Konstantinoz
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κουβα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκουαδορ,περου
Buena vista βραδιά από το κλειστό Ολυμπιακό κέντρο στο γαλατσι.Μου έλλειψε η Κούβα και είπα να πάωE υποτίθεται ότι το πλεονέκτημα να μένεις σε casa αυτό είναι, είσαι με ντόπιους που ξέρουν και την πόλη. Αλλά ακόμη και σε ξενοδοχείο να μένεις, πέντε πράγματα παραπάνω από τους οδηγούς ξέρουν να σου πουν.
Καλά, αυτοί στα ξενοδοχεία τάτσι-μήτσι-κώτσι με τους ταρίφες είναι, και στην Κούβα και αλλού. Η κουβανική προφορά είναι όντως δύσκολη, δε φταις εσύ. Καλά λένε οι υπόλοιποι λατινοαμερικάνοι ότι μιλάμε με ένα ζαχαροκάλαμο στο στόμα.
Ακριβώς τρία τετράγωνα κάτω από το Casa de la Musica είναι η οδός 31, από τις βασικότερες αρτηρίες της πόλης, περνάνε almendron κυριολεκτικά το ένα πίσω από το άλλο και μπόλικα λεωφορεία, όλα πάνε κέντρο, μερικά ακόμη και στην παλιά πόλη.
Κατανοητό, η έλλειψη πληροφορίας είναι τεράστιο πρόβλημα. Και όχι μόνο για τις μεταφορές, γενικότερα. Τις προάλλες έκανα ξενάγηση στο ιστορικό νεκροταφείο της Αβάνας (χάιλάιτ, φυσικά στο Βεδάδο) και οι τουρίστες δεν ήξεραν ούτε ότι είναι επισκέψιμο, ούτε καν ότι χρεώνεται είσοδος. Οι μισοί οδηγοί δεν αναφέρουν καν το τροπικό δάσος της Αβάνας, καρα-χάιλάιτ μιλάμε.
Γενικά όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλα θρεντς, θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στις πληροφορίες. Πολλές είναι παλιές και δεν έχουν νόημα, τα νήματα γίνονται τεράστια και δυσκολοδιάβαστα, λίγος κόσμος θα κάτσει να διαβάσει 90 σελίδες νήματος. Χώρια ότι με το πέρας ενός χρονικού διαστήματος, χάνεουν την αξία τους οι πληροφορίες. Πχ οι πληροφορίες που έγραψα για τα κλαμπ σε 6 μήνες θα είναι άχρηστες σε κάποιο βαθμό, για τα εστιατόρια ίσως και οι περισσότερες.
Από την άλλη κανείς μας δεν πληρώνεται για να κάνουμε την ελληνική ονλάιν έκδοση του LP και να είμαστε updated, όλοι από χόμπι το κάνουμε, άντε πες εγώ ασχολούμαι λίγο παραπάνω επειδή νοικιάζω σπίτι και τυγχάνει η δουλειά μου να σχετίζεται. Πάντως γενικά το παρόν φόρουμ εχει απίστευτο όγκο πληροφοριών, δεν το έχω δει πουθενά αλλού (δε μιλάω για το νήμα της Κούαβς ξαναλέω).