tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Αυτος που σου το ειπε δεν ξερει τι του γινεται...
Έχω ταξιδέψει απο Παρίσι για Λονδίνο με λεωφορείο με ταυτοτητα χωρίς κανένα πρόβλημα.Καλησπέρα παιδιά, αρχικά δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα οπότε αν κάνω λάθος συγχωρέστε με. Ετοιμάζομαι για ταξίδι με την κοπέλα μου στο Λονδίνο . Θα ταξιδέψουμε με ταυτότητες κανένας από τους δυο μας δεν έχει διαβατήριο. Μιας και θα βρισκόμαστε αρκετές μέρες στο Λονδίνο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να πηγαίναμε στο Παρίσι. Επειδή οι τιμές σε τραίνο και αεροπλάνο είναι αποτρεπτικές είπαμε να πάμε με λεωφορείο. Ευτυχώς πριν κλείσω τα εισιτήρια έστειλα μήνυμα στο facebook στο πρακτορείο το οποίο θα έκλεινα τα εισιτήρια και ρώτησα αν θα μπορέσω να ταξιδέψω με την ταυτότητα μου και η απάντηση ήταν ότι χρειάζομαι απαραίτητα διαβατήριο. Έχει κάποιος μήπως ανάλογη εμπειρία να με βοηθήσει ; το ξεχνάω το ταξίδι ;
Μήπως θυμάσαι ποια εταιρία ήταν ;
Τους ειπες πως προκειται για ελληνικη ταυτοτητα; Μπας και νομιζε αυτος που σου απαντησε πως ρωτουσες για βρετανικη; Οι βρετανικες εχουν καταργηθει απο το 2011 και οι βρετανοι δεν μπορουν να ταξιδεψουν με αυτες ή να τις χρησιμοποιησουν οπουδηποτε.Μήπως θυμάσαι ποια εταιρία ήταν ;
Δεν ξέρω γιατί ρωτάς εδώ κι εκεί, η Γαλλία είναι χώρα της Ε.Ε. και οφείλει υποχρεωτικά να δεχθεί την ταυτότητά σου ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιείς για να φτάσεις εκεί (εφόσον φυσικά η ταυτότητα είναι σε στοιχειωδώς καλή κατάσταση). Και το κάνει, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να έχεις πρόβλημα._Καλησπέρα παιδιά, αρχικά δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα οπότε αν κάνω λάθος συγχωρέστε με. Ετοιμάζομαι για ταξίδι με την κοπέλα μου στο Λονδίνο . Θα ταξιδέψουμε με ταυτότητες κανένας από τους δυο μας δεν έχει διαβατήριο. Μιας και θα βρισκόμαστε αρκετές μέρες στο Λονδίνο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να πηγαίναμε στο Παρίσι. Επειδή οι τιμές σε τραίνο και αεροπλάνο είναι αποτρεπτικές είπαμε να πάμε με λεωφορείο. Ευτυχώς πριν κλείσω τα εισιτήρια έστειλα μήνυμα στο facebook στο πρακτορείο το οποίο θα έκλεινα τα εισιτήρια και ρώτησα αν θα μπορέσω να ταξιδέψω με την ταυτότητα μου και η απάντηση ήταν ότι χρειάζομαι απαραίτητα διαβατήριο. Έχει κάποιος μήπως ανάλογη εμπειρία να με βοηθήσει ; το ξεχνάω το ταξίδι ;
Τους ειπες πως προκειται για ελληνικη ταυτοτητα; Μπας και νομιζε αυτος που σου απαντησε πως ρωτουσες για βρετανικη; Οι βρετανικες εχουν καταργηθει απο το 2011 και οι βρετανοι δεν μπορουν να ταξιδεψουν με αυτες ή να τις χρησιμοποιησουν οπουδηποτε.
Από την συνομιλία μας με την πρώτη εταιρία :Δεν ξέρω γιατί ρωτάς εδώ κι εκεί, η Γαλλία είναι χώρα της Ε.Ε. και οφείλει υποχρεωτικά να δεχθεί την ταυτότητά σου ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιείς για να φτάσεις εκεί (εφόσον φυσικά η ταυτότητα είναι σε στοιχειωδώς καλή κατάσταση). Και το κάνει, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να έχεις πρόβλημα._
Αυτοί καλά τα λένε. Από το πρώτο μήνυμα το γράψανε ότι οι ταυτότητες είναι εντάξει.Μα τι λένε οι γιωτάδες!!
Μη μπερδεύεσαι. Εννοούν all documents necessary for crossing the border, όποια είναι αυτά, το γράψανε ξεκάθαρα.Στα T&Cs λεει κατι τετοιο; Ισως το κανουν για να αποφυγουν καθυστερησεις κατα τον ελεγχο. Δεν ξερω αν ειναι παρανομο. Αν το γραφει μαλλον θα εχουν το δικαιωμα. Εκτος κι αν ειναι αυθαιρετη αποφαση που εχουν παρει. Εχω ταιδεψει δεκαδες φορες απο χωρες της ΕΕ προς ΗΒ και αντιστροφα και αρκετες απο αυτες απο και προς Γαλλια.
Με μπέρδεψες τώρα, αφού λέει πως δεν του επιτρέπουν να ταξιδέψει με ταυτότητα, αν και δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση από την ευρωπαική νομοθεσία.Αυτοί καλά τα λένε. Από το πρώτο μήνυμα το γράψανε ότι οι ταυτότητες είναι εντάξει.
Του το επιτρέπουν. Διάβασε το (πρώτο) μήνυμα που του έστειλαν. Όλα τα άλλα είναι τσάμπα ανακατωσούρα από το τίποτα.Με μπέρδεψες τώρα, αφού λέει πως δεν του επιτρέπουν να ταξιδέψει με ταυτότητα, αν και δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση από την ευρωπαική νομοθεσία.