• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Νότια Κορέα Ερωτήσεις για Νότια Κορέα

Cyclops

Member
Καλησπέρα σε όλους,
Μετά από αρκετά χρόνια ως αναγνώστης των ιστοριών και αρκετής δόσης βοήθειας από το φόρουμ ήρθε η ώρα για ένα δικό μου θέμα καθώς χρειάζομαι την βοήθεια σας αφού ήρθε η ώρα για το πρώτο ταξίδι εκτός Ευρώπης.
Έχω κλείσει εισιτήρια για 11 μέρες Αθήνα-Σεουλ-Αθηνα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2025. Έχω σαν πρώτη σκέψη να συνδυάσω 5 μέρες Σεούλ-με ίσως μια κοντινή εκδρομή -και στη συνέχεια να σπάσω τις υπόλοιπες 5 μέρες σε Οσάκα και Κιότο μιας και υπάρχουν φθηνές πτήσεις Σεούλ-Οσακα. Αρχικά πως σας φαίνεται αυτή η σκέψη? Θα χαθουν πολλές ώρες στα αεροδρόμια?Γενικά είμαι ταξιδιώτης που μαρεσει να πιέζομαι και να βλέπω πολλά σε λίγες μέρες. Έχω και κάποιες άλλες ερωτήσεις αλλά σε πρώτη φάση θα ήθελα τη γνώμη των πιο έμπειρων πάνω σε αυτό.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καλησπέρα σε όλους,
Μετά από αρκετά χρόνια ως αναγνώστης των ιστοριών και αρκετής δόσης βοήθειας από το φόρουμ ήρθε η ώρα για ένα δικό μου θέμα καθώς χρειάζομαι την βοήθεια σας αφού ήρθε η ώρα για το πρώτο ταξίδι εκτός Ευρώπης.
Έχω κλείσει εισιτήρια για 11 μέρες Αθήνα-Σεουλ-Αθηνα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2025. Έχω σαν πρώτη σκέψη να συνδυάσω 5 μέρες Σεούλ-με ίσως μια κοντινή εκδρομή -και στη συνέχεια να σπάσω τις υπόλοιπες 5 μέρες σε Οσάκα και Κιότο μιας και υπάρχουν φθηνές πτήσεις Σεούλ-Οσακα. Αρχικά πως σας φαίνεται αυτή η σκέψη? Θα χαθουν πολλές ώρες στα αεροδρόμια?Γενικά είμαι ταξιδιώτης που μαρεσει να πιέζομαι και να βλέπω πολλά σε λίγες μέρες. Έχω και κάποιες άλλες ερωτήσεις αλλά σε πρώτη φάση θα ήθελα τη γνώμη των πιο έμπειρων πάνω σε αυτό.
Όχι θα μπερδευτείς. Άλλο Κορέα και Κορεάτης κι' άλλο Ιαπωνία και Γιαπωνέζος. Τους έχω ζήσει από πολλές πλευρές από το 1972. Κάνε ξεχωριστό ταξίδι για Τόκυο. Ή όπως εσύ νομίζεις.

Cyclops

Member
Όχι θα μπερδευτείς. Άλλο Κορέα και Κορεάτης κι' άλλο Ιαπωνία και Γιαπωνέζος. Τους έχω ζήσει από πολλές πλευρές από το 1972. Κάνε ξεχωριστό ταξίδι για Τόκυο. Ή όπως εσύ νομίζεις.
Σας ευχαριστώ για την απάντηση! Σε αυτό καταλήγω και εγώ μετά και από έρευνα που έκανα, ότι είναι διαφορετικές χώρες και λαοί παρά το κοντινή τους απόσταση, εκτός ότι φοβάμαι τις μετακινήσεις σε τέτοιες μεγαλουπόλεις.
Έχετε να προτείνετε τα must της χώρας ή και ανταλλακτικά πράγματα να δεις ή να κάνεις?
Επιπλέον οι τιμές πώς είναι εκεί?

croce

Member
Καλησπέρα παιδιά. Χρειάζεται βίζα ή KETA για Νότιο Κορέα, επειδή στην επίσημη σελίδα εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα:
Για κατόχους ελληνικών διαβατηρίων απαιτείται , Κ ΕΤΑ.
Όμως δε χρειάζεται ούτε VISA , ούτε ΚΕΤΑ για Έλληνες <17 και >65 ετών.

Last edited:

poised

Member
Για κατόχους ελληνικών διαβατηρίων , Κ ΕΤΑ.
Ελεύθερη είσοδος για Έλληνες <17 και >65 ετών.
Με μπέρδεψες τώρα έτσι όπως το γράφεις. Δεν χρειάζεται KETA για κανέναν Έλληνα οποιαδήποτε ηλικίας ούτε έχει κάποιο όφελος να την κάνει κανείς.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.623
Μέλη
39.356
Νεότερο μέλος
fani_rou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα