός,ούτε ο Έλληνας,ούτε ο Αμερικάνος αλλά ένα σύστημα που τους έχει πείσει ότι έχει δίκιο η Μέρκελ,ο Παπανδρέου και ο Ομπάμα κι αντί να ψάχνουν την αλήθεια ψάχνουν να ρίξουν το φταίξιμο στον άλλον;
Μήπως δεν πάνε πολλοί από εδώ μέσα -κι εγώ μαζί τους,αλλά δεν τα κατάφερα ακόμα- στην ΝΑ Ασία για τους πάτους στη διαμονή,τους χάλια δρόμους και μεταφορές και το φαί σε αντίστοιχα ταβερνία;Τις ομορφότερες ιστορίες από εκεί τις έχω διαβάσει κι όχι από το Μανχάταν.
Εντελώς εκτός θέματος παρέμβαση... εγώ προσωπικά όταν πάω ένα ταξίδι στην Ευρώπη την Αμερική ή την Ασία πάω να το ευχαριστηθώ και όχι να μείνω σε πάτους να τρώω αηδίες και να ταλαιπορηθώ... αν εσένα σου αρέσουν περισσότερο οι ιστορίες από την Ασία είναι προσωπικό σου γούστο και δεν μου πέφτει λόγος αλλά με το θέμα μας και τα χάλια των Ελληνικών τουριστικών υποδομών δεν έχει σχέση... φρονώ ότι η Ελλάδα πρέπει να συγκρίνεται με τις σοβαρές Ευρωπαϊκές χώρες και όχι με τριτοκοσμικές γραφικές περιπτώσεις...

Όμως όλα αυτά τα ξέρεις κι εσύ ο ίδιος αλλά απλώς ξύπνησες με όρεξη.....
Καλημέρα
Το ξεκίνησα για δύο λόγους... πρώτον και κυριότερο γιατί δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες εκφράσεις του στυλ "όποιος γουστάρει έρχεται" και δεύτερον γιατί το φόρουμ πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από το που να μείνω στη Ρώμη και πόσο καλή είναι η Ryan... πολύ καλημέρα σας, τα δέοντα στη σύζυγο...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση είχε και έχει ο μέσος Αμερικάνος ή Γερμανός τουρίστας με την πολιτική του κάθε Ομπάμα ή της κάθε Μέρκελ...
Μα δεχόμενος αυτά που είπα παρακάτω καταλαβαίνεις τι σχέση έχει.Το μυαλό του κάθε μικροαστού -και εννοώ εν πλήρει συνειδήσει τον όρο- νομίζει ότι χτυπάει την κυβέρνηση μιας χώρας,χτυπώντας τους πολίτες της.

Και συνειρμικά όταν ο τηλεορασόπληκτος Γερμανός έρθει εδώ και πει "oli mazi ta fagate",ο αντίστοιχος Έλληνας θα του πει "dose piso ta katohika daneia".

Όμως ξεπερνώντας τα περί πάτων (και δεν μιλάω να μένεις σε τρώγλες και να τρως ρίζες) αναφέρομαι στην αυθεντικότητα κάποιων τόπων.Επέτρεψέ μου λοιπόν να σου πω ότι παρά το νεαρό της ηλικίας μου -καλά όχι και τόσο- είχα την τύχη να ταξιδέψω πολύ στην Ελλάδα σαν παιδί επειδή του πατέρα μου του άρεσε να μας δείχνει της ομορφιές του τόπου μας.

Οι μνήμες λοιπόν που έχω από μέρη που ξαναεπισκέπτομαι σαν μεγάλος είναι πολύ ομορφότερες παλιά παρά σήμερα.Ίσως να φταίει η ανάμνηση του παιδικού μυαλού,πιστεύω όμως ότι παίζει κι ένα ρόλο αυτό που ονομάζω εγώ αυθεντικό ως εικόνα και συναίσθημα.

Της γιαγιάς που σε χαιρετούσε στην πλατεία του χωριού,της παραλίας χωρίς 2000 ομπρέλες,του ράλι Χαλκιδικής,της εκδρομής με autobianchi ή fiat 127 και 6 άτομα μέσα,της αλάνας και του κυνηγητού.

Ναι,μου αρέσει και το playstation και το internet και το ασφαλές αμάξι μου.Δεν είμαι ούτε ενάντια στην πρόοδο ούτε αναρχο-πριμιτιβιστής (http://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-primitivism). http://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-primitivism).ΑπλώςΑπλώς νοσταλγώ μέσα στα κακά που χάθηκαν με την λογική εξέλιξη των πραγμάτων και ορισμένα ωραία που θα μπορούσαν ίσως να έχουν επιβιώσει αν δεν είχε αγκαλιάσει τόσο σφιχτά οι κοινωνία μας την Ελλάδα του lifestyle και του φαίνεσθαι.

Δεν μου απάντησες όμως κι είμαι βέβαιος ότι έχεις προσλαμβάνουσες,τι προτιμούσες τα Ξενία τότε ή τα Grecotel σήμερα;

Traveller

Member
Μα δεχόμενος αυτά που είπα παρακάτω καταλαβαίνεις τι σχέση έχει.Το μυαλό του κάθε μικροαστού -και εννοώ εν πλήρει συνειδήσει τον όρο- νομίζει ότι χτυπάει την κυβέρνηση μιας χώρας,χτυπώντας τους πολίτες της.

Και συνειρμικά όταν ο τηλεορασόπληκτος Γερμανός έρθει εδώ και πει "oli mazi ta fagate",ο αντίστοιχος Έλληνας θα του πει "dose piso ta katohika daneia".
To θέμα μάλλον έχει ξεκαθαριστεί πλήρως με αυτά που είπαμε πιο πάνω... συμφωνώ και επαναλαμβάνω... η βλακεία δεν είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο...

Όσον αφορά τα υπόλοιπα... μάλλον μιλάμε για διαφορετικά πράγματα... εσύ μιλάς για την Ελλάδα του εξήντα κι εγώ για την Ελλάδα του σήμερα... εγώ δεν δέχομαι ότι το 60 υπήρχαν τουριστικοί πάτοι με την σημερινή έννοια... υπήρχαν φτωχικά δωμάτια χωρίς μπάνια ίσως που απευθύνονταν σε συγκεκριμένο κόσμο και απλές ταβέρνες με νόστιμο και καλό φαγητό... ήταν τα δωμάτια και οι ταβέρνες των καθημερινών ανθρώπων... σήμερα υπάρχουν κιτς, απρόσωπα δωμάτια που καταστρέφουν το τοπίο και εστιατόρια που σερβίρουν διατροφικούς εφιάλτες που τους πλασάρουν σαν φοβερές γκουρμεδιές... είναι φτιαγμένα ειδικά για ορδές τουριστών χτισμένα άναρχα και απευθύνονται σε συγκεκριμένης αισθητικής κόσμο... για να καταλάβεις τι εννοώ... σε καμιά περίπτωση δεν με χαλάει μια αχυροκαλύβα σε μια ερημική παραλία στην Ασία, με χαλάει όμως ο φτηνός τουριστικός αχταρμάς που πλασάρεται για τουριστική ανάπτυξη, τον πληρώνεις ψίχουλα και νομίζεις ότι είναι και σούπερ... ο παράδεισός μου δεν μπορεί να είναι η Ταϋλάνδη ή η Πάρος π.χ γιατί και στις δύο περιπτώσεις το τοπίο έχει βιαστεί στο βωμό μιας στρεβλής τουριστικής ανάπτυξης και δεν πληρεί τα αισθητικά μου κριτήρια... οι διακοπές δεν είναι μόνο το μέρος αλλά και το που θα μείνεις και το που θα φας... τέλος πάντων όλα αυτά είναι η δική μου γνώμη και δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το θέμα μας...

Απαντώντας στην τελευταία σου ερώτηση θα πω ότι μου αρέσουν και τα δύο... και τα Ξενία και τα σύγχρονα μικρά στυλάτα ξενοδοχεία... τα μεγάλα ξενοδοχεία στυλ GRECOTEL τα απεχθάνομαι γιαυτό και δεν υπάρχει σύγκριση... η ζωή όμως πάει μπροστά... αρχιτεκτονικά τα Ξενία είναι απίστευτα αλλά μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης δεν νομίζω ότι είναι πια λύση σοβαρής διαμονής... τα τελευταία χρόνια γίνονται δειλά βήματα αποκατάστασης με τρανταχτό παράδειγμα το Ξενία της Μυκόνου που είναι πραγματικά απίθανο αλλά δυστυχώς οικονομικά απαγορευτικό, κοστίζει...

Στο φινάλε... δεν μπορείς να συγκρίνεις τον τουρισμό του σήμερα με τον τουρισμό του 60 γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις την Ελλάδα του τότε με την Ελλάδα του σήμερα... άλλα μεγέθη άλλες απαιτήσεις... κι εγώ σκέφτομαι με νοσταλγία ένα οδικό ταξίδι με την οικογένεια στη Δoϊράνη το εβδομηνταφεύγα αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν το ξανακάνω μόνος μου σήμερα μάλλον θα περάσω καλύτερα... θα διαλέξω συγκεκριμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια από τα δεκάδες που υπάρχουν στην περιοχή και δεν θα εγκλωβιστώ σε λύσεις ανάγκης δωματίων χωρίς ανέσεις και οδικών διαδρομών σε δρόμους καρμανιόλες... (όχι ότι έχουν αλλάξει και πολλά από τότε στους δρόμους αλλά λέμε τώρα)...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ναι μεν αλλά φίλε Traveller,ναι μεν αλλά......

Γιατί μειώνεται 30% η εισροή τουριστών από αυτές τις χώρες;Μήπως γιατί κάποιοι αντίστοιχοι στόκοι Γερμανοί εξισώνουν την κυβέρνηση με τον καθημερινό Έλληνα και θεωρούν ότι όλοι είμαστε λαμόγια και τα αρπάμε;
Η εισροή μειώνεται επειδή το τουριστικό μας προϊόν δεν είναι ανταγωνιστικό (στη συγκεκριμένη αγορά).

Μήπως πρέπει να ξεπεράσουμε όλοι τα εθνικά στερεότυπα που έχει καθιερώσει η Δυτική κουλτούρα (Γερμανός με σορτσάκι και σανδάλια,Έλληνας με φραπέ και αθλητική εφημερίδα,Ιταλός με μπριγιαντίνη στο μαλλί και σκαρπίνι κλπ κλπ).Ασφαλώς και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πάντα αυτοί,αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν αποτελούν πλέον χαρακτηριστικό δείγμα των εκάστοτε κοινωνιών.Μήπως όμως η "σαλαμοποίηση" των εθνών με βάση αυτά τα κριτήρια βολεύει κάποιους άλλους;
Καλά το πήγαινες, αλλά στο τέλος το σκότωσες. Να βολεύει ποιους? Αμάν αυτοί οι - πάντοτε ανώνυμοι - κάποιοι. Όλα τα κακά τα επιβουλεύονται και τα μηχανορραφούν.

Μήπως οι Αμερικάνοι εξαφανίστηκαν ως τουρίστες από εδώ λόγω της εξωτερικής πολιτικής της χώρας τους και της μόνιμης παρέμβασης στα εσωτερικά της δικής μας εδώ και 60 χρόνια;Κι επειδή ο Έλληνας δεν είναι τόσο χαϊβάνι όσο όλοι θέλουν να τον παρουσιάζουν κι έχει λίγο καλύτερα πολιτικά αντανακλαστικά από τον Βρετανό π.χ. (ποσοστιαία μιλάω πάντα).
Εξαφανίστηκαν, επειδή στην Ελλάδα υπήρχε κίνδυνος γι αυτούς. Να θυμίσω τη 17 Νοέμβρη? Την ικανοποίηση και το "αίσθημα δικαιοσύνης" που κυριαρχούσε στην κοινή γνώμη μετά τα κτυπήματα έναντι Αμερικανών? Την ασφάλεια των Ελληνικών αεροδρομίων στα 80ς?
Αλλά επίσης εξαφανίστηκαν, γιατί η ελληνική τουριστική βιομηχανία επικέντρωσε σε τουρισμό "ήλιο, θάλασσα και τ' αγόρι μου", και οι πολιτιστικοί προορισμοί πρώτης γραμμής (π.χ. Ολυμπία, Μετέωρα, Δελφοί, Μυκήνες) απαξιώθηκαν τουριστικά.

Μήπως δεν φταίει ούτε ο Γερμανός,ούτε ο Έλληνας,ούτε ο Αμερικάνος αλλά ένα σύστημα που τους έχει πείσει ότι έχει δίκιο η Μέρκελ,ο Παπανδρέου και ο Ομπάμα κι αντί να ψάχνουν την αλήθεια ψάχνουν να ρίξουν το φταίξιμο στον άλλον;
Πάντα το - πάντα ανώνυμο και αόριστο - σύστημα φταίει. Όσο για την αλήθεια, μάλλον δε βρίσκεται εκεί που την περιμένεις...

Μήπως δεν πάνε πολλοί από εδώ μέσα -κι εγώ μαζί τους,αλλά δεν τα κατάφερα ακόμα- στην ΝΑ Ασία για τους πάτους στη διαμονή,τους χάλια δρόμους και μεταφορές και το φαί σε αντίστοιχα ταβερνία;Τις ομορφότερες ιστορίες από εκεί τις έχω διαβάσει κι όχι από το Μανχάταν.
Μάλλον δεν έχεις σωστή εικόνα για τη ΝΑ Ασία. Εξαιρετικές υποδομές τόσο σε ξενοδοχεία, όσο και σε δρόμους, μεταφορές, φαγητό, κλπ. Με την εξαίρεση δυο-τριών χωρών που υπάρχει (και) φτώχεια, οι υπόλοιπες χώρες είναι και ανεπτυγμένες τουριστικά και οικονομικές (ανταγωνιστικότητα λόγω efficiency).

Μήπως τελικά η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός ήταν πιο όμορφη την εποχή των Ξενία κι όχι την εποχή των Grecotel;
Ίσως και να ήταν, αλλά όχι για το λόγο που αναφέρεις. Ήταν η εποχή που το τουριστικό μας προϊόν δεν ξεκίναγε και τελείωνε στο "ήλιος και θάλασσα".

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
(ανταγωνιστικότητα λόγω efficiency)
Εύχομαι κανείς,εκτός από εσένα,να μην φτάσει ποτέ να παίρνει τον efficient μισθό των εργαζομένων εκεί.Αν και είμαστε κοντά πλέον.

Όλα τα υπόλοιπα τα αντιπαρέρχομαι γιατί θα ξεφύγουμε εντελώς.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Άντε πάλι τα ίδια. Ο λαϊκισμός πάει σύννεφο. Και καλά να λαϊκίζουν...κάποιοι "μεγαλοηγέτες", αυτοί έχουν συμφέρον!!! Αμ να λαϊκίζουμε και μεις οι απλοί άνθρωποι μεταξύ μας ...κρίμα δεν είναι???
1. Εδώ μέσα βλέπω τόσους φίλους Έλληνες, που σχεδιάζοντας ταξίδι, προσπαθούν ..να βγάλουν απ' τη μύγα ξίγκι. Καλά κάνουν, καμιά αντίρρηση, γιατί όχι. Νέοι ή μη, απλοί άνθρωποι με μικρό μπάτζετ. Όλοι έχουν δικαίωμα στο Όνειρο. Πειράζει???
Δηλαδή αν είναι Γερμανικής υπηκοότητας & λοου κοστ, δεν επιτρέπεται να χαίρονται τις ομορφιές της γης??? Επειδή είναι Γερμανοί πρέπει να τρώνε και να καταναλώνουν ...όσο συμφέρει σε μας????
Απ' την άλλη, αν έχω στήσει μια επιχείρηση με ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες, όλοι οι λοου κοστ τουρίστες αποκλείονται αυτομάτως (αρκεί να με παίρνει)και ούτε αυτό είναι κακό (οι επιχειρήσεις δεν είναι Ιδρύματα).
2. Ανήκοντας στο χώρο, δυστυχώς πρέπει να ομολογήσω πως από τη δεκαετία του '60 κάνουμε πάρτι στη πλάτη των "κουτόφραγκων". Και όχι μόνο πάρτι αλλά Όργια !!!
Καιρός να μας πάρουν χαμπάρι.
Στο Πήλιο λοιπόν, έχουν έρθει από το 70 και μετά, αγόρασαν πάμφθηνα, καλά κομμάτια γης, παλιά σπίτια (όχι αρχοντικά, αυτά τ' άφησαν για κάτι νεόπλουτους δικούς μας, αφού είναι φαγάνες εξόδων), από ντόπιους που δεν τάχαν σε εκτίμηση (δεν τα πούλησαν από ανάγκη!!, αλλά γιατί ...ήταν "άχρηστα"). Τάφτιαξαν (ανακαίνισαν) όμορφα-όμορφα, αντί να ρημάζουν, έρχονται και τα χαίρονται. Το προφίλ αυτού του τουρίστα είναι: ιντελεκτουαλ, μορφωμένος, λιτός, φιλικός, ήσυχος ...και αντικαταναλωτής. Έρχεται να απολαύσει ότι του επιτρέπει ο τόπος, όπως και εμείς όπου πηγαίνουμε. Και με το λιγότερο κόστος!!! Μαζεύουν άγρια χόρτα και φτιάχνουν κήπο, ενώ οι νεόπλουτοι με τις "βίλες"...διαβάζουν το "λαιφ σταιλ" και το χελόου. Πρέπει ντε και καλά να τρώει κάθε μέρα τις αποψυγμένες - κατεψυγμένες πανάκριβες ψαρούκλες, που κάθε πονηρός φτωχοδιάβολος "ψαροταβέρνας" θα ήθελε???
Οι παραπάνω είναι η "φυλή" των μονίμων. Υπάρχουν κι άλλες "φυλές" τουριστών στη περιοχή μας. Π.χ. αυτοί με τα αυτοκινούμενα. Συνεχίζεται...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όλα τα υπόλοιπα τα αντιπαρέρχομαι γιατί θα ξεφύγουμε εντελώς.
Κακώς! Το θέμα είναι ενδιαφέρον και η/οι αντιπαραθέσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες (και πολιτισμένες). Γιατί να μη συνεχίσουν - από ανθρώπους που και γνώσεις και παιδεία έχουν?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πολύ ωραία λοιπόν.Δέχομαι την παρότρυνση baba που με "εκθέτει" φιλικά με έξυπνη επιχειρηματολογία και συνεχίζω επί των λεγομένων του taver.

Ποιός Αμερικανός τουρίστας απειλήθηκε πραγματικά από την επίσκεψή του στην Ελλάδα;Ο Αμερικανός σταθμάρχης της CIA δεν ήταν τουρίστας.Ούτε τα ντουβάρια της κάθε Citibank.Δεν είχαμε τζιχάντ (με την παρερμηνευμένη έννοια) ποτέ εδώ.Μην κοροϊδεύουμε λοιπόν όσους φοβούνται να πάνε στην Ιαπωνία λόγω Φουκουσίμα και μετά δικαιολογούμε τις χαζο-οδηγίες του State Department ότι κινδυνεύουν οι Αμερικανοί πολίτες στην Ελλάδα.

Όσο για τα περί "ανώνυμων" και "αόριστων" κι ότι άλλο λέει κάθε τόσο ο taver για να προβοκάρει,τα έχω ονομάσει ουκ ολίγες φορές τα γνωρίζει καλά και δεν είναι άλλα από τον Καπιταλισμό (σε ότι αφορά το σύστημα) και το Κεφάλαιο (αυτοί που επιβουλεύονται καταστάσεις όπως η "σαλαμοποίηση" στην οποία αναφέρθηκα).

Και ο τουρισμός των καζίνο βοήθησε πολλές χώρες να "αναπτυχθούν τουριστικά".Πολλοί μάλιστα Έλληνες φωστήρες το έχουν προτείνει σαν μοντέλο και για εδώ.Ε,με συγχωρείτε αλλά να μου λείπει το βύσσινο.Δεν γουστάρω την "ανάπτυξή" σας γιατί νοείται ως τέτοια μόνο μέσα στα νοσηρά μυαλά σας.Και μιλάω γι'αυτούς που προκρίνουν τέτοιου είδους λύσεις.

Ή άλλες όπως των Golf Resorts.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Γιατί όχι τα Golf Resorts? Κάτι ανάλογο έγινε στην Ισπανία (π.χ. Ανδαλουσία) πριν μερικά χρόνια - για να ξεφύγουν από τη λούμπα που είχαν πέσει με τις διάφορες Κόστες και τα μεγαθήρια - και (επειδή το διαχειρίστηκαν καλά κατά τη γνώμη μου) μπόρεσαν (και εξ αιτίας αυτών) να κάνουν γνωστή την υπέροχη ενδοχώρα τους, ν' αναδείξουν τα πολιτιστικά τους στοιχεία και έναν πιο "οικολογικό" τουρισμό με ήπιες παρεμβάσεις που δεν βίαζαν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η εισροή μειώνεται επειδή το τουριστικό μας προϊόν δεν είναι ανταγωνιστικό (στη συγκεκριμένη αγορά)
Ναι,φέτος το κατάλαβαν οι Γερμανοί.Τόσα χρόνια ήταν ανταγωνιστικό και ξαφνικά κατέπεσε!

Δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γιατί όχι τα Golf Resorts? Κάτι ανάλογο έγινε στην Ισπανία (π.χ. Ανδαλουσία) πριν μερικά χρόνια - για να ξεφύγουν από τη λούμπα που είχαν πέσει με τις διάφορες Κόστες και τα μεγαθήρια - και (επειδή το διαχειρίστηκαν καλά κατά τη γνώμη μου) μπόρεσαν (και εξ αιτίας αυτών) να κάνουν γνωστή την υπέροχη ενδοχώρα τους, ν' αναδείξουν τα πολιτιστικά τους στοιχεία και έναν πιο "οικολογικό" τουρισμό με ήπιες παρεμβάσεις που δεν βίαζαν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.
Δεν γνωρίζω το Ισπανικό μοντέλο ανάπτυξης,γνωρίζω βέβαια πόσο φούσκες αποδείχθηκαν ΚΑΙ εκεί τα παραθαλάσσια μεγαθήρια.

Όμως είσαι ο πρώτος που ακούω να ονομάζει τα Golf Resorts,οικολογικό τουρισμό.

Όσο για τις ήπιες παρεμβάσεις μάλλον δεν έχεις ακούσει τίποτα για την αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα ώστε να ποτίζονται σε καθημερινή βάση αχανείς εκτάσεις γκαζόν,την αστικοποίηση της υπαίθρου κλπ.

Για περισσότερα υπέρ και κατά της συγκεκριμένης μορφής ανάπτυξης GolfLand? - Αρχική

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα