• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ενθύμια(Souvenirs)

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ωραίο θέμα!
Πραγματικά χαμός με τα μαγνητάκια που λέει κι η φίλη μου η Κλεο. Εγώ πάλι δεν έχω κάτι στάνταρ, ίσα ίσα που ενώ πάντα θα πάρω τουλάχιστον ένα ενθύμιο από κάθε χώρα, ή και από κάθε πόλη συνήθως, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προσπαθώ κάθε τι που αγοράζω να είναι οπωσδήποτε διαφορετικό. Και όσο πιο αντιπροσωπευτικό της περιοχής τόσο το προτιμώ. Στην Ταϋλάνδη πχ πήρα έναν Βούδα, στην Γρανάδα μια χορεύτρια φλαμένγκο, στην Μαδρίτη έναν ταύρο, στην Ρόδο έναν ιππότη, στα Κύθηρα ένα κλειδί με τα τοπικά κίτρινα λουλουδάκια κτλ κτλ. Οπωσδήποτε πάντως πρέπει να φέρω κάτι πίσω όποτε πάω εκδρομή! Ντεφακτο!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σαβούρες μαζεύουμε κι εμείς.Και τις βάζουμε μέσα σε κάποια συσκευασία από κάτι άλλο που φέραμε από το ταξίδι κι έτσι κάθε ταξίδι έχει το κουτί του με τη σαβούρα του.

Που δεν έχουμε να κρεμάσουμε ένα ρούχο είναι άλλη υπόθεση (συζυγική γκρίνια).

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Με κάλυψε η φίλη Bahari. Ό,τι μπορείς να φανταστείς μαζεύω. Τα τακτοποιώ όμως μετά, σε άλμπουμ ή σε κουτιά ανάλογα με το ταξίδι κι έτσι το κάθε ταξίδι έχει τον προσωπικό του φάκελο. Μόνο εγώ λείπω από μέσα :D

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
souveniirs

ας αρχισουμε.... απο τα ευκολα... καρτες απο καθε πολη, cd με τοπικη μουσικη , βιβλια οδηγους απο καθε μουσειο , γραμματοσημα απο καθε χωρα,νομισματα, μικρα ενθυμια καθε πολης για να μετφερονται ευκολα , και οτι αλλη μικρη αηδια βρεθει στο δρομο μου..το πιο βαρυ ειναι η συλλογη με μπυρες απο καθε χωρα , εχω δυο τοιχους σπιτι γεματους με πολυχρωμα μπουκαλια μπυρας απο οπου εχω παει και αλλους δυο με φωτογραφιες που εχω τραβηξει ο ιδιος σε διαφορα μερη και τις εχω μεγενθυνει και ειναι τα καδρα του σπιτιου μου....ακουγεται σαν παλαιοπωλειο...αλλα δεν ειναι...

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Αγοράζω πάντα χιονόμπαλες και μαγνητάκια και κρατάω και κέρματα από χώρες με διαφορετικό νόμισμα. Επίσης παίρνω πάντα τοπικά κρασιά ή τοπικά ποτά που βέβαια δεν αργούν να καταναλωθούν οπότε μόνο ενθύμια δε θεωρούνται...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν ξέρω αν εσύ έχεις κάποιο διαφορετικό τσάι, αλλά όλα τα τσάγια από την Τουρκία (που έχω αγοράσει ή που μου έχουν φέρει) με τις διάφορες γεύσεις δεν μου μοιάζουν και πολύ για τσάι. Μια άσπρη σκόνη είναι που ναι μεν φτιάχνει ένα πεντανόστιμο και δροσιστικό ρόφημα, αλλά τσάι δεν είναι. Πώς είναι αυτό που έχεις εσύ;
Τέτοιο ακριβώς! Η σκόνη δεν είναι ασπρη αλλά καφετίζει. Πάντως έχει ακριβώς την ίδια γεύση με αυτά που παραγγέλνω έξω (στην Τουρκία πάντα).
Κοιτάζοντας στη συσκευασία είδα οτι περιέχει και αρκετή ζάχαρη. Είναι περισσότερο κάποιο σκεύασμα με βάση το τσάι. Αλλά ως τσάι το ζητάς. Το έβρισκα μόνο σε τουριστικές περιοχές. Σε σούπερ μάρκετ που το έψαξα δεν το βρήκα. (πάντως μπορεί και να μην ήξερα πού να ψάξω: η συνενόηση με τους υπαλλήλους ήταν απλώς αδύνατη).
Επίσης στο τελευταίο μου ταξίδι στην Τουρκία έφερα στον αφέντη από την Urfa κάτι υπέροχα τέλειους μπακλβάδες με φυστίκι. Έγλυψε και το ταψί.
Νομίζω οτι είναι προφανές οτι είμαστε κοιλιόδουλοι!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Τέτοιο ακριβώς! Η σκόνη δεν είναι ασπρη αλλά καφετίζει. Πάντως έχει ακριβώς την ίδια γεύση με αυτά που παραγγέλνω έξω (στην Τουρκία πάντα).
Κοιτάζοντας στη συσκευασία είδα οτι περιέχει και αρκετή ζάχαρη. Είναι περισσότερο κάποιο σκεύασμα με βάση το τσάι. Αλλά ως τσάι το ζητάς. Το έβρισκα μόνο σε τουριστικές περιοχές. Σε σούπερ μάρκετ που το έψαξα δεν το βρήκα. (πάντως μπορεί και να μην ήξερα πού να ψάξω: η συνενόηση με τους υπαλλήλους ήταν απλώς αδύνατη).
Πεθαίνω γι' αυτό το τσάι! Το τσάι μήλου, είχα πάρει 2-3 συσκευασίες όταν είχα πάει και μετά φυσικά όποιος πηγαίνει μου φέρνει πάντα πίσω. Έχεις δίκιο ΕΡΣΗ σε αγορές ούτε εγώ το είχα βρει. Στο παζάρι μόνο και από τον Βασίλη, στην Αραβική Αγορά.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Είχα πάρει και γω αυτή την σκόνη για το τσάι μήλου αλλά την τελευταία φορά βρήκα (ούτε που θυμάμαι πού) κομματάκια αποξηραμένου μήλου που τα βάζεις σε βραστό νερό και σου δίνουν το ίδιο ρόφημα. Απλώς δεν έχει ζάχαρη και την προσθέτεις εσύ. Πολύ καλύτερο σε γεύση από την σκόνη. Φυσικά δεν είναι τσάι αλλά ρόφημα, αφέψημα μήλου.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
εγω το τσαι σκονη το θυμαμαι χυμα στην αγορα μπαχαρικων παντου και στην σκεπαστη αγορα και σε καθε ξενοδοχειο καφετερια αυτο σερβιραν νομιζω...

Παρεπιμπτοντως πρεπει να ειμαι η μονη που δε μου αρεσε καθολου ( στη μορφη σκονης) αυτο απο τα αποξηραμενα μηλα ηταν καλυτερο ( το οποιο αγορασα παλι απο την αγορα μπαχαρικων νομιζω)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Παρεπιμπτοντως πρεπει να ειμαι η μονη που δε μου αρεσε καθολου ( στη μορφη σκονης) αυτο απο τα αποξηραμενα μηλα ηταν καλυτερο ( το οποιο αγορασα παλι απο την αγορα μπαχαρικων νομιζω)

Δεν είσαι η μόνη ;). Ούτε εμένα μου αρέσει. Καθόλου.

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Τωρα που το λες αυτο θυμηθηκα ..απο Βιεννη αγορασα μεταξυ των πολλων σοοκολατων και μια με τσιλι!!!Δεν ειχα ματαδει τετοιο πραγμα ..αλλα ουτε και ειχα δοκιμασει.Και ουτε προκειται να ξαναδοκιμασω.Αισχος!!!!
Ειχε μια μπιτερ γευση (που δε μου αρεσει ουτως η αλλως ) και στο τελειωμα σου εκαιγε ολο το στομα.
α τέτοια σοκολάτα εγώ πήρα από ένα μαγαζί στην Ομόνοια πριν 1 χρόνο περίπου......γιατί ρε συ??? ενδιαφέρον το πάντρεμα των γεύσεων!!! αν και αγαπημένη είναι η σοκολάτα μέντα που πήρα από τη Βιέννη!!!!

deka

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
λοιπον επειδη το ειχα κοιταξει το θεμα πριν λιγο καιρο μου ειχε ερθει σχετικο email το οποιο μου ελεγε οτι τα μαγνητακια στο ψυγειο ειναι καρκινογονα και οτι πρεπει να αφαιρεθουν αμεσως κατι που εκανα . τωρα που εψαχνα στο ιντερνετ για να βρω το σχετικο αρθρο επεσα πανω σε αυτο Αστικός μύθος τα επικίνδυνα μαγνητάκια - NEWS247 ο καθενας διαβαζει και κρινει ...
Είχα λάβει κι εγώ αυτό το μέιλ αλλά το αγνόησα γιατί η επιχειρηματολογία του δε με έπεισε. Το δημοσίευμα του news247 δεν το είχα υπ' όψιν μου!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom