gmavro75
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ταξίδι στο χρόνο
Εδώ δεν έχουμε βγει από το ξενοδοχείο ακόμη...Ecuadoorrr Viveeee!!
Δεν εχω λογια , εχω πεσει ξερη και δε φτασαμε ακομα στα Γκαλαπαγκος
Εδώ δεν έχουμε βγει από το ξενοδοχείο ακόμη...Ecuadoorrr Viveeee!!
Δεν εχω λογια , εχω πεσει ξερη και δε φτασαμε ακομα στα Γκαλαπαγκος
Αρχικά, το Εκουαδόρ είχε έκταση διπλάσια από τη σημερινή. Αργότερα η Βραζιλία, η Κολομβία και το Περού πήραν καθένας κι από ένα γενναιόδωρο κομμάτι της περιοχής του Αμαζονίου που ανήκε στο Εκουαδόρ. Το 1941, το Περού άρπαξε σχεδόν τη μισή χώρα σε μια επίθεση που έμεινε αναπάντητη. Μαζί με όλα τα εδάφη, χάθηκε και ένα μεγάλο κομμάτι του Ελ Όρο, μιας περιοχής πλούσιας σε χρυσό, πετρέλαιο και καφέ. Έκτοτε τα σύνορα παραμένουν αμφισβητούμενα, όπως και τα σύνορα με την Κολομβία. Η πιο πρόσφατη σύρραξη με την Κολομβία, όπως διάβασα τώρα που γράφω αυτή την ιστορία, έγινε μόλις πέρσι, κι έκτοτε οι σχέσεις των δυο χωρών δεν έχουν αποκατασταθεί. Ως λαός, οι κάτοικοι του Εκουαδόρ είναι περήφανοι, αξιοπρεπείς (αλλά καθόλου μα καθόλου σνομπ) και απόμακροι, όπως κάθε φτωχός και κακοπαθημένος λαός που κουβαλάει ένα βαρύ μερίδιο της ιστορίας.Ροζα να σου κάμω μια ερώτηση, επειδή απο εκουαδορ δεν γνωρίζω: σε τι φαση βρίσκεται απέναντι στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής; ΨΙλοσνομπάρει, όπως πολυ ωραία μας περιγράφει η Stelanna για τη Χιλή, ή είναι υπέρ της ενότητας;;