Ιταλία Επιλογή ακτοπλοϊκής για Ιταλία

ecuadorgr

New Member
Θέλω να περάσω από Ιταλία Ελλάδα με καράβι σε κάνα μήνα. Προτιμώ μάλλον από Bari ή Brindisi, αν και η Ancona μπορεί να μου κάνει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω pet καμπίνα (ένα golden retriever) και αυτοκίνητο.
Είχα κάνει το ταξίδι παλιά με Grimaldi και ήταν ψιλοάθλιο, Τελευταία φορά που το έκανα (με μικρότερο σκύλο) ήταν με ΑΝΕΚ, το καράβι είχε σταματήσει τη νύχτα και έβγαζε καπνό από τον εξαερισμό για λίγη ώρα, το πρωί βρήκαμε ότι είχε χάσει 8 ώρες από τη διαδρομή και εκεί που νόμιζα ότι ήμουν άτυχος στην επόμενη διαδρομή το καράβι κάηκε ολοσχερώς (ήταν το Normal Atlantic) και είπα δε θα ξαναπάω με ΑΝΕΚ.
Τώρα που κοιτάζω τη Minoan την έχει η Grimaldi και φαίνεται και αυτή να έχει άθλια καράβια, οπότε πολλοί πάλι συστήνουν ΑΝΕΚ/Superfast.
Κάποιος έμπειρος με τα καράβια που παίζουν τώρα να με κατατοπίσει; Ευχαριστώ!

Evi_Stav

Member
Μεταξύ Grimaldi και Anek θα πρότεινα Grimaldi, αν και πάνω κάτω τα ίδια καράβια είναι.

Θα την πρότεινα ξεκάθαρα λόγω του ότι η Anek είναι σε φάση εσωτερικών αλλαγών και άκουσα διάφορα ευτράπελα το καλοκαίρι στις κρατήσεις της.

Αν μένεις Βόρεια Ελλάδα, και το λέει η ψυχούλα σου, το να περάσεις στο Δυράχιο στην Αλβανία και να πας Bari με Ventouris Ferries είναι η καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή καραβιού.

Ωστόσο, τονίζω πως δεν έχω ταξιδέψει πρόσφατα με κανένα από αυτά τα καράβια και ότι προτείνω το προτείνω εκ πείρας καθώς δουλεύω στον τομέα των ακτοπλοϊκών.

ecuadorgr

New Member
Μεταξύ Grimaldi και Anek θα πρότεινα Grimaldi, αν και πάνω κάτω τα ίδια καράβια είναι.

Θα την πρότεινα ξεκάθαρα λόγω του ότι η Anek είναι σε φάση εσωτερικών αλλαγών και άκουσα διάφορα ευτράπελα το καλοκαίρι στις κρατήσεις της.

Αν μένεις Βόρεια Ελλάδα, και το λέει η ψυχούλα σου, το να περάσεις στο Δυράχιο στην Αλβανία και να πας Bari με Ventouris Ferries είναι η καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή καραβιού.

Ωστόσο, τονίζω πως δεν έχω ταξιδέψει πρόσφατα με κανένα από αυτά τα καράβια και ότι προτείνω το προτείνω εκ πείρας καθώς δουλεύω στον τομέα των ακτοπλοϊκών.
Α, Δυράχιο δεν έχω πάει ποτέ πλάκα-πλάκα. Δεν είναι κακή ιδέα. Βασικά τα περάσματα τα κάνω ως μέρος ταξιδιού Αγγλία - Αθήνα και έχω περάσει από την Αλβανία στο παρελθόν, οπότε δε θα με άγχωνε. Ίσως όμως είναι καλύτερα για όχι χειμερινό ταξίδι, θα δω. Μπορεί να πάω Grimaldi τώρα, βλέπω το Venezia είναι καινούργιο σχετικά απλά φορτηγό ουσιαστικά, αλλά μια καμπίνα της προκοπής θα έχει φαντάζομαι.
Αν θυμάμαι καλά ένα από τα αρνητικά της Grimaldi ήταν ότι με ξυπνούσανε ώρες πριν φτάσει να βγω από την καμπίνα να καθαρίσουν...
Ευχαριστώ!

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στρασβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Το καλοκαίρι ταξιδέψαμε με Superfast III και Superfast XI Ηγουμενίτσα-Ανκόνα-Ηγουμενίτσα κι ήταν μια χαρά τα καράβια. Κι η εξυπηρέτηση πολύ καλή.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Θα συμφωνήσω με porfyria! Προτίμησε Ανκόνα με Superfast III ή ΧΙ. Πολύ καλύτερα πλοία και με εξαιρετικές παροχές. Εάν όμως σε ενδιαφέρει η διαδρομή Ηγουμενίτσα- Μπρίντιζι, τσέκαρε το πλοίο Kydon Palace των Μινωικών (aka Grimaldi πλέον). Ομοίως πολύ καλό και για πολλά χρόνια ήταν στις γραμμές της Κρήτης. Επίσης να είσαι προετοιμασμένος και για το ενδεχόμενο καθυστερήσεων και αναθεωρημένων ωρών αναχώρησης

ecuadorgr

New Member
Χμμ, τα Superfast τις μέρες που θέλω δε μου βγάζουν pet cabin.
Επίσης, έχει σημασία από ποιό site να κλείσω τα εισιτήρια;

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Χμμ, τα Superfast τις μέρες που θέλω δε μου βγάζουν pet cabin.
Επίσης, έχει σημασία από ποιό site να κλείσω τα εισιτήρια;
Γενικά προτιμώ τα sites των ιδίων των εταιρειών για να έχω πιο άμεση ενημέρωση σε περίπτωση καθυστερησεων ή "αναθεωρήσεων" όπως τις έχουν πλέον βαφτίσει 🙄 (ενημερώνουν άμεσα μέσω whatsapp, viber, κλπ), αλλά και για ευκολότερο ηλεκτρικό check-in (μπορείς να επιλέξεις την καμπίνα και να δεις σε πιο σημείο του βαποριου είναι). Επιπλέον, σε ενημερώνουν άμεσα μόλις ανοίξει το check-in (όπως οι αεροπορικές εταιρείες δηλαδή)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom