"Ελευθ.Βενιζέλος": Πλαφόν στα ταξί από και προς το αεροδρόμιο

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
μπαίνουν αττική Οδό σε δρόμο εντελώς άδειο και πανε δεξιά με 80 και αν τους πεις και κατι σου λεει ''Κυριος τηρώ το όριο ταχύτητας '

γεια στο στόμα σου βρε χρήστο!!τις προάλλες που γυρνουσα απο ελβετία και αναγκαστηκα να πάρω ταξί γιατι ηταν 12.30 τα μεσανυχτα...πηγαινε ο τύπος στην έρημη αττική οδό.. ..λες και βγήκε βόλτα....δεν άντεξα και του την λέω..με τα πόδια θα πήγαινα πιό γρήγορα.....εεεε..λεει κυρία να μην εχουμε και κανένα ατύχημα!!!45 ευρουλακια για αγ.παρασκευή απο αττική όδο και σχετικά κοντα στην έξοδο....
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σε ισχύ η ταρίφα του αεροδρομίου

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα η ταρίφα για τα δρομολόγια των ταξί από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τα δρομολόγια που ξεκινούν ή καταλήγουν σε περιοχές που βρίσκονται μέσα ή και στους δρόμους που καθορίζουν τον δακτύλιο θα κοστίζουν 35 ευρώ. Όσον αφορά στις ώρες για τις οποίες ισχύει η διπλή ταρίφα, από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ., οι επιβάτες θα καταβάλλουν 50 ευρώ, εφόσον όμως η διαδρομή ολοκληρώνεται μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο.

Τα όρια της περιοχής εφαρμογής του μέτρου είναι οι οδοί και λεωφόροι Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού-Ηλ. Ηλιού, Φραντζή, Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, Πατησίων και Αλεξάνδρας (συμπεριλαμβανομένων των λεωφόρων και οδών).

Το εν λόγω τιμολόγιο ισχύει για ολόκληρο τον Δακτύλιο και συμπεριλαμβάνει τη χιλιομετρική αποζημίωση της διαδρομής, το δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας), τα πρόσθετα του αεροδρομίου και των αποσκευών, τα διόδια της Αττικής Οδού, ΦΠΑ (και τη χρονοχρέωση ύψους 10,85 ευρώ ανά ώρα).

Παράλληλα, όπως υπουργείο επισημαίνει το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το ταξίμετρο θα λειτουργεί κανονικά και μόνο στο τέλος και εφόσον βρίσκεται εντός της προκαθορισμένης διαδρομής, θα πληρώνεται το εν λόγω ποσό. Σε περίπτωση που ο πελάτης αλλάξει διαδρομή, τότε θα πληρώσει μόνο ότι αναγράφεται στο ταξίμετρο.

Για την ενημέρωση των επιβατών, το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες, τόσο στο χώρο του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος", όσο και σε κάθε ταξί, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

πηγή : Σε ισχύ η ταρίφα του αεροδρομίου | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία
 

taver

Member
Μηνύματα
12.602
Likes
29.766
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και φυσικά το μέτρο άλλαξε στα σημεία από την αρχική διατύπωση, κάτω από το τραπέζι, πάντα προς όφελος της κίτρινης φυλής.... Δεν είναι πλαφόν πια αλλά ταρίφα, και το πιο κορυφαίο: αν κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπαίνει η διπλή ταρίφα, μετράει η ώρα άφιξης στον προορισμό. Δηλαδή αν κάνεις το αεροδρόμιο - Σύνταγμα με τη μονή και μετά αλλάξει η ώρα και φτάσεις στο ξενοδοχείο 00:01, η τιμή γίνεται αυτόματα 15 ευρώ ακριβότερη.

Μην ψάχνετε επομένως ταξί στο αεροδρόμιο 23:30 (που σταματάει το μετρό) μέχρι 23:50...
 

Andreas1976

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Πάντως από τότε που ανακοινώθηκε το μέτρο, οι τιμές των ταξί έχουν αλλάξει πάνω από 10 φορές! Μάλιστα αυπάρχουν διαφορές ακόμα και από τους επίσημους καταλόγους της ΣΑΤΑ. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι αυτό http://www.athenstaxiquality.com/el/airport-athens-taxi-rates/
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
900.042
Μέλη
39.267
Νεότερο μέλος
Yiouli

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom