gmak14
New Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΗΠΑ,Κούβα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αργεντινή
Στη δικιά μου περίπτωση ναι ήταν λάθος η αίτηση για Visa.
Βασικά αγχωθήκαμε λίγο με την περίπτωση ενός φίλου, όπου οι γονείς του είχαν βγάλει Esta, όμως στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατέβασαν τον άντρα από το αεροπλάνο , ενώ τη γυναίκα την άφησαν κανονικά.
Οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμα καταλάβει το λόγο (ή τουλάχιστον δεν τον έχουν μεταφέρει σωστά σε μένα), και δεν υπήρχε κάποια από τις προφανείς αιτίες για να τον κατεβάσουν.
Οπότε, σκεφτήκαμε να βγάλουμε Visa ως πιο ισχυρό μέσο, όμως στην πορεία κατάλαβα ότι μάλλον κάναμε λάθος.
Anyway, πήρα τηλ. στην πρεσβεία, όπου μου είπαν:
Βασικά αγχωθήκαμε λίγο με την περίπτωση ενός φίλου, όπου οι γονείς του είχαν βγάλει Esta, όμως στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατέβασαν τον άντρα από το αεροπλάνο , ενώ τη γυναίκα την άφησαν κανονικά.
Οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμα καταλάβει το λόγο (ή τουλάχιστον δεν τον έχουν μεταφέρει σωστά σε μένα), και δεν υπήρχε κάποια από τις προφανείς αιτίες για να τον κατεβάσουν.
Οπότε, σκεφτήκαμε να βγάλουμε Visa ως πιο ισχυρό μέσο, όμως στην πορεία κατάλαβα ότι μάλλον κάναμε λάθος.
Anyway, πήρα τηλ. στην πρεσβεία, όπου μου είπαν:
- τα χρήματα της αίτησης για Visa δεν είναι refundable (~130 euros/person)
- η αίτηση ισχύει για 1 έτος - οπότε θεωρητικά μπορεί έτσι να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα
- η μόνη περίπτωση να έχω πρόβλημα με το Esta είναι αν έχω ταξιδέψει σε Ιράν/Ιράκ κλπ ή αν έχει απορριφθεί αίτηση για Visa στο παρελθόν
- δεν επηρεάζεται η αίτηση για Esta από το αν υπάρχει παράλληλα αίτηση για Visa