Εφαρμογές για κινητά, αλλά και χάπια για το υψόμετρο

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εμάς, πάντως, γιατρός μας το έδωσε. Για πρόληψη. Και προληπτικά το παίρναμε και μια χαρά έκανε τη δουλειά του, όχι μόνο στο Περού αλλά και στα Ιμαλάια, σε πολύ μεγαλύτερα υψόμετρα. Το Diamox ήταν απαγορευτικό για μένα - για ιατρικούς λόγους.
Κατανοητο. Μονο που το φαρμακο που πηρες δεν ειναι για προληψη. Γκουγκλαρε τα συστατικα του...ντεπον, ασπιρινη κ καφεινη δεν προλαμβανουν. Τεσπα δεν ειναι σωστο να αμφισβητουμε κανενα ιατρο. Καθε φαρμακο πρεπει να το παιρνουμε με συνταγη. Ειμαι κατα του τροπου over the counter...όπου ανηκει κ το συγκεκριμενο.
https://www.nhs.uk/Conditions/Altitude-sickness/Pages/Introduction.aspx

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στο Forum μπορούμε να βρούμε τα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιήσει οι προγενέστεροι απο εμάς. Τα συγκεντρώνουμε λοιπόν και πάμε στο γιατρό μας, ο οποίος ξέρει το ιστορικό μας, και αν δεν το ξέρει φροντίζουμε να το αποκτήσει!
Αυτός θα μας πεί αν οι ουσίες του φαρμάκου, και ποιού απο όλα αυτά τα φάρμακα, κάνει για εμάς! Όπως και αυτός θα μας πεί αν μπορούμε να ανέβουμε σε μεγάλα υψόμετρα ή όχι....
Καλα δεν θα λυσουμε κ το Κυπριακο...το καλυτερο για προληψη ειναι η ακεταζολαμιδη. Οποιος δεν μπορει να το παρει ακολουθει πιστα οδηγιες απο οργανισμο κυρους οπως το λινκ που εδωσα πριν πχ. Ε δεν θα ξερει κ ο αγροτικος του χωριου μας τι να κανεις αν πας Λα Παζ....κ βεβαια να εχουμε μαζι μας φαρμακα αν τυχει κ νοσησουμε...προληψη πανω απ ολα.
Προσωπικα πηρα ντιαμοξ, ουδεν προβλημα κ χωρις να ακολουθησω πιστα τις οδηγιες. Ιδίως τις περι αλκοολ....

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλα δεν θα λυσουμε κ το Κυπριακο...το καλυτερο για προληψη ειναι η ακεταζολαμιδη. Οποιος δεν μπορει να το παρει ακοκουθει πιστα οδηγιες απο οργανισμο κυρους οπως το λινκ που εδωσα πριν πχ. Ε δεν θα ξερει κ ο αγροτικος του χωριου μας τι να κανεις αν πας Λα Παζ....κ βεβαια να εχουμε μαζι μας φαρμακα αν τυχει κ νοσησουμε...προληψη πανω απ ολα.
Προσωπικα πηρα ντιαμοξ, ουδεν προβλημα κ χωρις να ακολουθησω πιστα τις οδηγιες. Ιδίως τις περι αλκοολ....
Τιιιιι ;;;; Δεν μπορείς να πιείς αλκοόλ αν πάρεις χάπια υψομέτρου ;;;; Α, δεν παίζω....θα κάνω πως δεν το διάβασα αυτό.... :rolleyes:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τιιιιι ;;;; Δεν μπορείς να πιείς αλκοόλ αν πάρεις χάπια υψομέτρου ;;;; Α, δεν παίζω....θα κάνω πως δεν το διάβασα αυτό.... :rolleyes:
Ε κι εγω που το είχα διαβάσει το ξεχασα...κ δεν ειχα προβλημα...
Το καλυτερο ειναι η σταδιακη αναβαση κ κανα Ολυμπο πριν για προπονηση...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Οποιος δεν μπορει να το παρει ακολουθει πιστα οδηγιες απο οργανισμο κυρους οπως το λινκ που εδωσα πριν πχ. Ε δεν θα ξερει κ ο αγροτικος του χωριου μας τι να κανεις αν πας Λα Παζ....
Ο οργανισμός κύρους μπορεί να συμβουλεύει, αλλά ο προσωπικός γιατρός αποφασίζει. Διότι κανένας οργανισμός κύρους δεν μπορεί να γνωρίζει εάν εσύ π.χ. έχεις πάθει εγκεφαλικό στο παρελθόν και πρέπει ν' αποφεύγεις συγκεκριμένα φάρμακα.

Ειμαι κατα του τροπου over the counter...όπου ανηκει κ το συγκεκριμενο.
Δεν γνωρίζω τι θα πει επί του προκειμένου το "over the counter" που ανήκει το συγκεκριμένο φάρμακο. Δηλαδή, το "under the counter" είναι ΟΚ? Γιατί, αν ερμηνεύσουμε το δεύτερο στα ελληνικά σαν "κάτω από το τραπέζι", κάτι άλλο, πολύ κακό σημαίνει.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Ο οργανισμός κύρους μπορεί να συμβουλεύει, αλλά ο προσωπικός γιατρός αποφασίζει. Διότι κανένας οργανισμός κύρους δεν μπορεί να γνωρίζει εάν εσύ π.χ. έχεις πάθει εγκεφαλικό στο παρελθόν και πρέπει ν' αποφεύγεις συγκεκριμένα φάρμακα.
2.Δεν γνωρίζω τι θα πει επί του προκειμένου το "over the counter" που ανήκει το συγκεκριμένο φάρμακο. Δηλαδή, το "under the counter" είναι ΟΚ? Γιατί, αν ερμηνεύσουμε το δεύτερο στα ελληνικά σαν "κάτω από το τραπέζι", κάτι άλλο, πολύ κακό σημαίνει.
Ελα τωρα...με πιανεις αριστα αλλα σ αρέσει το παιχνίδι λεξεων κι εγω απ την αλλη λιαζομαι κ βλεπω την αγαπημενη μου θεα. Δηλ Πλοια.
1. Δεν το πα για τα φαρμακα 100 φορες? Μονο με συνταγη ιατρου. Τελος. Στις οδηγιες αναφερομουν.
2. Την ορολογια τη γραφει το φαρμακο που ποσταρισες...αν ανοιγες το λινκ που εβαλες θα το βλεπες. Ειναι τα φαρμακα που πωλούνται στα σουπερμάρκετ. εγραψα είμαι εναντιον του τροπου αυτου βεβαια, οχι εναντιον των φαρμάκων. Κ το πιο απλο μπορει να εχει παρενεργειες ποσο μαλλον σε τετοια περιπτωση...
Σε αφηνω τωρα να βγαλω φωτο...καλα να περασετε το ΣΚ! Κριμα που θα απουσιαζω αλλα η πατρις με καλεσε στα "οπλα"...

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ε κι εγω που το είχα διαβάσει το ξεχασα...κ δεν ειχα προβλημα...
Το καλυτερο ειναι η σταδιακη αναβαση κ κανα Ολυμπο πριν για προπονηση...
Μέχρι και τη προηγούμενη Κυριακή, κάθε Κυριακή στον Όλυμπο ήμουν....τώρα όμως χάλασε ο καιρός :( Πάντως μέχρι τα 2100 καλά τα πάω, χωρίς κανένα πρόβλημα. Για να φτάσω πιο πάνω θέλει διανυκτέρευση...
Θα φροντίσω να κάνω πρόγραμμα με σταδιακή ανάβαση!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom