Dr Snoopy
Member
- Μηνύματα
- 917
- Likes
- 12.488
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν.Ζηλανδία
Από το περσινό μου ταξίδι
Στην Τασκένδη αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μια ιδέα από τοπική αγορά μπορείτε να πάτε στο Chorsu bazaar,παίρνετε τη μπλε γραμμή του μετρό (εισιτήριο 1400 σομ) και κατεβαίνετε στην ομώνυμη στάση.Εχει τα πάντα,αξίζει να πάτε και στους φούρνους που είναι δίπλα για να δοκιμάσετε επιτόπου ζεστό ψωμί.Και τις δύο βραδιές που μείναμε στην πόλη φάγαμε στο Caravan (Abdulla Kaxxar kochasi 22,τηλ 781506606).Πήγαμε την πρώτη,μας άρεσε,είχε μείνει όμως μόνο μία μερίδα πλοβ που ήταν πολύ καλή και ξαναπήγαμε και την δεύτερη νωρίς για να το βρούμε.Καλό θα είναι να κάνετε κράτηση.Είναι λίγο ατμοσφαιρικό,πολύ καλό πλοβ,κεμπάπ,παιδάκια,μαντί κλπ.Είναι βέβαια λίγο πιο ακριβό από άλλα,δηλαδή το Caranan Plov 54000 σομ,το Bayram Plov 59000,ένα Khinkali με κρέας 12900,ένα με κρέας και τυρί 12800, Beef Kebab και Lamp Kebab 35000 (τιμές Απριλίου 2023).
Στη Σαμαρκάνδη για φαγητό πήγαμε στο Karimbek (έχει και μακαρονάδες για να ξεφύγεις λίγο από τα κρέατα,η μπολονέζ 35000 σομ). Ενα μπουκάλι 500 ml τοπική μπύρα Sarbast 12200 σομ και 1 μπουκάλι Ρωσική βότκα που καταναλώθηκε σε σφηνάκια 70400 σομ.Θελήσαμε να πάμε το βράδυ σε μπυραρία και μας έστειλαν στην Bochka.Καλή ήταν, με παραδοσιακό σχεδιασμό και ατμόσφαιρα μπυραρίας (επιτρέπανε και το κάπνισμα),έχει και κήπο για το καλοκαίρι.Προσωπικό φιλικό παρά το εμπόδιο της γλώσσας,δεν μιλούσε κανείς Αγγλικά.Υπήρχε μια επιλογή από λουκάνικα και κεμπάπ στη βιτρίνα του ψυγείου για να διαλέξουμε και να τα ψήσουν,ορισμένα είχαν και σημαιάκια με το ζώο από το οποίο ήταν φτιαγμένα για να τα ξεχωρίζουμε.Η τοπική μπύρα που μας άρεσε ήταν η Sarbast,η original γιατί είχε και την special double hop και την lite.Στη μπυραρία όμως ήπιαμε την Pulsar,αυτή παρασκευάζεται στο ζυθοποιείο Praga-Samarkand (βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη μπυραρία) όπου Τσέχοι ζυθοποιοί συμμετέχουν στη διαδικασία παρασκευής.
Στη Μπουχάρα πήγαμε για φαγητό στο Chinar,ήμασταν οι μόνοι αλλοδαποί εκεί.Πολύ καλό φαγητό,αυστηρά μουσουλμανικό εστιατόριο χωρίς αλκοόλ,αξίζει.Επίσης πίσω από το Minaret Kalyan με ωραία θέα είναι το Chashmayi Mirob,εκεί πήγαμε μόνο για μπύρα.
Για φαγητό στη Χίβα α) Terrassa Cafe & Restaurant,είναι δύο εσιατόρια,το ένα σχεδόν δίπλα με το άλλο,τα τραπέζια είναι στην ταράτσα του δεύτερου ορόφου,τρως βραδάκι και βλέπεις μπροστά σου τον φωτισμένο Kalta Minor minaret και όλα τα υπόλοιπα κτίρια,πολύ ωραία εμπειρία,τιμές αστείες,περίπου 13 ευρώ το άτομο β) Tea house Farruh,πάνω στο κεντρικό δρόμο του Ichan-Kala,μπορεί να το προσπεράσεις και να μην το δώσεις σημασία γιατί είναι μέσα σε αυλή,οικογενειακή επιχείρηση,πιο φθηνό με καλό φαγητό και σοφράδες να νοιώσεις λίγο Ουζμπέκος,εδώ εκτός από τα γνωστά κεμπάπια φάγαμε σούπες lagman και mastava γ) Zarfshon restaurant,πιο κυριλέ εσωτερικός χώρος,με όμορφη διακόσμηση,έχει και ταράτσα με θέα αλλά καθήσαμε μέσα επειδή φυσούσε,και εδώ καλό φαγητό,λίγο ακριβότερο.
Στην Τασκένδη αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μια ιδέα από τοπική αγορά μπορείτε να πάτε στο Chorsu bazaar,παίρνετε τη μπλε γραμμή του μετρό (εισιτήριο 1400 σομ) και κατεβαίνετε στην ομώνυμη στάση.Εχει τα πάντα,αξίζει να πάτε και στους φούρνους που είναι δίπλα για να δοκιμάσετε επιτόπου ζεστό ψωμί.Και τις δύο βραδιές που μείναμε στην πόλη φάγαμε στο Caravan (Abdulla Kaxxar kochasi 22,τηλ 781506606).Πήγαμε την πρώτη,μας άρεσε,είχε μείνει όμως μόνο μία μερίδα πλοβ που ήταν πολύ καλή και ξαναπήγαμε και την δεύτερη νωρίς για να το βρούμε.Καλό θα είναι να κάνετε κράτηση.Είναι λίγο ατμοσφαιρικό,πολύ καλό πλοβ,κεμπάπ,παιδάκια,μαντί κλπ.Είναι βέβαια λίγο πιο ακριβό από άλλα,δηλαδή το Caranan Plov 54000 σομ,το Bayram Plov 59000,ένα Khinkali με κρέας 12900,ένα με κρέας και τυρί 12800, Beef Kebab και Lamp Kebab 35000 (τιμές Απριλίου 2023).
Στη Σαμαρκάνδη για φαγητό πήγαμε στο Karimbek (έχει και μακαρονάδες για να ξεφύγεις λίγο από τα κρέατα,η μπολονέζ 35000 σομ). Ενα μπουκάλι 500 ml τοπική μπύρα Sarbast 12200 σομ και 1 μπουκάλι Ρωσική βότκα που καταναλώθηκε σε σφηνάκια 70400 σομ.Θελήσαμε να πάμε το βράδυ σε μπυραρία και μας έστειλαν στην Bochka.Καλή ήταν, με παραδοσιακό σχεδιασμό και ατμόσφαιρα μπυραρίας (επιτρέπανε και το κάπνισμα),έχει και κήπο για το καλοκαίρι.Προσωπικό φιλικό παρά το εμπόδιο της γλώσσας,δεν μιλούσε κανείς Αγγλικά.Υπήρχε μια επιλογή από λουκάνικα και κεμπάπ στη βιτρίνα του ψυγείου για να διαλέξουμε και να τα ψήσουν,ορισμένα είχαν και σημαιάκια με το ζώο από το οποίο ήταν φτιαγμένα για να τα ξεχωρίζουμε.Η τοπική μπύρα που μας άρεσε ήταν η Sarbast,η original γιατί είχε και την special double hop και την lite.Στη μπυραρία όμως ήπιαμε την Pulsar,αυτή παρασκευάζεται στο ζυθοποιείο Praga-Samarkand (βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη μπυραρία) όπου Τσέχοι ζυθοποιοί συμμετέχουν στη διαδικασία παρασκευής.
Στη Μπουχάρα πήγαμε για φαγητό στο Chinar,ήμασταν οι μόνοι αλλοδαποί εκεί.Πολύ καλό φαγητό,αυστηρά μουσουλμανικό εστιατόριο χωρίς αλκοόλ,αξίζει.Επίσης πίσω από το Minaret Kalyan με ωραία θέα είναι το Chashmayi Mirob,εκεί πήγαμε μόνο για μπύρα.
Για φαγητό στη Χίβα α) Terrassa Cafe & Restaurant,είναι δύο εσιατόρια,το ένα σχεδόν δίπλα με το άλλο,τα τραπέζια είναι στην ταράτσα του δεύτερου ορόφου,τρως βραδάκι και βλέπεις μπροστά σου τον φωτισμένο Kalta Minor minaret και όλα τα υπόλοιπα κτίρια,πολύ ωραία εμπειρία,τιμές αστείες,περίπου 13 ευρώ το άτομο β) Tea house Farruh,πάνω στο κεντρικό δρόμο του Ichan-Kala,μπορεί να το προσπεράσεις και να μην το δώσεις σημασία γιατί είναι μέσα σε αυλή,οικογενειακή επιχείρηση,πιο φθηνό με καλό φαγητό και σοφράδες να νοιώσεις λίγο Ουζμπέκος,εδώ εκτός από τα γνωστά κεμπάπια φάγαμε σούπες lagman και mastava γ) Zarfshon restaurant,πιο κυριλέ εσωτερικός χώρος,με όμορφη διακόσμηση,έχει και ταράτσα με θέα αλλά καθήσαμε μέσα επειδή φυσούσε,και εδώ καλό φαγητό,λίγο ακριβότερο.
Last edited: