donernesto
Member
Καλημέρα!ΠΡΟΣΟΧΗ!
Πτήση Ryanair από Άκαμπα, Ιορδανία σήμερα, οι μισοί Έλληνες δεν είχαν PCR επειδή πίστευαν πως αρκεί το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό. Η Ιορδανία όμως δεν περιλαμβάνεται στις χώρες της παραπάνω οδηγίας και χρειάζεται υποχρεωτικά PCR...
Ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών κατάφεραν να πείσουν τον εμφανώς μπερδεμένο Ιορδανό υπάλληλο να τους αφήσει να περάσουν στο Gate, μετά από ένα σημείο (και μερικά τηλέφωνα) όσοι δεν είχαν PCR (καμία 15αρια) έφαγαν πόρτα και δεν τους άφησε να επιβιβαστούν στη πτήση. Όσους είχε αφήσει να περάσουν προηγουμένως χωρίς PCR δεν τους ξανατσεκαρε και μπήκαν κανονικά στο αεροπλάνο!
Στο Ελ. Βενιζέλος καμία λογική... Οι υπάλληλοι σκάναραν μόνο το PLF: όσοι είχαν συμπληρώσει στο PLF πως έχουν Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό (το οποίο υποτίθεται πως δεν τους καλύπτει για αυτή την πτήση) πέρασαν κανονικά, ενώ όσοι είχαν συμπληρώσει PLF με το υποχρεωτικό PCR της Ιορδανίας έπρεπε να ξανακάνουν rapid...
Σχετικά με το παραπάνω επειδή έχω προγραμματίσει το συγκεκριμένο ταξίδι τις επόμενες μέρες.
Μίλησα τηλεφωνικώς με 2 αντιπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας και μου ξεκαθάρισαν ότι αν κάποιος είναι Ευρωπαίος πολίτης κι έχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό δεν χρειάζεται τεστ για να επιστρέψει Ελλάδα.
Τους ανέφερα την ιστορία που διάβασα παραπάνω και μου είπαν ότι οι μοναδικές πιθανότητες να συνέβη αυτό είναι ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν είχαν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό αλλά το ελληνικό
Μήπως γνωρίζετε τι είδους πιστοποιητικό είχαν κάποιοι στους οποίους αρνήθηκε η επιβίβαση;
Με ryanair προφανώς και δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μιας και οι δικοί της υπάλληλοι λογικά είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο.
Αν η πολιτική προστασία δεν είναι αρμόδια να ξεκαθαρίζει ένα τέτοιο θέμα, ποιος μπορεί να είναι;