Έχεις ιδέα πόσα χρωστάει το Ελληνικό δημόσιο στις Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα? Ξέρεις πόσα χρωστάει το αντίστοιχο Ιρλανδικό, Αμερικάνικο, Γαλλικό, Ινδονησιακό, Καμποτζιανό? όλοι στον κόσμο χρωστάνε και τους χρωστάνε... τώρα το πήρες χαμπάρι αυτό?Ποτέ δεν έγραψα οτι ο Καντάφι μας χρωστάει. Έγραψα οτι χρωστάει σε ελληνικές επιχειρήσεις 700 εκ. ευρώ.Πολύ θα ήθελες μάλλον να σου χρωστάει κι εσένα, αλλά δεν... Φυσικά εσύ πάλι με την περίφημη επαγωγική σκέψη σου, πρότεινες να μας δώσει 349 δισ. για να ξεχρεώσουμε. Αν δεν εξαπέλυες την εξυνάδα σου, θα έσκαγες. Το γεγονός βέβαια οτι καταστράφηκαν επιχειρήσεις, χάθηκαν περιουσίες και εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι σε αφήνει αδιάφορο ( είσαι και... σοσιαλιστής, όπως φαίνεται από τα γραφόμενα σου. Μάλλον καντάφειος σοσιαλιστής πρέπει να είσαι)
Τελικά πραγματικά με εκπλήσεις με τις γνώσεις σου... εκτός από την υπερσαχάρια Αφρική σήμερα μάθαμε ότι η Αλγερία και το Ιρακ ΔΕΝ είναι Αραβικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες... κι εκεί που ήμουν έτοιμος να παραδεχθώ δημόσια ότι γράφω μπούρδες λέω δεν κάνω μια έρευνα στο internet? και τι λες πως ανακάλυψα? ότι και το internet λέει μπούρδες σαν κι εμένα!!πρώτα απόλα διάβασα ότι το Ιρακ και η Αλγερία είναι Αραβικές χώρες... και μετά είδα πως το ΑΕΠ αυτών των χωρών που ΚΑΙ Αραβικές είναι ΚΑΙ μέλη του ΟPEC είναι 3.816,236$ για την Αλγερία και 2.244,501$ για το Ιρακ... η Λιβύη με 9.570,007 είναι λιγουλάκι πιο πάνω όχι μόνο από αυτές τις δύο χώρες αλλά και από την Ρωσία την Βραζιλία την Χιλή την Αργεντινή... είμαι σχεδόν σίγουρος πως πρόκειτε για προβοκάτσια και μπούρδες αλλά ρίξτε κι εσείς μια ματιά...Καλά, τα στοιχεία στα οποία παραπέμπεις τα διαβάζεις ο ίδιος ή απλά τα βάζεις και σκέφτεσαι " Ας γράψω τη μπούρδα μου, σιγά μην κάτσουν να διαβάσουν τώρα τις πηγές" Η ιδεοληπτική σου εμμονή με τον Καντάφι σε τύφλωσε τόσο, ώστε δεν είδες το μέγιστο κατόρθωμα του αρχηγού σου:Το κατα κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας του είναι μακράν το μικρότερο απ΄όλεςτις αραβικές χώρες που παράγουν πετρέλαιο. Ακόμα κι από χώρες με πολύ πιο αυταρχικά και καταπιεστικά καθεστώτα ( π.χ Σαουδική Αραβία) Αλλά εσύ εκεί κολλημένος στη σύγκριση με Τυνησία και Αίγυπτο. Την Αίγυπτο των 70+ εκ., που δεν έχει ούτε κατα φαντασία τους φυσικούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Λιβύης, περιμένει να βγάλει κάνα φράγκο μόνο από τον τουρισμό και είχε και τον Μουμπάρακ που την αφαίμαζε για 30 χρόνια.
Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις τα παραπάνω στα αφιερώνω μετά πολλών ευχαριστιών για τα όσα καλά έγραψες για μένα και τις ιστορίες μου...Η αλαζονεία σου και το ειρωνικό στυλάκι σε εμποδίζει να διαπιστώσεις οτι καθημερινά απεκδύεσαι των εσωρούχων σου. Και είναι πραγματικά κρίμα, γιατί αυτές τις μπούρδες ή σαχλαμάρες αν προτιμάς τις γράφει κάποιος που έχει γράψει και μερικές από τις καλύτερες ταξιδιωτικές ιστορίες αυτού του φόρουμ.
Κι έλεγα, θα το πει κανάς Χριστιανός αυτό ή....Κάθεστε και σκοτώνεστε για τους δείκτες του κατά κεφαλήν εισοδήματος και ΑΕΠ όταν δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση την οικονομική κατάσταση ενός λαού.....
Οταν έρθει η σειρά του θα μπει. Προηγείται ο Μπερλουσκόνι...... Απορώ πως δεν έχει μπει και ο Μιτεράν ακόμη στη κουβέντα...
Φυσικά δεν την ξεχάσαμε, όμως τι σχέση είχαν όλα αυτά με τη σημερινή κατάσταση και ο τότε Καντάφι με τον σημερινό?Οχι δα! Ξεχασαμε εκεινη την "μυστικη" συναντηση Κανταφι Μιτεραν Ανδρεα Παπανδρεου στην Κρητη; Καπου τη δεκαετια του '80.
Τοτε ακομη ο Μπερκουσκονι δεν ειχε αποφασισει να ασχοληθει με την πολτικη και ηταν ακομη ενας αγνωστος στους πολλους-στους ελληνες τουλαχιστον- μπιζνεσμαν.