Ίσως γιατί δεν έχει χάσει τίποτα από τη γραφικότητά της και το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα (συν η τοπογραφία της) έχει συντελέσει - πέρα από τη χαλάρωση που αποπνέει ως τόπος- στο να μην έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου στο πέρασμα του χρόνου ? Πραγματικά η Ύδρα είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που έτσι και φύγεις από τον παραλιακό δρόμο μπορεί να σε βάλει σε πραγματική "χρονοκάψουλα" άλλης εποχής. Βλέπω ταινίες που γυρίστηκαν στο νησί το 50 και το 60 και συνειδητοποιώ πως τα στενάκια και τα σπίτια είναι ακριβώς σχεδόν ίδια!!! Είναι τέτοια η διάταξη του οικισμού που ουσιαστικά απειροελάχιστα νέα σπίτια έχουν κτιστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Από την άλλη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δρόμοι έχει συντελέσει στον να μη έχουν δημιουργηθεί ούτε άλλοι οικισμοί, ούτε πολλά οικήματα σε άλλα σημεία του νησιού (πέρα από κάποια λίγα- και αυτά για εμπορικές χρήσεις κυρίως!)Μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει αναφερθεί από κανέναν.
Είναι γεγονός όμως πως γι' αυτό το νησί συγκεκριμένα τα καλύτερα τα βλέπεις με τέτοιο τρόπο. Βασικά αν δε το κάνεις έτσι δεν έχεις δει πολλά από το νησί, κάτι που κατάλαβα κι εγώ ο ίδιος παρόλο που το γύρισα αρκετά.είμαι άνθρωπος που δεν θέλει να μπαίνει σε καραβάκι γεμάτο κόσμο για να πηγαίνει σε παραλίες και καταλαβαίνω ότι έτσι θα δεις τις καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου.
Δε το συζητάμε, ειδικά όταν μιλάμε για την πόλη της Κέρκυρας είναι μακράν προτιμότερη οποιαδήποτε άλλη εποχή παρά το καλοκαίρι.Στην Κέρκυρα επίσης με ξενέρωσε άσχημα ο ξένος τουρισμός και η πολλή ζέστη στη πόλη. θα πήγαινα μόνο άνοιξη ή φθινόπωρο να μείνω μέσα στη πόλη και να τη γυρίσω.
Πλακα κανεις ... 13 φορες εχω παει ,μεχρι και Χριστουγεννα .Εναι μαγικο μεροςΎδρα._
Μια φορά είναι υπέρ αρκετή. Σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες την έχω επισκεφτεί πολλές φορές.
Μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει αναφερθεί από κανέναν.
"Γούστα είναι αυτά, είπε ο λαγός και κατέβηκε από τον σχατζόχοιρο"Πλακα κανεις ... 13 φορες εχω παει ,μεχρι και Χριστουγεννα .Εναι μαγικο μερος
Δεν λέω, έχει το "χρώμα" της αλλά όπως απάντησα και στον @barkour για μένα είναι βαρετή.Ίσως γιατί δεν έχει χάσει τίποτα από τη γραφικότητά της και το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα (συν η τοπογραφία της) έχει συντελέσει - πέρα από τη χαλάρωση που αποπνέει ως τόπος- στο να μην έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου στο πέρασμα του χρόνου ? Πραγματικά η Ύδρα είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που έτσι και φύγεις από τον παραλιακό δρόμο μπορεί να σε βάλει σε πραγματική "χρονοκάψουλα" άλλης εποχής. Βλέπω ταινίες που γυρίστηκαν στο νησί το 50 και το 60 και συνειδητοποιώ πως τα στενάκια και τα σπίτια είναι ακριβώς σχεδόν ίδια!!! Είναι τέτοια η διάταξη του οικισμού που ουσιαστικά απειροελάχιστα νέα σπίτια έχουν κτιστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Από την άλλη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δρόμοι έχει συντελέσει στον να μη έχουν δημιουργηθεί ούτε άλλοι οικισμοί, ούτε πολλά οικήματα σε άλλα σημεία του νησιού (πέρα από κάποια λίγα- και αυτά για εμπορικές χρήσεις κυρίως!)
Ετσι και δεις π..χ. ακόμα και ένα σχετικά μικρό κυκλαδονήσι το 1974 και ξανά το 2024 θα συνειδητοποιήσεις ότι έχουν γίνει κοσμογονικές αλλαγές σε αυτό. Στην Ύδρα, αντίθετα, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Μόνο όταν περπατάς στον παραλιακό της δρόμο με τα ταχύπλοα και τα θαλάσσια ταξί και τα πολλά μαγαζιά συνειδητοποιείς ότι ναι δεν είμαστε στο 1974 αλλά στο 2024. Μάλιστα τον τελευταίο μήνα βλέπω στο Cosmote TV τη σειρά "So long Marianne" που ουσιαστικά είναι η ιστορία του Λέοναρντ Κοέν και της Marianne Ihlen (της μούσας του) την περίοδο που ζούσαν στην Ύδρα. Εϊναι πραγματικά πολύ καλή και τη συνιστώ. Βλέποντάς την μάλιστα συνειδητοποιώ ότι ο σκηνοθέτης είχε μάλλον εύκολη δουλειά στα γυρίσματα, δεδομένου ότι ο τόπος ελάχιστα έχει αλλάξει οικιστικά από το 1960! (έχει βέβαια και κάποιες αστοχίες στα γυρίσματα στην παραλία, αλλά περισσότερα επ'αυτού σε άλλο thread