Nikos86
Member
- Μηνύματα
- 569
- Likes
- 4.259
Επειδη εφτιαχνε η γιαγια μου βαρενικα, τα πιερογκι εχουν δυο εκδοχες: βραστα και περιχυμενα με βουτυρο η τηγανιτα σε βουτυρο, αφου βρασουν.
Τα πιερογκι εχουν περισσοτερες επιλογες στη γεμιση : εχω φαει και με κιμα και μανιταρια.
Τα βαρενικα τα ξερω μονο με τυρι και μονο περιχυμενα με καυτο βουτυρο. Πονουσε η κοιλια μου μετα απο το ποσο βαρια ηταν, αλλα της εκανα παραγγελια να τα φτιαχνει οσο ζουσε οποτε πηγαινα.
Πωπωπω σε τι κοσμοπολιτικα σπιτια μεγαλωσατε ρε παιδια? Τι διεθνεις επιρροες ειναι αυτες? Σας εκανε η γιαγια σας βαρενικα και πιερογκι? Εμενα το σπιτι μου τελειως πατροπαραδοτο! Εμεις μεγαλωσαμε με κατσικια, πατσαδες, φασολαδα, φακες, μαγειριτσα, ψαρια, αρακα κ.λ.π. Καρμποναρα τις λιγες φορες που τρωγαμε την τρωγαμε με κρεμα γαλακτος εννοειται (μεχρι που οταν ψιλομεγαλωσα αρχισε να με ενοχλει η κρεμα γαλακτος). Μην σας πω οτι μεχρι και τα μακαρονια με κιμα τα θεωρουσαμε εθνικ κουζινα και σας ταραξω!