alice~
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iceland
Η Λουμπλιάνα είναι εξαιρετική επιλογή αν θες οικονομική ζωή και πολλές επιλογές γι δραστηριότητες και εκδρομές στη φύση! Έχει παρά πολλούς ξένους,ευρωπαίους και international φοιτητές. Και γενικά οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης για εμενα είναι ιδανικές για ερασμους γιατί μπορείς να πας πολλά ταξίδια σε κοντινές χώρες. Αλλά αχ και αυτή η Ιταλία... είναι όνειρο.. δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντισταθώ στη Ρώμη...Καλησπέρα σας! Βρίσκομαι στο 3ο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Μαθηματικών και θελω να δηλωσω για erasmus οποτε προσπαθώ να κατασταλάξω σε κάποιο πανεπιστήμιο. Οι επιλογές που έχω από τη σχολή μου είναι:
Ιταλία: salerno,salento,torino,roma
Γαλλία: lille
ηνωμενο βασιλειο: loughborough
τσεχια: brno, Olomouc
Σλοβακία: zilina
ολλανδία: twente
Σλοβενια: ljubljana
Γενικα, θα ήθελα η πολη που θα επιλεξω να εχει εντονη φοιτητικη ζωη, να ειναι ομορφη, να ειναι οικονομικη (οσο γινεται) για να κανω οσο περισσοτερες εκδρομές και ταξίδια γίνεται, να βρω εύκολα κατοικια σε εστία του πανεπιστημιου, και το πανεπιστημιο στην αντιστοιχη πολη να έχει καλούς καθηγητές και τα μαθηματα να περνιούνται σχετικά εύκολα.
Γνωρίζετε κατι για τα παραπανω πανεπιστημια;
Ευχαριστώ πολυ εκ των προτερων.
Επισης γνωριζετε αν γινεται να παμε στο 5ο ετος; δηλαδη να αφησουμε ενδεικτικα 2 μαθηματα;
Πρεπει να μιλήσεις με τους καθηγητές σου στη σχολή ή ακόμα καλύτερα, με το αντίστοιχο γραφειο Ερασμους του πανεπιστημίου σου για να μάθεις αν μπορείς να πας στο πέμπτο έτος. Το πανεπιστήμιο μου θέλει να χρωστάς απαραιτήτως 30ects για να σε αφήσει να πας. Στο τμήμα μου πρέπει να χρωστάς μαθήματα και όχι την διπλωματική ή την ερευνητική εργασία γιατί δεν τις αναγνωρίζουν αν τις κανεις στο εξωτερικό.Αυτό το κομματι πρέπει να το ψάξεις λίγο...