• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εώς και 30% μείωση στις κρατήσεις από γερμανούς και αυστριακούς τουρίστες

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όμως είσαι ο πρώτος που ακούω να ονομάζει τα Golf Resorts,οικολογικό τουρισμό.
Έλα τώρα, μη δημιουργείς εντυπώσεις, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν εννοούσα (ούτε έγραψα) αυτό που λες. Είπα ότι και με αφορμή (μέσω) αυτών αναπτύχθηκε (παράπλευρα) ο οικολογικός τουρισμός (επειδή έπεσε χρήμα, αν θες? Έστω κι έτσι). Δημιουργήθηκαν "διαδρομές" για ποδηλάτες, για πεζοπόρους, σε περιοχές "άγνωστες", αγροτουριστικές ή μικρές μονάδες, κλπ. κλπ.

Όσο για τις ήπιες παρεμβάσεις μάλλον δεν έχεις ακούσει τίποτα για την αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα ώστε να ποτίζονται σε καθημερινή βάση αχανείς εκτάσεις γκαζόν.
Όντως δεν έχω ακούσει, ίσως να έχεις δίκηο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αν γίνει λελογισμένη χρήση (π.χ. όχι το ένα resort δίπλα στο άλλο) και αφού έχουν προηγηθεί και ληφθεί υπόψη σχετικές μελέτες, μπορούν να δημιουργηθούν προοπτικές (εν προκειμένω για την Ελλάδα, όχι στην Πελοπόννησο που έχει πρόβλημα ξηρασίας, αλλά - ας πούμε - στη Βόρεια Ελλάδα).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όμως με τον καταπληκτικό τρόπο που όλα λειτουργούν στην Ελλάδα,ένα από τα μεγαλύτερα golf resorts άνοιξε που αλλού.......στην Πελοπόννησο!

elefinor

Banned
Κόιτα που θα συμφωνήσω με τον maltakia...Τα golf resorts είναι ο,τι πιο αντι-οικολογικό υπάρχει. Ασύλληπτες ποσότητες πολύτιμου ύδατος, για να ποτίζεις άχρηστο( οικολογικά μιλώντας) γρασίδι.
Υ.Γ. Η Δυτική Ελλάδα, πάντως, στην οποία περιλαμβάνεται και η Μεσσηνία, όπου πραγματοποιήθηκε η εν λόγω τουριστική επένδυση δεν έχει πρόβλημα ξηρασίας. Δεν έχει όλη η Πελοπόννησος τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Όμως με τον καταπληκτικό τρόπο που όλα λειτουργούν στην Ελλάδα,ένα από τα μεγαλύτερα golf resorts άνοιξε που αλλού.......στην Πελοπόννησο!
Το οποίο καθησύχαζε οτι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το θέμα του νερού και οτι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για σεβασμό στο περιβάλλον...Επίσης οτι θα δώσει δουλειά στη ντόπια κοινωνία αντιμετωπίζοντας έτσι την ανεργεία και δίνοντας κίνητρο στους νέους να επιστρέψουν για εργασία στον τόπο τους και οτι θα επωφεληθούν και οι ντόπιες επιχειρήσεις στα πέριξ (μαγαζιά, ταβέρνες, καφέ κτλ). Βέβαια από όταν άνοιξε για να δουλέψεις έστω και σαν σερβιτόρος απαιτούνται προσόντα που με αντίστοιχα θα έβρισκες δουλειά στον ΟΗΕ, επίσης οι τουρίστες έρχονται σαν τα ζώα, συγνώμη σε γκρουπ ήθελα να πω και δεν βγαίνουν ούτε λεπτό από το συγκρότημα και οι γύρω μαγαζάτορες περιμένουν με τους καταλόγους στο χέρι...Ε και όταν δεν είναι full καλεί και μαιντανούς, συγνώμη celebrities ήθελα να πω από το εγχώριο star-system...:haha: έτσι να γίνεται ντόρος βρε αδερφέ....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πάαααααρα πολύ ωραία! :( Κι ύστερα αναρωτιέσαι βρε maltakias γιατί τρέχουμε στη ΝΑ Ασία? (όχι, δεν το εννοώ, ρητορική ερώτηση είναι) Γιατί "αυτός ο τόπος δε σώζεται με τίποτα ρε μάγκα, άμα λάχει να'ουμ'".

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ πάλι λέω να κάτσουμε να τον παλέψουμε όσοι έχουμε κέφι και να μην τον αφήσουμε να του κάνουν κουμάντο οι κάθε είδους καζινάρχες [sic] και υπέρμαχοι της θεάς Ανάπτυξης.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Καλές (το εννοώ) όλες αυτές οι αναλύσεις σας, αλλά εγώ έχω κολλήσει:

ΔΕΝ προσθέτουμε στο λογαριασμό ...και την ημερομηνία...
ΔΕΝ σφραγίζουμε 18Κ και ίσα ίσα είναι 12Κ...
ΔΕΝ πουλάμε σάπιες γούνες...
.......
Ας τα κάνουμε εμείς, αυτά, όπως πρέπει και να δείτε πως δεν θα υπάρχει χώρος για καμία άλλη "Ανάπτυξη" Η Ελλάδα μας, είναι ότι πρέπει για τουρισμό μικρής κλίμακας, ακριβό, μεσαίο και φτηνό.

XRISTOS71

Member
Nedelja said:
Το οποίο καθησύχαζε οτι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το θέμα του νερού και οτι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για σεβασμό στο περιβάλλον...Επίσης οτι θα δώσει δουλειά στη ντόπια κοινωνία αντιμετωπίζοντας έτσι την ανεργεία και δίνοντας κίνητρο στους νέους να επιστρέψουν για εργασία στον τόπο τους και οτι θα επωφεληθούν και οι ντόπιες επιχειρήσεις στα πέριξ (μαγαζιά, ταβέρνες, καφέ κτλ). Βέβαια από όταν άνοιξε για να δουλέψεις έστω και σαν σερβιτόρος απαιτούνται προσόντα που με αντίστοιχα θα έβρισκες δουλειά στον ΟΗΕ, επίσης οι τουρίστες έρχονται σαν τα ζώα, συγνώμη σε γκρουπ ήθελα να πω και δεν βγαίνουν ούτε λεπτό από το συγκρότημα και οι γύρω μαγαζάτορες περιμένουν με τους καταλόγους στο χέρι...Ε και όταν δεν είναι full καλεί και μαιντανούς, συγνώμη celebrities ήθελα να πω από το εγχώριο star-system...:haha: έτσι να γίνεται ντόρος βρε αδερφέ....
Όλα αυτά τα γράφεις απο προσωπική εμπειρία η στα είπε κάποιος ???
Εννοώ έχεις μείνει εκει ??

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Όλα αυτά τα γράφεις απο προσωπική εμπειρία η στα είπε κάποιος ???
Εννοώ έχεις μείνει εκει ??
Δεν έχω μείνει γιατί πολύ απλά δε μου ταιριάζει αυτό το είδος των διακοπών...Όταν είμαι στα μέρη προτιμώ μια βόλτα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και μια βουτιά στα γρήγορα στη Βοϊδοκοιλιά (την οποία το εν λόγω έχει στις φωτογραφίες του λες και είναι η παραλία του συγκροτήματος...) και τις βόλτες στο Πολυλίμνιο και του καταρράκτες της Νέδας. Να πάω να κλειστώ εκεί για εμένα δε μου προσφέρει τίποτα...το all inclusive απλά δε με ενδιαφέρει και η χλίδα κατ επέκταση που προσφέρει αυτό δεν το αμφισβητώ...Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα για το τι εργασία προσέφερε και τι κέρδος είχε η τοπική κοινωνία από το εν λόγω ναι έχω προσωπική εμπειρία δεν είχα λόγο να μεταφέρω κάτι που κάπου άκουσα (δεν το έχω κάνει ποτέ ως τώρα στο forum). Και δε νομίζω οτι αν έμενα στα δωμάτια του, έπαιζα golf και έτρωγα στα εστιατόρια του θα άλλαζε τα άνωθεν γεγονότα...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
To topic είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για να το χαλάσετε με προσωπικές αντιπαραθέσεις. Τα μηνύματα που αφορούσαν... παρατηρήσεις για ... ορθογραφικά λάθη αφαιρέθηκαν. Την επόμενη φορά θα φύγουν και οι συγγραφείς τους.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Κι εγώ που νόμιζα πως αστειευόντουσαν για τα περί ορθογραφίας...
Βρε αδέρφια, πέστε τίποτα πάνω στο θέμα...

Γιατί δεν έρχονται ...οι Γερμανοί???
Λέτε "μας κρατούν μούτρα" γιατί ο κος Πρόεδρος είπε: "και ποιός είναι ο κος Σόιμπλε...." ???
Ή μήπως, με καταλύτη την γενικότερη οικονομική στενότητα, είπαν: "δε πάμε να δοκιμάσουμε και λίγο ανατολικότερα, μια που εκεί οι άνθρωποι σκίζονται να μας περιποιηθούν..."

Γιατί δεν έρχονται ...οι Γερμανοί???
Πιάστε έναν-έναν τους εμπλεκόμενους στη Τουριστική Βιομηχανία μας. Αυτούς, που πραγματικά συναντά στη κάθε μέρα του ο κάθε "Γερμανός". Αυτούς που είναι, στη κάθε μέρα του, υπεύθυνοι για το αν θα γυρίσει με καλές ή άσχημες αναμνήσεις στη πατρίδα του.
Αυτούς (εμάς) να πιάσετε και να "ελεγξετε" κι αφήστε τις "πολυεθνικές και τα μονοπώλεια".

Πριν χρόνια στη Πάργα, ενώ περίμενα στη ουρά για σουβλάκι με πίτα, αντελήφθηκα ξαφνικά πως ο "μάστορας", απ' τη μία χούφτωνε τον γύρο βάζοντάς τον πάνω στη πίτα κι απ' την άλλη με τα ίδια λιγδιασμένα δάκτυλα....έδινε ρέστα:shock: (την έστριψα επί τόπου)
Άσε που στα Γιάννενα σε ζαχαροπλαστείο της Αβέρωφ, κοιτάζοντας τυχαία στη "κουζίνα" τον σερβιτόρο, να μου γεμίζει ένα κουτί με σιροπιαστά, παρατήρησα νάχει καρφωμένο το τσιγαράκι του στο στόμα σκύβοντας πάνω από τα ταψιά, τα γλυκά και το "υπό φόρτωση" κουτί μου. Την κοπάνησα με ελαφριά πηδηματάκια κι ακόμη με περιμένει...
Μα για ποιές "πολυεθνικές και μονοπώλεια" μιλάτε???
Αυτές, τρυπώνουν όπου δεν βρήσκουν αντίσταση από τοπικούς έντιμους, δουλευταράδες, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΔΕΣ!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εσύ το διάβασες το θέμα ή απλώς ΑΥΤΟ θες να γράψεις κι ΑΥΤΟ θα γράψεις ότι και να γίνει;Κι όχι μόνο εσύ δηλαδή.

Δεν εξετάζουμε γιατί μακροχρόνια ο τουρισμός απομακρύνεται από την Ελλάδα αλλά γιατί ΦΕΤΟΣ οι Γερμανόφωνοι μείωσαν κατά 30% τις κρατήσεις τους.Ε,όχι δεν φταίει ο σουβλατζής στην Πάργα γι'αυτό.Φταίει ο μπαγλαμάς που γράφει στην κάθε BILD ότι αφού καίνε Γερμανικές σημαίες θα κάψουνε κι εσάς αν πάτε εκεί.Κι ένα 30% το χάφτει και δεν έρχεται.

Στην Αίγυπτο,την Ινδία και δεκάδες άλλους προορισμούς το μισό φόρουμ έχει πάθει τουλάχιστον μια απλή διάρροια από τα φαγητά.Κανέναν δεν αποθάρρυνε από το να ξαναπάει σε αντίστοιχους προορισμούς.Για το Ιράν έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία μέχρι κι οι εξωγήινοι,παρόλα αυτά όσοι από εδώ μέσα πήγαν πέρασαν υπέροχα και πάρα πολλοί έχουν στα σχέδιά τους να το επισκεφτούν κάποια στιγμή στο μέλλον.Για να μην μιλήσω για την Κούβα....

Λοιπόν,αν σκοπός όλων των επαγγελματιών του χώρου είναι να κλαίγονται για την κατάντια στον Ελληνικό τουρισμό,καλά θα κάνουν να απευθυνθούν στον Paul Geroulanos (αυτός τελικά απομακρύνθηκε ή όχι; ) κι όχι εδώ,όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες που λέγαμε κάποτε.

Δεν φταίει ούτε ο σουβλατζής,ούτε ο ταξιτζής,ούτε ο καφετζής.Αυτοί σε όλο τον πλανήτη θα σου τ'αρπάξουνε όπου σε πετύχουν.Φταίει που αντί να πουλάμε αυτό που έπρεπε σαν χώρα πουλάμε κάτι που δεν είναι.Γκλαμουριά και Μύκονο.Αν βέβαια οι άνωθι επιχειρηματίες επιχειρούσαν στην Μύκονο θα έβρισκαν μια χαρά το τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης.Εν τέλει για την βλαχοχλιδάτη υπερλούξ γυφτιά που άνοιξε ο κάθε τυχάρπαστος και τώρα το βλέπει να βουλιάζει στα χρέη δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα