taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Αν έρθεις με απευθείας πτήση, ναι. Αν ερθεις μεσω Ευρωπαίκης χώρας, όχι.Σοβαρά; Υποτίθεται ότι θες και τεστ αν και εμβολιασμένος για να γυρίσεις από Μεξικό, έτσι δεν είναι;
Αν έρθεις με απευθείας πτήση, ναι. Αν ερθεις μεσω Ευρωπαίκης χώρας, όχι.Σοβαρά; Υποτίθεται ότι θες και τεστ αν και εμβολιασμένος για να γυρίσεις από Μεξικό, έτσι δεν είναι;
Μέχρι 1/4 δεν είναι η Νοταμ που είναι τώρα σε ισχύ ?Σοβαρά; Υποτίθεται ότι θες και τεστ αν και εμβολιασμένος για να γυρίσεις από Μεξικό, έτσι δεν είναι;
Ας ελπίσουμε αυτά να καταργηθούν και επίσημα από την άλλη Δευτέρα.
Δεν γνωρίζω για τη ΝΟΤΑΜ να πω την αλήθεια, στο re open EU είδα το 4/4.Μέχρι 1/4 δεν είναι η Νοταμ που είναι τώρα σε ισχύ ?
Σε ποιο μερος;Κανένα απολύτως πιστοποιητικό τελικά δεν μας ζητήθηκε πουθενά στο αεροδρόμιο.Ούτε σε μαγαζιά.
Μόνο για επιστροφή στην Ελλάδα.
Στο Ελ. Βενιζέλος για να φύγουμε για εξωτερικό δεν ζητήθηκε τίποτα. Στις χώρες που ταξιδέψαμε (Βουλγαρία, Ρουμανία) δεν ζητήθηκε απολύτως τίποτα πουθενά σε κανένα χώρο. Η ζωή και τα ταξίδια είναι ακριβώς όπως παλιά,κανείς δεν σκανάρει,κανείς δεν ζητά ,ούτε συζητά για πιστοποιητικά.Σε ποιο μερος;
Κι εγώ τα είχα ξεχάσει εντελώς τα πιστοποιητικά όσο ήμασταν εξωτερικό και μόλις φτάνουμε Ελλάδα, μου λέει ο άντρας μου "Ετοίμασε τα χαρτιά σου".Θεσσαλονίκη-Φραγκφούρτη-Πόρτο-Ζυρίχη-Θεσσαλονίκη. Στο μόνο σκέλος που ζητήθηκαν έγγραφα (πιστοποιητικό και Plf εισόδου) ήταν στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης. Στη Πορτογαλία δεν ελέγχθηκε/ζητήθηκε το παραμικρό ποτέ και πουθενά.
Στην Ελλάδα τώρα, καταργήθηκε όπως ξέρουμε το Plf, αλλά η διαδικασία εισόδου ήταν ίδια, ζητούσαν τεστ και πιστοποιητικά. Με το που είδαν το δικό μου με έστειλαν αμέσως για ράπιντ, μαζί με τα μισά περίπου άτομα της πτήσης.
Καταρχάς καλώς ήρθες! Περιμένω πως και πως την ιστορία σου από το Πόρτο, μιας κ εγώ πριν λίγες μέρες επέστρεψα από Πορτογαλία (Λισαβόνα) και ήδη σκέφτομαι κάποια στιγμή να επιστρέψω να δω και άλλες πόλεις!Θεσσαλονίκη-Φραγκφούρτη-Πόρτο-Ζυρίχη-Θεσσαλονίκη. Στο μόνο σκέλος που ζητήθηκαν έγγραφα (πιστοποιητικό και Plf εισόδου) ήταν στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης. Στη Πορτογαλία δεν ελέγχθηκε/ζητήθηκε το παραμικρό ποτέ και πουθενά.
Στην Ελλάδα τώρα, καταργήθηκε όπως ξέρουμε το Plf, αλλά η διαδικασία εισόδου ήταν ίδια, ζητούσαν τεστ και πιστοποιητικά. Με το που είδαν το δικό μου με έστειλαν αμέσως για ράπιντ, μαζί με τα μισά περίπου άτομα της πτήσης.
Ευχαριστώ πολύ. Κάτι θα γίνει και γι' αυτό, είναι μαγική πόλη το Πόρτο. Τη Λισαβόνα κυνηγούσα, αυτό προέκυψε και με αποζημίωσε με το παραπάνω!Καταρχάς καλώς ήρθες! Περιμένω πως και πως την ιστορία σου από το Πόρτο, μιας κ εγώ πριν λίγες μέρες επέστρεψα από Πορτογαλία (Λισαβόνα) και ήδη σκέφτομαι κάποια στιγμή να επιστρέψω να δω και άλλες πόλεις!
Ναι έχω κάνει 3 δόσεις.Πραγματικά όμως γι΄ αυτό που λες για την επιστροφή δεν έχω καταλάβει ακόμη με ποια κριτήρια άλλους τους στέλνουν για ράπιντ κ άλλους τους αφήνουν... Αν δε κάνω λάθος έχεις κάνει 3 δόσεις εμβολίου?