• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ενθύμια(Souvenirs)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και εγώ κρατάω χρήματα από χώρες με άλλο νόμισμα, όπως επίσης και εισόδους μουσείων, χάρτες και εισιτήρια μετρό, λεωφορείων.
Ολη τη σαβουρα δηλαδη...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Και εγώ κρατάω χρήματα από χώρες με άλλο νόμισμα, όπως επίσης και εισόδους μουσείων, χάρτες και εισιτήρια μετρό, λεωφορείων.
Εγώ κρατούσα παλιά εισιτήρια και λοιπά. Μετά άρχισε να μου φαίνεται πολύ ψυχαναγκασμός το να μαζεύω τόσα παλιόχαρτα και σταμάτησα (αν και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές, όταν ανακαλύπτω τυχαία τέτοιου είδους "παλιόχαρτα" συγκινούμαι-όπως όταν πριν λίγο καιρό ανακάλυψα εισιτήριο ταινίας που είχα δει με τον πρώην φίλο μου στο αγαπημένο μου Βρετανικό σινεμά).

Όσο για νομίσματα, δεν μαζεύω συνειδητά, αλλά όλο ξεμένουν στο πορτοφόλι μου, το οποίο έχει ΠΑΝΤΑ βρετανικά χρήματα μέσα, όσους εκκαθαρισμούς και να κάνω (δεν ξέρω πως τα καταφέρνω) και κατά καιρούς και από διάφορες άλλες χώρες.

fraulina

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
εγώ παίρνω πάντα χιονόμπαλες κ καρτ ποστάλ. κ τώρα τελευταία μαγνητάκια για το ψυγείο.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πολυ στανταρ παντως τα σουβενιρ που παιρνει ο κοσμος βλεπω.

Bahari

Member
Μμμμ... την πιο μεγάλη σαβούρα νομίζω ότι την κρατάω εγώ:D Έχουμε και λέμε... Τι κρατάω από ένα ταξίδι; Εισιτήρια (αεροπορικά, λεωφορείων, μετρό, μουσείων κλπ), αποδείξεις από ψώνια και εστιατόρια, σακούλες από τα ψώνια, τηλεκάρτες (παλιότερα), διάφορα μικροπράγματα από τα ξενοδοχεία (στυλό, σουβέρ, χαρτάκια με το όνομα του ξενοδοχείου κλπ), χάρτες, προσπέκτους από τα μουσεία και από όλα τα αξιοθέατα που έχω επισκεφθεί ή που θα ήθελα να επισκεφθώ.

Τι αγοράζω; Εξαρτάται... Τα τελευταία χρόνια μαγνητάκια, κάποιο/α αντιπροσωπευτικό/α διακοσμητικό/α της περιοχής, κανένα γλυκάκι, χιονόμπαλλα (για την ανιψιά μου), Cd, τσάι (είμαι λάτρης του τσαγιού, οπότε πάντα όπου και αν πάω ψάχνω να βρω κάποιο ειδικό κατάστημα), καρτποστάλ (έχω γύρω στις 10.000:D, μιλάμε για μεγάααααλη τρέλα)...

Αλλά πάντα εξαρτάται από το τι θα μου γυαλίσει. Κατά καιρούς έχω αγοράσει ρούχα, μουσικά όργανα, κούκλες με παραδοσιακές ενδυμασίες, μπρελόκ, μπαχαρικά, κρασιά, τυριά+σαλαμοειδή, βιβλία, κουκλάκια, κούπες, χειροποίητα σαπούνια, κελεμπία, και πολλά διακοσμητικά που μου θυμίζουν κάποιο τμήμα του ταξιδιού/αξιοθέατο κλπ

Πάντως στα τελευταία ταξίδια μου έχω περιορίσει κατά πολύ τις αγορές μου γιατί πλέον δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι για πολλά καινούρια πράγματα:(

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Ποια ειναι η Μυριαμ;
Μύριαμ και Τζόσουα.....το γνωστό ζευγάρι......you know????

Ολη τη σαβουρα δηλαδη...
κι εγώ την κρατάω όλη αυτή τη σαβούρα.... :bleh:

Μμμμ... την πιο μεγάλη σαβούρα νομίζω ότι την κρατάω εγώ:D Έχουμε και λέμε... Τι κρατάω από ένα ταξίδι; Εισιτήρια (αεροπορικά, λεωφορείων, μετρό, μουσείων κλπ), αποδείξεις από ψώνια και εστιατόρια, σακούλες από τα ψώνια, τηλεκάρτες (παλιότερα), διάφορα μικροπράγματα από τα ξενοδοχεία (στυλό, σουβέρ, χαρτάκια με το όνομα του ξενοδοχείου κλπ), χάρτες, προσπέκτους από τα μουσεία και από όλα τα αξιοθέατα που έχω επισκεφθεί ή που θα ήθελα να επισκεφθώ.
τσάι (είμαι λάτρης του τσαγιού, οπότε πάντα όπου και αν πάω ψάχνω να βρω κάποιο ειδικό κατάστημα), ......... βιβλία, κουκλάκια,(
+1 στο τσάι!!!!! κι εγώ όταν βρίσκω αυτά τα υπέροχα καταστήματα με τα περίεργα χαρμάνια τσαγιού, απλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ.....κανονίζω για Κωνσταντινούπολη και το μόνο που σκέφτομαι είναι να βρω ένα παραδοσιακό σετ με ποτηράκια τσαγιού!!!!!1

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
+1 στο τσάι!!!!! κι εγώ όταν βρίσκω αυτά τα υπέροχα καταστήματα με τα περίεργα χαρμάνια τσαγιού, απλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ.....κανονίζω για Κωνσταντινούπολη και το μόνο που σκέφτομαι είναι να βρω ένα παραδοσιακό σετ με ποτηράκια τσαγιού!!!!!1
Καλά βρωμαει ο τόπος από τέτοια ποτηράκια του τσαγιού.
Στην Τουρκια παιρνω πάντα τσάι με άρωμα μήλου.
Το καλοκαίρι το φτιάχνω παγωμένο και είναι απίθανο!
(Επίσης αγοράζω παστουρμά και λακέρδα!)
Ααα και πασμίνες (φυσικά!)

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Καλά βρωμαει ο τόπος από τέτοια ποτηράκια του τσαγιού.
(Επίσης αγοράζω παστουρμά και λακέρδα!)
Ααα και πασμίνες (φυσικά!)
έχω πάρει από το Βερολίνο ένα τσάι με κόκκινη πιπεριά και περιμένω να βάλει λίγο κρύο για να το δοκιμάσω γιατί φοβάμαι θα είναι λίγο τούρμπο!!!!!

Bahari

Member
Δεν ξέρω αν εσύ έχεις κάποιο διαφορετικό τσάι, αλλά όλα τα τσάγια από την Τουρκία (που έχω αγοράσει ή που μου έχουν φέρει) με τις διάφορες γεύσεις δεν μου μοιάζουν και πολύ για τσάι. Μια άσπρη σκόνη είναι που ναι μεν φτιάχνει ένα πεντανόστιμο και δροσιστικό ρόφημα, αλλά τσάι δεν είναι. Πώς είναι αυτό που έχεις εσύ;

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
έχω πάρει από το Βερολίνο ένα τσάι με κόκκινη πιπεριά και περιμένω να βάλει λίγο κρύο για να το δοκιμάσω γιατί φοβάμαι θα είναι λίγο τούρμπο!!!!!
Τωρα που το λες αυτο θυμηθηκα ..απο Βιεννη αγορασα μεταξυ των πολλων σοοκολατων και μια με τσιλι!!!Δεν ειχα ματαδει τετοιο πραγμα ..αλλα ουτε και ειχα δοκιμασει.Και ουτε προκειται να ξαναδοκιμασω.Αισχος!!!!
Ειχε μια μπιτερ γευση (που δε μου αρεσει ουτως η αλλως ) και στο τελειωμα σου εκαιγε ολο το στομα.

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Τωρα που το λες αυτο θυμηθηκα ..απο Βιεννη αγορασα μεταξυ των πολλων σοοκολατων και μια με τσιλι!!!Δεν ειχα ματαδει τετοιο πραγμα ..αλλα ουτε και ειχα δοκιμασει.Και ουτε προκειται να ξαναδοκιμασω.Αισχος!!!!
Ειχε μια μπιτερ γευση (που δε μου αρεσει ουτως η αλλως ) και στο τελειωμα σου εκαιγε ολο το στομα.
Κι εγώ όταν είχα πάει Ελβετία, μπάνιζα σε μία σοκολατερί της κολάσεως τις σοκολάτες και μου έκλεισε το μάτι ;)μία με τσίλι, αλλά την απέρριψα. Το κάθε πράγμα στην ειδικότητά του...το τσίλι στη φασολάδα και στα πικάντικα φαγητά και οι ξηροί καρποί και τα φρούτα στις σοκολάτες!:clap:

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εγώ στις αρχές μάζευα εισιτήρια τρένων, μουσείων, αεροπλάνων, θεματικών πάρκων κλπ κι αυτό γιατί πολλές φορές ήταν πολύ πρωτότυπα και είχαν ωραίες εικόνες πάνω τους.Από ένα σημείο και μετά, σταμάτησα και πέταξα και όσα είχα μαζέψει. Τα τελευταία χρόνια σε μία κούτα αποθηκεύω ένα πακετάκι από κάθε ταξίδι, που περιλαμβάνει απαραίτητα χάρτες της χώρας ή των πόλεων που επισκέφτηκα, κάποια λίγα διαφημιστικά φυλλάδια από μουσεία και αξιοθέατα που αξίζει κανείς να δει, μήπως και χρειαστεί να ξαναπάω ή να δώσω τα φώτα μου σε κάποιον που τα χρειάζεται και καρτούλες από ξενοδοχεία. Αυτά ολίγα!Και τώρα που το σκέφτομαι...τις προάλλες που έβαλα κάτι σχετικό, είδα οτι η κούτα είναι στα όριά της!
Δε λέτε που σταματήσαμε πλέον να εμφανίζουμε φωτογραφίες και μας έχουν σώσει οι ψηφιακές;Εγώ θα χρειαζόμουνα ένα δωμάτιο μόνο για τα άλμπουμ και σχεδόν άλλα τόσα χρήματα που ξόδεψα στο ταξίδι, για τις εκτυπώσεις...Ενώ τώρα σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, έχω αποθηκευμένα όλα τα ντοκουμέντα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom