Ερωτησεις για Ρωμη

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Ειχαμε και μια μονοημερη στο προγραμμα αλλα δε ξερω, αν εχει καλο καιρο και θελουμε να παραλειψουμε κατι ή καποιας μερας τα αξιοθεατα μπορεσουμε να τα βαλουμε στις υπολοιπες ισως παμε και τη μονοημερη.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.788
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
παγωτο σοκολατα με ρουμι απο San Crispino και Macherroni μακαροναδαρες και φιλετο στα σουπερ SOS !!!
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.010
Likes
20.206
Οι δικές μου παρατηρήσεις πάνω στο πρόγραμμα manelaki:

1. Για τη 2η μέρα, εγώ θα πρότεινα να κατέβετε P. Venezia, να δείτε και την απίθανη στήλη του Τραϊανού και μετά να πάρετε τη Via dei Fori Ιmperiali (είναι ο δρόμος προς Κολοσέο, φαίνεται φάτσα-κάρτα)...εκεί θα χαζεύεις δεξιά-αριστερά τα fora των Αυτοκρατόρων, τους Ναούς, τους λόφους της Ρώμης με τα πεύκα κτλ., το θέαμα είναι υπέροχο και υποβλητικό. Από το Κολοσέο και πάλι, δες την αψίδα του Κωνσταντίνου και από εκεί με τα πόδια συνεχίζεις σε μια υπέροχη κατάφυτη λεωφόρο προς Circus Maximus και μετά από εκεί πήγαινε αν θες μετά Teatro Marcello, Boca della Verita και στα λοιπά. Μια υπέροχη βόλτα...

2. Για τη 3η μέρα, πώς θα πας στο Castel (η ωραιότερη διαδρομή για μένα): από Τρέβι πήγαινε προς Ναβόνα και όταν φτάσεις, ακριβώς στο βόρειο τμήμα της πάρε τη Via dei Coronari (όπως έχεις πλάτη τη Ναβόνα και στέκεσαι έξω, πας καρφί αριστερά, δες κι ένα χάρτη να καταλάβεις). Είναι ένας υπέροχος δρόμος, δρομάκι θα έλεγα, τόσο γραφικό με υπέροχα καταστήματα, όμορφες μικρές piazze και εκκλησίες διαμάντια. Όταν συναντήσεις τη Via di Panico (ή και πιο πριν αν θες), κόψε δεξιά και βγες στις ακτές του Τίβερη....αν βγεις από τη Via di Panico πέφτεις ακριβώς πάνω στη γέφυρα του Castel (Ponte Sant'Angelo), μια υπέροχη γέφυρα με εκπληκτική θέα εκατέρωθεν, που σε οδηγεί φυσικά, πού αλλού, στον τελικό προορισμό σου. Γενικά η βόλτα σε αυτό το κομμάτι δυτικά της Ναβόνα είναι απλά υπέροχο, με ελάχιστους τουρίστες, αφού ελάχιστοι προτιμούν το να ανακαλύψουν, μαγεμένοι προφανώς από τις γκράντε πλατείες και κολλημένοι στα highlights της Αιώνιας Πόλης. Αλλά το κομμάτι αυτό είναι εμένα το αγαπημένο μου, εκεί μέσα έμεινα κι όλας τη τελευταία φορά.

3. O Caravaggio είναι από τους αγαπημένους μου ζωγράφους και έργα του εκτίθονται δωρεάν σε εκκλησίες της Ρώμης, είναι ευκαιρία να μπεις μέσα για 10' και να θαυμάσεις τα αριστουργήματά του. α. San Luigi dei Francesi, από Ναβόνα πας ακριβώς δεξιά (αντίθετα με τη Via dei Coronari), περνάς μια αψιδωτή πύλη και τσουπ η εκκλησία. β. Στη Santa Maria del Popolo (στην ομώνυμη πλατεία) γ. Sant’Agostino, κοντά πάλι στη Π. Ναβόνα.

4. Να πας στη S. Maria Maggiore...grande εκκλησία με μια μεγάλη πλατεία με οβελίσκο...άχαστη.

5. Αν δε βρεις τραπέζι στο Macherroni (πολύ πιθανό αν δεν έχεις κάνει κράτηση), πας στο διπλανό του....ίδιες γεύσεις, ίδια ποιότητα, ελαφρώς χαμηλότερες τιμές (μια ιδέα, ίδιες είναι ουσιαστικά).

6. Αν σου έρθει όρεξη να φας κάτι πιο ελαφρύ και δε θες να κάτσεις ντε και καλά κάπου, βουρ για panini στη P. della Rotonda στο Πάνθεον: όπως κοιτάς το Πάνθεον, δεξιά έχει μια Antica Salumeria του τάδε (κάπως έτσι λέγεται δε τα θυμάμαι και όλα) με υπέροχα panini...

Να θυμάσαι ότι έχεις μέρες, να μην αγχώνεσαι να τα δεις όλα, γιατί είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάς....και ετοιμάσου για πολύ πολύ περπάτημα μιας και πας 1η φορά...
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
GTS σ'ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!!! Μη βοηθησε πολυ. Εκτυπωσα τις οδηγιες σου και θα κοιταξω να κανω τις απαραιτητες αλλαγες. :) Ξερω ποσο ευκολη ειναι η Ρωμη και δεν αμφιβαλλω αλλα δυστυχως εχω πολυ αγχος γιατι τα'χω κανονισει και τα εχω κλεισει ολα εγω για αλλα 3 ακομα ατομα. Φοβαμαι μηπως παει κατι στραβα, οχι με το προγραμμα βεβαια, γενικοτερα μιλαω. Eιναι το δευτερο μου ταξιδι και στο πρωτο ειχα αλλη παρεα, ενιωθα περισσοτερη ασφαλεια.
Μακαρι να'ναι ολα οπως τα περιμενω!
 

giorgos_i20

Member
Μηνύματα
63
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ (?)
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΚΙΟ

giorgos_i20

Member
Μηνύματα
63
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ (?)
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΚΙΟ
25 ευρώ το πρώτο άτομο και 6 ευρώ το κάθε επόμενο, σύμφωνα με το σάιτ τους. Δηλαδή υπολογίζω ότι 2 άτομα θέλουν 31 ευρώ και σε αφήνουν έξω από το ξενοδοχείο σου. Καλό δεν ακούγεται?
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Kαλο μου ακουγεται αν σκεφτεις οτι το ταξι που σου προσφερει το ιδιο πραγμα κοστιζει 40 ευρω απο fiumicino και 30 απο ciampino.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
900.003
Μέλη
39.267
Νεότερο μέλος
Simmons Robert

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom