vickokka
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- παντου
Σοφία βαλε την ερωτηση στο tripadvisor όπου απαντούν καποιοι ειδικευμένοι στην Τουρκία.θα σουν σίγουρα.
ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω και στο tripadvisor. Ναι είναι η καταγωγή της μητέρας μου από εκεί και θέλουμε να πάμε.Θα πάρεις το πλοίο από το Yenikapi (το βασικό λιμάνι της ευρωπαϊκής πλευράς για τα δρομολόγια της θάλασσας του Μαρμαρά) για Bursa. Αποβιβάζεται στο Guzelyali που είναι δίπλα ακριβώς στην πόλη των Μουδανιών (επίνειο της Bursa=Προύσα). Από κει πολύ πιθανόν να βρεις λεωφορείο για Gemlik απ' ευθείας (είναι καμιά 30αριά χιλιόμετρα) ή θα πας μέχρι τον σταθμό λεωφορείων της Προύσας (περίπου 15 χιλιόμετρα) και από κει θα πάρεις άλλο λεωφορείο για το Gemlik (άλλα 20-25 χιλιόμετρα). Δύσκολο μέσω net να βρεις άκρη αν υπάρχει λεωφορείο από Guzelyali για Gemlik αλλά αν το ψάξεις καλά ίσως καταφέρεις κάτι.
Φαντάζομαι στο Gemlik πας για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, διότι τουριστικά είναι εντελώς αδιάφορο!
Προσωπικά έχω κάνει μίνι κρουαζιέρα στο Βόσπορο με την Turyol, ξεκινάει από το λιμάνι του Eminonu, διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και κοστίζει γύρω στις 15 λίρες (έχω καιρό να την κάνω, δε θυμάμαι ακριβώς τιμή).
Για ξενοδοχείο υπάρχουν τόσα μα τόσα post εδώ μέσα, όρεξη να χεις να διαβάζεις... Γενικά υπάρχουν πολλά καλά ξενοδοχεία, γνώμη μου να κλείσετε σε κάποιο που έχει προσφορά για την περίοδο που θα πάτε...
Ευχαριστώ Anny!!! Συλλέγω πληροφορίες από παντου!!Οι περισσότεροι κάνουν την κρουαζιέρα με την Turyol.
Τιμές και λοιπές πληροφορίες εδώ: http://www.turyol.com/en/tarifeler.asp
ποια ΑΤΜ εννοείς? Ελλάδας η Κων/πολης?Όχι από Ελλάδα φυσικά.
Πρώτη (και πιο εύκολη επιλογή) από ΑΤΜ (με ελάχιστη προμήθεια).
Δεύτερη επιλογή είναι τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος (Doviz στα τούρκικα) που υπάρχουν άπειρα γύρω από Taksim και Sultanahmet.
Στο αεροδρόμιο (όπως και στα οδικά σύνορα στους Κήπους) χρεώνουν αρκετά ακριβά την προμήθεια και έχουν συνήθως και χειρότερη ισοτιμία.