ILIA
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ...
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΠΕΡΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ
Και εγώ και φίλοι μου έχουμε χρησιμοποιήσει το booking.com για κλείσιμο ξενοδοχείου χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσωπικά χρησιμοποιώ κάρτα visa.
Γιατί μπορώ να δω από τώρα τη φάτσα σου τοιχοκολλημένη σε κάθε γωνιά της ιταλίας???Με το (πονηρό) ελληνικό μυαλό μου σκέφτηκα το εξής!
Επειδή είμαστε μια παρέα, μπορώ να κάνω 2-3 κρατήσεις και αργότερα (που θα μαζευτούμε όλοι μαζί) να αποφασίσουμε ποιό θα κρατήσουμε??
Το έχει κάνει κανείς ή θα πάθω καμια πλάκα και θα πληρώσω το ταξίδι κανα 20χίλιαρο???
(φυσικά θα κάνω κρατήσεις απο ξενοδοχεία που επιτρέπουν την ακύρωση...)
Συνήθως οι κρατήσεις που επιδέχονται ακύρωση δεν είναι και τόσο ευκαιρίες... δηλ. σίγουρα για κάθε κράτηση με ακύρωση, θα υπάρχει και μια κράτηση χωρίς ακύρωση που θα είναι φτηνότερη... άρα πάντα θα βγαίνεις χαμένος... από την άλλη, μια κράτηση με ακύρωση μπορεί να σου δώσει το δικαίωμα της επιλογής τελευταίας στιγμής, οπότε αν βρεις κάποια ευκαιρία τις τελευταίες ημέρες πριν την κράτηση, αλλάζεις την αρχική, αλλιώς την κρατάς... επίσης με την κράτηση με ακύρωση μπορείς να παίξεις λίγο με το price guarantee που προσφέρουν πολλές αλυσίδες και booking engines (κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση), χωρίς να έχεις το ρίσκο της μη δυνατότητας ακύρωσης της αρχικής κράτησης...Με το (πονηρό) ελληνικό μυαλό μου σκέφτηκα το εξής!
Επειδή είμαστε μια παρέα, μπορώ να κάνω 2-3 κρατήσεις και αργότερα (που θα μαζευτούμε όλοι μαζί) να αποφασίσουμε ποιό θα κρατήσουμε??
Το έχει κάνει κανείς ή θα πάθω καμια πλάκα και θα πληρώσω το ταξίδι κανα 20χίλιαρο???
(φυσικά θα κάνω κρατήσεις απο ξενοδοχεία που επιτρέπουν την ακύρωση...)
ναι ετσι γινεταιΓια θυμιστε μου,οταν εχεις κλεισει δωματιο και σου λεει για μη επιστρεψιμη χρεωση,το ξενοδοχειο σου τραβαει αμεσως τα λεφτα απο την καρτα?
Όχι παιδιά, δεν γίνεται πάντα έτσι. Εξαρτάται από την πολιτική του ξενοδοχείου. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πληρώνεις εκεί στο check in ή το check out. Δε στα κρατάει από την κάρτα, παρά μόνο στην περίπτωση που δεν παρουσιαστείς.ναι ετσι γινεται
μάλλον έχεις μπερδευτεί, όταν λέει μη επιστρέψιμη χρέωση εννοει ότι δεν σου επιστρέφει χρήματα είτε εμφανιστείς είτε όχι, και νομίζω ότι η χρέωση γίνεται κατευθείαν στη κάρτα την στιγμή που κλείνεις το ξενοδοχείο... γι' αυτό το λόγο συνηθως αυτες οι "προσφορές" είναι πιο φτηνές.. γιατί παιρνεις λίγο ρισκο!!!Όχι παιδιά, δεν γίνεται πάντα έτσι. Εξαρτάται από την πολιτική του ξενοδοχείου. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πληρώνεις εκεί στο check in ή το check out. Δε στα κρατάει από την κάρτα, παρά μόνο στην περίπτωση που δεν παρουσιαστείς.
Αυτο γινεται οταν δεν αναφερεται "μη επιστρεψιμη χρεωση"Όχι παιδιά, δεν γίνεται πάντα έτσι. Εξαρτάται από την πολιτική του ξενοδοχείου. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πληρώνεις εκεί στο check in ή το check out. Δε στα κρατάει από την κάρτα, παρά μόνο στην περίπτωση που δεν παρουσιαστείς.