Viaggi
Member
Η Στοκχόλμη ΔΕΝ είναι οικονομικός προορισμός όπως η Βουδαπέστη, η Πράγα και το Βερολίνο και ΔΕΝ είναι φιλική προς τον επισκέπτη απο Νοέμβρη μέχρι Φλεβάρη λόγω μικρής διάρκειας "ηλιοφάνειας".
Για πότε λες? Φθινόπωρο? Γιατί είναι τέλεια εποχή για την Στοκχόλμη.
Σκέφτομαι για Σεπτέμβρη, ίσως Αύγουστο μετά τις 20 (για του χρόνου), αεροπορικά που έριξα μια ματιά βρίσκω περίπου στα 130€ και δωμάτια στα 100€. Θέλω να αποφύγω τα κύματα των τουριστών (και των Κινέζων!). Νομίζω πως με το σχόλιο σου "Σαν ποικολομορφία, σαν γεωφυσικό περιβάλλον σαν ομορφιά η Στοκχόλμη τις νικάει άνετα αν αυτό είναι το ζητούμενο" αρχίζω και το βλέπω ζεστά! Δε ξέρω πόσο προσδιορίζεται μόνο το "ακριβό"...Για πότε λες? Φθινόπωρο? Γιατί είναι τέλεια εποχή για την Στοκχόλμη.
Κοίτα όλες είναι ωραίες πόλεις. Αν το μπάτζετ δεν σε περιορίζει θα πω Στοκχόλμη ίσως επειδή η Σκανδιναβία είναι πιο ψηλά και όχι τόσο προσιτή σαν τις υπόλοιπες. Δεν ξέρω και τι αεροπορικά θα βρείς. Εγώ βέβαια έχω και μια αγάπη για τη Σκανδιναβία.
Οι άλλες τρείς που ανέφερες είναι πολύ πιο οικονομικές και στα ξενοδοχεία και στο φαγητό και σε όλα. Ακόμα και η Βιέννη σε σύγκριση με την Στοκχόλμη τουλάχιστον. Σαν ποικολομορφία, σαν γεωφυσικό περιβάλλον σαν ομορφιά η Στοκχόλμη τις νικάει άνετα αν αυτό είναι το ζητούμενο. Βερολίνο ωραίο. Νεανικό, με ζωή, φτηνό φαγητό άριστες συγκοινωνίες, ιστορία, εξαιρετικά μουσεία και πολλές επιλογές.
Η πολύ νύχτα είναι ένα θέμα, αλλά από την άλλη με συναρπάζει η ιδέα του κρύου και το χιονιού!Η Στοκχόλμη ΔΕΝ είναι οικονομικός προορισμός όπως η Βουδαπέστη, η Πράγα και το Βερολίνο και ΔΕΝ είναι φιλική προς τον επισκέπτη απο Νοέμβρη μέχρι Φλεβάρη λόγω μικρής διάρκειας "ηλιοφάνειας".
Δεν έφτασα στη κορυφή της τροφικής αλυσίδας για να την βγάζω με σαλάτες και σάντουιτς!Αν τη βγάλετε με σάντουιτς ή σαλάτες υπολόγισε 7-9€.
Θα συμφωνήσω με το Γιάννη και θα προσθέσω: Εξαιρετικά μουσεία (ανάμεσα σε αυτά και ένα απο τα ωραιότερα υπαίθρια που θα δεις ποτέ), όμορφη αρχιτεκτονική (διαφορετική απο την κλασική ευρωπαϊκή που ενδεχομένως να έχεις συνηθίσει), για να πάθεις πλάκα με το επίπεδο ζωής της πόλης, με την ευγένεια των κατοίκων, για να δεις τον ήλιο του μεσονυκτίου και γιατί είναι η καλύτερη πόλη για να αρχίσει κάποιος να ανακαλύπτει τη Σκανδιναβία.Είμαι σε αναζήτηση του επόμενου ευρωπαϊκού μου προορισμού και στις σκέψεις μου είναι και η Στοκχόλμη. Η ερώτησή μου είναι λοιπόν, γιατί Στοκχόλμη;
Οι παραστάσεις μου είναι καθαρά μεσογειακές, αυτός είναι και ο λόγος που πλέον μη έχοντας κάτι περισσότερο να γνωρίσω, κοιτάζω τουλάχιστον την κεντρική Ευρώπη. Το ενδιαφέρον μου για τη Σουηδία δεν είναι καινούργιο, για 3η χρονιά γυρίζει στο μυαλό μου και νομίζω όσα μου περιέγραψες πως ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μου. Διάβασα και την ιστορία του giannismits και νομίζω πως πρέπει να αρχίσω να το βλέπω πιο ζεστά.Θα συμφωνήσω με το Γιάννη και θα προσθέσω: Εξαιρετικά μουσεία (ανάμεσα σε αυτά και ένα απο τα ωραιότερα υπαίθρια που θα δεις ποτέ), όμορφη αρχιτεκτονική (διαφορετική απο την κλασική ευρωπαϊκή που ενδεχομένως να έχεις συνηθίσει), για να πάθεις πλάκα με το επίπεδο ζωής της πόλης, με την ευγένεια των κατοίκων, για να δεις τον ήλιο του μεσονυκτίου και γιατί είναι η καλύτερη πόλη για να αρχίσει κάποιος να ανακαλύπτει τη Σκανδιναβία.
Ευχαριστω ΒαγγεληΚατ' αρχήν πολύ ωραία φωτογραφική ματιά! Η περιγραφή αναλυτικότατη και εξυπηρετικότατη για κάποιον που σχεδιάζει να πάει! Το Skansen με κέρδισε και εμένα αν και το φοβόμουν λίγο. Θα ξαναπήγαινα ευχαριστως σε αυτή την εκπληκτική πόλη. Νομίζω είναι τεράστιο σοκ για έναν νότιο να βρίσκεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την Σκανδιναβία! Πάντως πρόλαβες και πήγες σε περισσότερα μέρη , πρέπει να ξεποδιαριάστηκες! χαχα! Αψογος