• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εκατόμβη στη Λιβύη

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στη λογική του "επειδή τους άλλους τους υποστηρίζει το ΝΑΤΟ,ΕΕ,Αλ Καϊντα,ο Χριστόδουλος και δεν ξέρω εγώ ποιός άλλος για δικό του όφελος άρα πρέπει εξ'ορισμού να είμαι εναντίον τους" εγώ δεν μπαίνω.

Προφανώς και βελτιώθηκε η κατάσταση επί Καντάφι στη Λιβύη.Τελεία και παύλα ΕΚΕΙ.

Έχει κάθε δικαίωμα να τον εκδιώξει ο Λιβυκός λαός αν πιστεύει ότι θα πάει δύο βήματα παραπέρα.Και ούτε η οικονομία -ακόμα κι αν οι αριθμοί έλεγαν την αλήθεια- είναι δείκτης κοινωνικής προόδου και ευημερίας.

Δηλαδή αν κονομάει ο μέσος πολίτης μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ αλλά μαστιγώνεται δημόσια κόσμος είναι όλα εντάξει;Ένα φανταστικό παράδειγμα δίνω.

Traveller

Member
Στη λογική του "επειδή τους άλλους τους υποστηρίζει το ΝΑΤΟ,ΕΕ,Αλ Καϊντα,ο Χριστόδουλος και δεν ξέρω εγώ ποιός άλλος για δικό του όφελος άρα πρέπει εξ'ορισμού να είμαι εναντίον τους" εγώ δεν μπαίνω.

Κανένας δεν μπαίνει σε αυτή την λογική... το ερώτημα είναι αν φύγει ο Καντάφι ποιός θα έρθει και αν θα είναι καλύτερος... γνώμη μου είναι οτι τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο...

Προφανώς και βελτιώθηκε η κατάσταση επί Καντάφι στη Λιβύη.Τελεία και παύλα ΕΚΕΙ.

Χαίρομαι που έστω και μετά πολλών βασάνων το παραδέχεστε...

Έχει κάθε δικαίωμα να τον εκδιώξει ο Λιβυκός λαός αν πιστεύει ότι θα πάει δύο βήματα παραπέρα.Και ούτε η οικονομία -ακόμα κι αν οι αριθμοί έλεγαν την αλήθεια- είναι δείκτης κοινωνικής προόδου και ευημερίας.

Συμφωνώ μέχρι κεραίας...απλά επισημαίνω ότι ο λαός πολλές φορές παρασύρεται...

Δηλαδή αν κονομάει ο μέσος πολίτης μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ αλλά μαστιγώνεται δημόσια κόσμος είναι όλα εντάξει;Ένα φανταστικό παράδειγμα δίνω.
Ρητορικό το ερώτημα προφανής η απάντηση...

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το ερωτημα δεν ειναι ρητορικο. Κατι τετοια (μαστιγωματα παραλληλα με καλο βιωτικο επιπεδο) συμβαινουν στη Σαουδικη Αραβια.
Αν αρχισουν εκει τα οργανα, το βλεπω το βαρελι στα 300$

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
"Κανένας δεν μπαίνει σε αυτή την λογική... το ερώτημα είναι αν φύγει ο Καντάφι ποιός θα έρθει και αν θα είναι καλύτερος... γνώμη μου είναι οτι τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο..."

Κι όμως εδώ και πολλές μέρες ισχυρίζεσαι ότι η εξέγερση είναι αμερικανοκινούμενη,ότι όλοι αυτοί είναι τρομοκράτες,ότι ο λαός στηρίζει τον Καντάφι και το πιο εξοργιστικό τον αποκαλείς και ΜΕΓΑΛΟ.

Δεν είναι μεγάλος,έτυχε να είναι καλύτερος από τους τριγύρω βαλτούς μιας εποχής που πλέον έχει τελειώσει.

Έχεις πάρει και αναπαράγεις ουσιαστικά όλη τη φρασεολογία του μισότρελου "ηγέτη".Αν απλώς σ'αρέσει να προκαλείς σε κάθε κουβέντα,πες το να μη σου πολυδίνουμε σημασία,αλλιώς κοίταξέ το.Δεν είναι δυνατόν τη μια μέρα να μας λες για τον Τρότσκι και την επομένη να στηρίζεις Καντάφι και Κιμ Γιονγκ Ιλ!

Last edited by a moderator:

Traveller

Member
Κι όμως εδώ και πολλές μέρες ισχυρίζεσαι ότι η εξέγερση είναι αμερικανοκινούμενη,ότι όλοι αυτοί είναι τρομοκράτες,ότι ο λαός στηρίζει τον Καντάφι και το πιο εξοργιστικό τον αποκαλείς και ΜΕΓΑΛΟ.
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω... εσύ προσωπικά βλέπεις την όλη εξέγερση σαν γνήσια λαϊκή ή σαν υποκινούμενη? Η δικιά μου γνώμη από την αρχή ήταν ξεκάθαρη... ποτέ δεν υποστήριξα οτι ο Καντάφι είναι πρότυπο δημοκράτη... είπα οτι η εξέγερση είναι ξενοκίνητη και από την πτώση του Καντάφι για διάφορους λόγους ο καθένας, θα ωφεληθούν οι Κινέζοι, οι Αμερικάνοι και οι Ισλαμιστές γιαυτό και όλοι την επιδιώκουν... από εκεί και πέρα ασφαλώς δεν είναι όλος ο λαός πράκτορες... απλά τα σκοτεινά κέντρα παρασύρουν ένα μέρος του λαού και το οδηγούν σε εμφύλιο πόλεμο με σκοπό ή την πτώση του Καντάφι ή τον διαμελισμό της χώρας... αν εσύ όλα αυτά τα βρίσκεις παράλογα και θεωρίες συνομωσίας πάω πάσο...

Δεν είναι μεγάλος,έτυχε να είναι καλύτερος από τους τριγύρω βαλτούς μιας εποχής που πλέον έχει τελειώσει.
Το βαλτός από που προκύπτει? Ήταν βαλτός επειδή έριξε έναν βασιλιά ανδρείκελο ? Επειδή παρέλαβε μια Λιβύη προτεκτοράτο και με αυτόν απέκτησε ανεξάρτητη φωνή? επειδή αναβάθμισε τον ρόλο της γυναίκας? Επειδή εθνικοποίησε τα πετρέλαια και έδωσε μέρισμα σε κάθε κάτοικο της χώρας? Επειδή ανέβασε το βιωτικό επίπεδο και ο κόσμος δεν πεθαίνει της πείνας? Τι άλλο δηλαδή έπρεπε να κάνει για να είναι μεγάλος?

Έχεις πάρει και αναπαράγεις ουσιαστικά όλη τη φρασεολογία του μισότρελου "ηγέτη".Αν απλώς σ'αρέσει να προκαλείς σε κάθε κουβέντα,πες το να μη σου πολυδίνουμε σημασία,αλλιώς κοίταξέ το.Δεν είναι δυνατόν τη μια μέρα να μας λες για τον Τρότσκι και την επομένη να στηρίζεις Καντάφι και Κιμ Γιονγκ Ιλ!
Σαφέστατα και στην συγκεκριμένη στιγμή στηρίζω τον Καντάφι γιατί βλέπω ότι οι κατακτήσεις του Λιβυκού λαού κινδυνεύουν... μισότρελλος είναι ο Καντάφι για σένα τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ και τους φανατικούς ισλαμιστές... για μένα είναι ένας ηγέτης ο οποίος αναμόρφωσε την χώρα του... το έχει πει άριστα και ο φίλος kerveros... μην προσπαθείτε να καλουπώσετε την δυτική δημοκρατία στις συνθήκες Μέσης Ανατολής και Αφρικής... και επειδή ανέφερες τον Τρότσκι είμαι σίγουρος ότι κι αυτός αν είχε να διαλέξει μεταξύ του Καντάφι και των δυτικόδουλων γειτονικών ηγετών τον Καντάφι θα διάλεγε... εσύ δηλαδή maltakias για να καταλάβω προτιμάς τα νεφελώδη
μπάσταρδα καπιταλιστικά καθεστώτα των όμορων χωρών που απομιζούν το αίμα του λαού τους από τον sui generis σοσιαλισμό του Καντάφι?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
μην προσπαθείτε να καλουπώσετε την δυτική δημοκρατία στις συνθήκες Μέσης Ανατολής και Αφρικής... και επειδή ανέφερες τον Τρότσκι είμαι σίγουρος ότι κι αυτός αν είχε να διαλέξει μεταξύ του Καντάφι και των δυτικόδουλων γειτονικών ηγετών τον Καντάφι θα διάλεγε... εσύ δηλαδή maltakias για να καταλάβω προτιμάς τα νεφελώδη
μπάσταρδα καπιταλιστικά καθεστώτα των όμορων χωρών που απομιζούν το αίμα του λαού τους από τον sui generis σοσιαλισμό του Καντάφι?
Δηλαδη να αποφασισει μονος του ο λαος της Λιβυης τι θελει, δεν σας περνα απ' το μυαλο, ε;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Είναι απλό ρε Traveller,δεν προτιμώ τίποτα από τα δύο για να κάτσω να το υποστηρίξω κιόλας.

Το πολύ πολύ να το ανέχομαι στην πράξη ή στη συνείδησή μου.

chrisbd

Member
Κρίμα που δεν διαβάζει κανένας Λίβυος το φόρουμ (η μήπως το διαβάζει :roll:) για να καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα του....:D

elefinor

Banned
www.haaretz.com/news/international/gadhafi-threatens-to-join-forces-with-al-qaida-if-west-attacks-libya-1.349357

Ιδού η σοβαρότητα του ανδρός και των εν Ελλάδι υποστηρικτών του. Ανεπανάληπτε και ανεκδιήγητε Traveller ευτυχώς που πετάει και καμιά μπαρούφα τέτοια ο δικός σου ο μισότρελος και η απέκδυση, που σου έγραφα πριν γίνεται πιο γρήγορα. Ποιος από τους δυο σας είναι πιο γραφικός δεν ξέρω, αλλά έχω μια μικρή υποψία. Αυτός τουλάχιστον τόσα χρόνια κονόμησε. Εσύ; Δεν νομίζω .

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651